Eğitim

Eğitim Haberleri

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tanıtım Günleri Başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla üniversite adayı öğrenciler tercih edecekleri üniversite ve bölümleri araştırmaya başladı.

Depremzede Arda, YKS'de AYT sayısal Türkiye birincisi oldu

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda sayısal Türkiye birincisi olan Arda Taşdemir, sonucun kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Anaokulunda Bayrak ve Vatan Sevgisi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü öncesinde Malatya’da özel bir anaokulunda minikler ile farklı bir etkinlik gerçekleştirdi.

İnönü Üniversitesinde Mezuniyet Töreni Düzenlendi

İnönü Üniversitesi'nde eğitimlerini tamamlayan 6 bin 500 öğrenci mezuniyet heyecanı yaşadı.

Turgut Özal Üniversitesinde Mezuniyet Heyecanı

Malatya Turgut Özal Üniversitesinin (MTÜ) 2023-2024 akademik yılı mezuniyet töreni yapıldı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 266 Öğrenci Mezun Oldu

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan 266 öğrenci için tören düzenlendi.

Battalgazi Belediyesi’nden KPSS Tekrar Kampı

Battalgazi Belediyesi, Kamu Personeli Seçme sınavına hazırlanan adaylara destek olmak amacıyla 1-6 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz olarak tekrar kampı gerçekleştirecek.

ÖSYM Başkanı Ersoy YKS'nin İlk Oturumu TYT Öncesi Sınav Binasını Ziyaret Etti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "Stressiz, gürültüsüz, trafiksiz bir ortam oluşturulması için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Malatya'da üniversite öğrencileri İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı

Malatya Turgut Özal Üniversitesinde öğrenim gören bir grup öğrenci, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Depremde Yıkılan 4 Derslikten 3'ü Yeni Eğitim Yılına Yetiştirilecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde 66 okulun kullanılamaz hale geldiği Malatya'da, yeni okulların inşası sürüyor.

YÖK Başkanı Özvar'dan YKS Adaylarına Ve Ailelerine Mesaj

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 8-9 Haziran'da gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) en sağlıklı ortamda gerçekleşmesi için devletin ilgili tüm kurum ve kuruluşlarının bütün hazırlıklarını tamamladığını ve gerekli tedbirleri aldığını bildirdi.

Türk Kızılay Malatya'da Okulları Afet Ve Acil Durumlara Hazırlıyor

Türk Kızılay, geçen yıl 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya'da, "Afet ve Risk Azaltma Projesi" kapsamında okulların afet riskini yaptıkları çalışmalarla azaltıyor.

MTÜ TSE Eğitim Ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesini Aldı

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından yapılan tetkikler neticesinde, üniversiteler arasında Türkiye’de bir ilk olarak, Malatya Turgut Özal Üniversitesi TS ISO 29993 Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanmıştır.

İnönü Üniversitesi İle Buhara Devlet Üniversitesi Arasında İşbirliği Protokolü

İnönü Üniversitesi ile Buhara Devlet Üniversitesi arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişimlerini de içeren işbirliği protokolü imzalandı.

Mabem’de 44 Öğrenci Başarısını Bursluluk Sınavıyla Taçlandırdı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezlerinde (MABEM) eğitim alan öğrenciler, sınavlarda başarılı sonuçlar almaya devam ediyor.

Büyükşehir Kurslarında LGS Öğrencilerine Deneme Sınavı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde LGS öğrencilerine yönelik deneme sınavları yapılıyor. Deneme sınavlarına yaklaşık 1500 öğrenci katılım sağladı.

Sınav Stresine Karşı 10 Püf Noktası!

Bugünlerde milyonlarca öğrenci ve ailesinin başlıca gündem maddesini haziran ayında gerçekleştirilecek sınavlar oluşturuyor.

Sınav Öğrencileri İçin Kritik Öneriler

Eğitim Danışmanı Barış Balcı, lise ve üniversite sınavlarına az bir zaman kala sınav adaylarına önemli uyarılarda bulundu.

Eğitim Merkezi Öğrencileri Sınava Hazır

Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde Liselere Giriş Sınavı (LGS) öğrencilerine yönelik hazırlık çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Toplam 3480 haber.