Eğitim

Eğitim Haberleri

Diyarbakır'da öğretmenler 'canlı sınıfta' öğrencileriyle buluştu

Diyarbakır Radikal Eğitim Kurumları öğretmenleri, canlı sınıf uygulaması ile öğrencilerle sınıf ortamında ders işledi.

Elazığ öğretmenler için zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilçelerde olduğu gibi kent merkezi de zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı.Eğitim Bir Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a taleplerini içeren dosyayı elden verdiklerini ve alınan kararla da karşılığını gördüklerini söyledi.

Ankara Eğitim Platformu, canlı yayınla aile ve öğretmen eğitimleri düzenleyecek

Ankara Eğitim Platformu, korona virüs (Covid-19) salgını dolayısıyla evde duran öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik canlı yayınlar serisi düzenleyecek.

Bakan Selçuk EBA Canlı Sınıfta sınava hazırlanan öğrencilerle buluştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS ve YKS hazırlık sürecindeki 8. ve 12. Sınıf öğrencileri için kademeli olarak aktif hale getirilmeye başlanan 'EBA Canlı Sınıf' uygulamasında öğrencilerle buluştu.

MEB'den veli kuşağında her gün bir uzman

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TRT EBA kanallarında dün başlatılan 'Bizden' isimli veli kuşağında her gün bir uzman, sağlık, eğitim, psikososyal destek gibi başlıklarda velilere bilgiler aktarmak üzere ekranlarda olacak.

Sağlık çalışanları için günde 10 bin adet tek kullanımlık önlük üretilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında sağlık çalışanlarının tek kullanımlık önlük ve tulum ihtiyaçları için günde 10 bin adet tek kullanımlık önlük üretileceğini açıkladı.

Elazığ 30'arlı sınıflarda 'Canlı Ders' uygulamasına geçti

Türkiye'de Korona virüs nedeniyle eğitime ara verilmesinin ardından Elazığ'ın Arıcak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından A-UZEM (Arıcak Uzaktan Eğitim Merkezi) kurularak 200 öğretmenin katılımıyla 30'arlı sınıflar oluşturuldu, canlı ders verilmeye başlandı. Haftanın 5 günü öğretmenlerin ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan yaklaşık bin 500 kişiye eğitim ve hazırlık kursu verdiği bildirildi.

MEB, LGS'ye ilişkin merak edilenleri yanıtladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 7 Haziran'da iki oturum halinde yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında merak edilenleri yanıtladı.

DÜ'de senato toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı

Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda Dicle Üniversitesi (DÜ) senatosu, senato ve yönetim kurulu toplantılarını video konferans yöntemiyle gerçekleştirdi.

YÖK'ten kayıt dondurma hakkı

YÖK Başkanlığı yeni bir karar alarak isteyen üniversite öğrencilerinin 2019-2020 Bahar Dönemi kayıtlarını dondurabileceklerini açıkladı.

(Özel) Atılım Üniversitesi 'Canlı Platform' ile uzaktan eğitim sürecine başladı

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, 'Üniversitelerde örgün eğitime ara verildiği noktada hemen harekete geçtik. Tüm öğretim elemanlarımıza yönelik lisanslı bir canlı yayın platformu satın aldık. Canlı platform da eklenince uzaktan eğitime başlayabilir hale geldik. Bütün öğretim elamanlarımız, normal ders saatlerinde canlı yayınla öğrencilere bağlanıp derslerini işlemeye başladılar' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı LGS'de sorulacak soruların müfredatı ve kazanımlarını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, LGS'de sorulacak soruların müfredatı ve kazanımları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, gönüllü destek istedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 81 ilin milli eğitim müdürüyle telekonferansla toplantı yaptı. Gerçekleştirilen görüşmede Selçuk, okul müdürü ve öğretmenlerden büyüklerin evde kalması için gönüllü destek istedi.

Bakan Selçuk: 'Siz bize kalbinizin derinliklerinden bir kez 'kolay gelsin' deyin biz hepsini hallederiz'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecini değerlendirerek 'Bu hepimiz için yeni bir deneyim, yeni bir yolculuk, yeni bir durum. Gayreti birlikte gösterecek, aksaklıkları birlikte aşacak, süreci birlikte tamamlayacak ve okullarımızın kapılarını çocuklarımıza yeniden birlikte açacağız. Siz bize kalbinizin derinliklerinden bir kez 'kolay gelsin' deyin biz hepsini hallederiz' dedi.

TDV uzaktan eğitim çalışmalarına başladı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), korona virüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verilmesi üzerine kurs programlarını uzaktan eğitim metoduyla sürdürüyor.

Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan: 'Ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler mağdur edilmemeli'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 'Ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler mağdur edilmemeli' dedi.

Eğitim-Bir-Sen 48. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı video konferansla yaptı

Eğitim-Bir-Sen, 48. Başkanlar Kurulu Toplantısı'nı korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle video konferans ile yaptı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Eğitim-öğretimin olumsuz etkilenmemesi için bu süreçte alınacak tedbirlere her türlü desteği vermeye hazırız. Ancak yüz yüze eğitim-öğretime verilen aranın 30 Nisan tarihine kadar uzatıldığı dikkate alındığında EBA TV içeriklerinin buna uygun şekilde planlanması, zenginleştirilmesi, müfredatın gerçekçi bir biçimde uygulanması gereklidir' dedi.

ETÜ’de eğitime online olarak devam ediliyor

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, ülkemizde ve dünyada ciddi bir tehdit haline gelen Kovid-19 salgını nedeniyle, üniversitelerde yüz yüze eğitim-öğretime ara verildiğini belirterek, eğitime online olarak devam edildiğini söyledi.

DÜ ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde uzaktan eğitime başladı

Dicle Üniversitesinde 23 Mart 2020 tarihinden itibaren ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda uzaktan öğretime başlandı.