Eğitim

Eğitim Haberleri

MEB ve YÖK'ten eğitimde iş birliğini artırmak için hamle

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında 'Eğitimde İş Birliği Protokolü' imzalandı.

Mustafa Asım Köksal Anadolu İmam Hatip Lisesi kapılarını Avrupa'ya açtı

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik Bir Arada (STEM) adlı KA229 Erasmus+ projesi, Ankara'daki Mustafa Asım Köksal Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinesinde başladı.

Rektör Gül, Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaret etti

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Bilim ve Sanat Merkezi'ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Silvan'da okul sağlığı denetimleri

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedi Öter, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan okul sağlığı hizmetleri protokolü kapsamında okullarda denetim gerçekleştirdi.

Çermik'te eğitim almayan çocuklar okula kazandırıldı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde tespit edilen ve ailevi nedenlerden ötürü okula gitmeyen öğrenciler, Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan'ın çabalarıyla okula kazandırıldı.

Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarında Dicle Elektrik'e yoğun ilgi

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarına Güneydoğu'nun en büyük özel şirketi olan Dicle Elektrik damga vurdu. Enerji şirketinin açtığı standı 800 kişi ziyaret ederken, 200 kişi ise iş başvurusunda bulundu.

İnşaat sektörü uzmanları, Atılım Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştu

Atılım Üniversitesi Yapı Topluluğu, inşaat alanında uzman kişilerle öğrencileri bir araya getirdi. Sektörün liderleriyle buluşan öğrenciler, aradıkları sorulara bu vesileyle cevap buldu.

Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı açıldı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Güneydoğu Bölgesel Kariyer Fuarı 20 açıldı.

Dicle Elektrik ve Dicle Üniversitesi geleceğin enerjisine yatırım yapıyor

Güneydoğu'da 6 ile hizmet veren Dicle Elektrik ile bölgenin en büyük ve köklü üniversitesi Dicle Üniversitesi, elektrik ve elektronik mühendisliğinde okuyan öğrenciler için ortak bir eğitim programı oluşturdu.

Minik yüreklerden 'İyilik Yap İzi Kalsın' Projesi

Diyarbakır'da özel bir okulun öğrencileri tarafından başlatılan İyilik Yap İzi Kalsın Projesine ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Av. Cevdet Nasıranlı da destek verdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: 'Üniversitelerde akademik atama ve yükseltilmenin sınırlandırılması Türk bilimini olumsuz etkiler'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 'Üniversitelerde akademik atama ve yükseltilmenin sınırlandırılması Türk biliminin gelişmesini olumsuz etkilemektedir' dedi.

Nesibe Aydın'da bin 580 kontenjan için 45 bin 662 öğrenci sınava girdi

Dershanesiz eğitim modelinin mimarı ve 35 yıllık yayın ve okul tecrübesiyle Türkiye'nin en saygın eğitim kurumlarından biri olan Nesibe Aydın Okullarının ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlediği Bursluluk ve Okula Giriş Sınavı bu yıl da rekor katılımla gerçekleşti.

DÜ'de sivil havacılık öğrencilerine jandarma havacılığı tanıtıldı

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksekokulu işbirliğiyle Jandarma Havacılık Başkanlığı tarafından jandarma havacılığının tanıtımı sunumu gerçekleştirildi.

Ankara Üniversitesiyle TÜSİAV, 'Ankara 4. Sanayi Devrimi Yolunda' etkinliğini düzenledi

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, 'Teknoparkta biraz önce ön kuluçka merkezimizi, bir prototip laboratuvarını açtık. Gençlerimiz burada buluşsun, girişimcilik anlayışlarını birbirleriyle etkileşim halinde olarak geliştirsinler ve ülkemize katkı sağlasınlar' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Diyarbakır’da öğretmenlerle bir araya geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'da, imam hatip okulları vizyon seminerlerinde öğretmenlerle bir araya geldi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, 'Eğitim ve Ahlak Kongresi' hakkında değerlendirmelerde bulundu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Milli Eğitim Bakanlığının 3 Nisan tarihinde düzenleyeceği 'Eğitim ve Ahlak Kongresi' hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aranan fuar bulundu: Wanted

TED Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, 3 Mart'ta gerçekleştirilecek, 'WANTED İş ve Kariyer Fuarı'yla ilgili, 'Hem öğrenci hem marka kazanacak. Önemli olan doğru kişiyi doğru işe yönlendirmek aynı zamanda firmanın da doğru insan kaynağına ulaşmasını sağlamak' dedi.

Öğrenci ve velilere Bilgi Evi'nde iletişim semineri verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bilgi Evi'nde ders destek programından faydalanan 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri ile velilerine yönelik aile içi iletişim semineri düzenledi.

Elazığ'da 3 hafta aranın ardından ders zili çaldı

Elazığ'da 126 bin 276 öğrenci deprem nedeniyle verilen 3 hafta aranın ardından bugün ders başı yaptı. 7 öğrencinin de hayatını kaybettiği deprem nedeniyle eğitim öğretim hüzünlü başladı.