Eğitim

Eğitim Haberleri

Akmercan Ortaokul protokolü imzalandı

Malatya'nın Akçadağ İlçesinde yaptırılacak olan 'Akmercan Ortaokulu'nun protokolü törenle imzalandı.

MTÜ'de Covid-19 nedeniyle 'E-Mezuniyet Töreni' düzenleniyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ) Covid-19 ile mücadele kapsamında bu yılki mezuniyet töreni üniversitenin Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Sanatçı Yavuz Bingöl ise e-mezuniyet töreninde e-konser verecek.

Eğitim Uzmanı Mercan'dan LGS eleştirisi

Eğitim Uzmanı Dr. Özcan Mercan, Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) bu yıl seçmekten ziyade eleme üzerine kurgulanan bir sınavla karşı karşıya geldiklerini iddia etti.

Pandemi sürecinde uzaktan eğitimin önemi

Malatya Mercan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eğitim Uzmanı Dr.Özcan Mercan, korona virüs ile uzaktan eğitimin öneminin net bir şekilde ortaya çıktığın ıbelirterek teknolojilerinin tahminlerden daha hızlı bir şekilde geliştiğini ve okulların sadece eğitim verilen yerlerden ibaret olmadığının gerçek anlamda farkına varıldığını kaydetti.

Malatya'da korona virüs önlemleri altında LGS sınavı

Malatya'da öğrenciler korona virüs (Covid-19) önlemleri altında Liselere Geçiş Sınavı (LGS), başladı. 225 okulda 17 bin 610 öğrencinin ter dökeceği sınavda birinci oturum başlarken, ailelerin de dışarıda heyecanlı bekleyişi sürüyor.

Müdür Tatlı, LGS'ye gireceklerden rahatlık istedi

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Liseye Giriş Sınavı (LGS) adaylarına rahat olmalarını önerdi.

Velilerden öğretmenlere plaket

Yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri döneminde görev yapan öğretmenlere, veliler tarafından teşekkür plaketi taktim edildi.

Çocuklara, Anadolu Masalları Projesi

Yeni tip korona virüs (Covid-19) önlemleri sürecinde çocuklar için Malatya'da Anadolu Masalları Projesi uygulanıyor.

Malatya Büyükşehir'den LGS deneme sınavı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi deneme sınavı gerçekleştirildi. Sınavda, öğrenciler ter dökerek LGS'ye biraz daha hazırlıklı olma fırsatı yakaladılar.

Güder Bizim Görevimiz Gençliğimize Sahip Çıkmaktır

Sosyal Belediyeciliğin tepe ismi Başkan Güder YKS ye girecek Battalgazili öğrencileri de unutmadı. Her alanda yaptığı hizmetlerle halkın gönlüne kazınan Battalgazi Belediyesi Başkan Güder ile memnuniyetin haklı gururunu yaşıyor.

Yeşilyurt Belediyesi, 7'nci millet kıraathanesini açacak

İlyas Mahallesinde yapımı süren 7.Millet Kıraathanesinde incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Okuma alışkanlığı yaşam boyu öğrenmenin temelini teşkil etmektedir. Kitap okumayı hayatımızda vazgeçilmez bir unsur haline getirmeliyiz. İlçemizdeki 7'nci Millet Kıraathanemizi İlyas Mahallemizde hizmete sunacağız' diye konuştu.

Uluslararası yarışmada Malatyalı 15 öğrenci finalde

Uluslararası Kanguru Matematik Yarışmasında Malatyalı 15 öğrenci finale kaldı.

Korona gölgesinde ilk kapsamlı sınav, önlemler dahilinde başladı

Pandemi sürecinde yapılan ilk kapsamlı sınav olan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı, tüm Türkiye geneli olduğu gibi Elazığ'da da korona virüs önemleri dahilinde başladı. Binalar sınav öncesi detaylı olarak dezenfekte edilirken, adayların kullanmaları için giriş kısımlara dezenfektan, maske ve ıslak mendil konuldu. Ayrıca, sınav binalarının bahçelerine, adaylar ve görevliler dışında hiç kimse alınmadı.

İnönü Üniversitesi'nde akademik takvim planlandığı şekilde devam ediyor

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, akademik takvimin planlandığı şekilde devam ettiğini, Final sınavları ile ilgili sahte yazılara itibar edilmemesi istedi.

Uzman eğitimci Sezer Arıkan'dan LGS öncesi önemli uyarılar

Uzman eğitimci Sezer Arıkan, 20 Haziran Cumartesi günü gerçekleşecek Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ile ilgili bilgi verirken, sınava girecek öğrencilere önerilerde bulundu. Arıkan; 'Hazırlık sürecini sağlıklı geçiren, düzenli uyku ve yemek yeme alışkanlığı edinen; bununla beraber akademik olarak tüm derslerden gerekli konuları tamamlamış olan bir öğrenci mutlaka başarır' dedi.

Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan Hüseyin'in yardımına Merve öğretmen yetişti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşayan Hüseyin ihtiyacı olan tekerlekli sandalyesine Merve öğretmen sayesinde ulaştı.

Diyarbakır'da öğretmenler, LGS öncesi köy okullarının sıra ve masalarını yeniledi

Özel Diyarbakır Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, Liselere Geçiş Sınavı öncesi sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde köy okullarındaki eskiyen masa ve sıraları yeniledi.

Büyükşehir Belediyesinden LGS öncesi öğrencilere hızlandırılmış kurs

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak olan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi öğrencilerin son eksiklerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla ücretsiz hızlandırılmış tekrar kursu başlattı.

Diyarbakır'da engellilere yönelik açık havada telafi eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylere yönelik düzenlenen ancak korona virüs salgını nedeniyle askıya alınan kurs ve atölyeler yeniden hizmet vermeye başladı. Kurslar, açık havada sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştiriliyor.