Ekonomi

Ekonomi Haberleri

Kuru Kayısı Fiyatlarında Düşüşün Nedeni Döviz Kurundaki Baskı Mı?

Kuru kayısı fiyatlarındaki düşüşün ardındaki nedenler merak ediliyor. Döviz kurundaki baskının, fiyatları etkileyen en önemli faktörlerden biri olduğu belirtiliyor.

4 Milyar Lira Hibe

6 Şubat depremleri sonrası Malatya'nın toparlanması ve yeniden inşa sürecinde, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er'in girişimleriyle, şehrin altyapısını güçlendirmek ve depremden etkilenen bölgelerin inşa sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanması için 4 Milyar TL hibe fon Malatya’ya kazandırıldı.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen Şirketlerini Belirlemek İçin Başvurular Başladı

Sadıkoğlu Alternatif Çözüm Önerimizi Her Platformda Dillendiriyoruz

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep süresinin uzatılması ve TMO’nun kuru kayısıda taban fiyat açıklaması hakkında hazırladıkları kapsamlı dosyaları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderdiklerini, sürecin takipçisi olduklarını söyledi.

ASKON Genel Başkanı Aydın’dan Avrupa’nın Ortasına Yatırım Çağrısı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), yurtiçi ve yurtdışı şube başkanları ve temsilcileri ile Bosna-Hersek’te ASKON 12. Dönem 3. Başkanlar Toplantısı ve İş Seyahati programı düzenledi.

İkinci El Otoda Fırsat Dönemi

İkinci el otoda daralma haziran ayında da devam etti. Fiyatlar dip noktada ancak trendde radikal değişimler bekleyen uzmanlar ‘alım zamanı’ diyor…

Ayçiçeği Üreticileri Verim Kaybı Endişesi Yaşıyor

Türkiye'nin önemli ayçiçeği üretim merkezlerinden Trakya'da etkili olan kuraklık ve aşırı sıcaklar, üreticiye verim kaybı endişesi yaşatıyor.

MEGSAŞ Ekmek Fiyatlarına Zam Yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan MEGSAŞ, bugün itibariyle ekmek fiyatlarına c oranında zam yaparak 4 TL'den 6,5 TL'ye çıkardı.

Sadıkoğlu, sorunları İçişleri Bakanına iletti

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya bakanlığın görev alanında bulunan sorun ve talepleri iletti.

İnşaatta Yılın Geri Kalan Kısmında Gerileme Bekleniyor

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Haziran Ayı Raporu’nu açıkladı.

Başkan Sadıkoğlu TMO Genel Müdürü İle Görüştü

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal’ı ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, TMO’nun depremden büyük zarar gören Malatya’ya destek olarak kuru kayısı alımı yapması ve üreticiyi destekleyecek taban fiyat açıklaması talebini iletti.

Malatya’da kayısı fiyatları yükseliyor mu? 

Kayısı hasadının sonlarına yaklaşılan Malatya'da, kuru kayısı fiyatlarının düşmesi üreticiyi tedirgin ediyor. Kayısı fiyatlarında artış olur mu, olacaksa ne zaman gerçekleşir detaylar haberimizde…

Sadıkoğlu: Ya Mücbir Sebep Uzatılsın Ya Da Biriken Borçlar Silinsin

Malatya, Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve İslahiye TSO Başkanlarının katılımıyla düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “İş yerleri teslim olup ticari hayat normale dönene kadar mücbir sebep uzatılmalı, ya da 18 aydır biriken vergi ve SGK borçlarımız bir defaya mahsus vergi affıyla silinmeli” dedi.

KEP Sahte Kimlikle Konut Dolandırıcılığının Önüne Geçiyor

Son dönemde sahte kimlik kartları ya da vekaletler üzerinden konut kiralama ve satın alma dolandırıcılıklarında ciddi artış yaşanıyor.

Battalgazi Belediyesi'nin Lokomotifi MORMAŞ Üretimiyle Adından Söz Ettiriyor

Battalgazi Belediyesi lokomotif şirketlerinden olan Malatya Orman Ürünleri ve Mobilya Tesisleri Anonim Şirketi (MORMAŞ), 9 bin metrekare kapalı alanda faaliyetlerini sürdürüyor.

Sadıkoğlu: TMO, kayısıda taban fiyat belirleyerek ürün alımı yapmalı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “En son 2020 yılında ilk ve son kez kayısı alımı yapan TMO'nun, depremden büyük zarar gören şehrimize destek olarak kayısı alımı yapmasını ve üreticimizi destekleyecek bir taban fiyat açıklamasını bekliyoruz” dedi.

Şarlak İhracatın Artması İçin STK'larla İş Birliği Attırılmalıdır

Anadolu Aslanları (ASKON) Malatya Şube Başkanı Mustafa Şarlak, Malatya ihracatı üzerine önemli açıklamalarda bulunarak “Malatya da birçok üretici firma, ancak Malatya ve çevre illere ticaret yapmaktadır.

Beklenen Zam Belli Oldu İşte En Düşük Emekli Maaşı

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, "Yaşlılık, malullük, ölüm aylığı almakta olan emeklilerimize ve hak sahiplerine dosya bazında 10 bin TL olarak öngörülen aylık asgari ödeme tutarını 12 bin 500 TL'ye yükseltiyoruz." dedi.

Kritik minerallere yatırım yapılmalı

“Hayatımız Maden” mottosuyla yer altındaki zenginlikleri çevreci bir yaklaşımla ekonomiye kazandıran Türk madencilik sektörü 2024 yılının ilk yarısında 2 milyar 843 milyon dolar dövizi Türkiye’ye kazandırdı.

Toplam 5009 haber.