Eğitim

Eğitim Haberleri

'Elif ile Alp' yepyeni etkinliklerle bayramda da çocuklarla birlikte olmaya devam ediyor

Milli Eğitim Bakanlığı, psikososyal destek hizmetleri kapsamında korona virüs salgını süresince psikolojik sağlamlığı korumak amacıyla öğrenci ve velilere yönelik desteklerine devam ediyor.

Uzmanlardan tüm dersler için LGS 2020 tavsiyeleri

LGS'ye girecek öğrenciler için her ay hazırlanan örnek soru kitapçıkları, birinci dönem müfredatı ve kazanımları doğrultusunda hazırlanmaya devam ediyor. Öğrencilerin merakla beklediği örnek kitapçığın açıklanmasının ardından, uzmanlar soruları yorumladı.  Bilfen İlköğretim Kurumları Bölüm Başkanları her branş için ayrı ayrı değerlendirme yaparak, sınava hazırlanan öğrencilere önerilerde bulundu.

Okullar Ne Zaman Açılacak ?

Okullar Ne Zaman Açılacak ?

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi robotik kodlama atölyeleri eğitime hazır

Çocukların yenilikçilik ve girişimcilik alanlarındaki kabiliyetlerinin artırmak, buna yönelik altyapılarını ve hizmet modellerini geliştirmek amacıyla Diyarbakır Çocuk Akademisi Projesini başlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, proje kapsamında iki adet robotik kodlama atölyesi açtı.

Lipton hasat için önlem programını açıkladı

Lipton, çay hasadı süresince üreticilerin ve çalışanlarının sağlık ve güvenliği için 'Çayımız için Hep Birlikte' adını verdiği bir programı hayata geçiriyor. Hasat süresince çay alım evlerinde sosyal mesafeyi korumak için randevulu sistemle hizmet verilecek. Düzenli aralıklarla dezenfekte ve sterilize edilecek olan Lipton çay alım evleri, üreticilerden ürünlerini kendilerine verilen saat aralığında teslim alacak.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan 14 yaş ve altı çocuklara öneriler

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bu sürecin sizin kontrolünüzde olmasına lütfen dikkat edin. Çocuklar, arkadaşları, sevdikleri yerine ağaçlara sarılsınlar. Bol bol yürüsünler, konuşsunlar ama kalabalıklara karışmasınlar' dedi.

Ankara Eğitim Platformu Başkanı Aydın'dan yemek ve servis ücretleri hakkında açıklama

Ankara'nın köklü eğitim kurumlarını bir araya getiren Ankara Eğitim Platformu'nun Başkanı Mirkan Aydın,

Öter'den Silvan'a Anadolu Lisesi müjdesi

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bedii Öter, yeni eğitim ve öğretim sezonunda kentte Cumhuriyet Anadolu Lisesinin eğitim hayatına başlayacağı müjdesini verdi.

Yunus Emre Enstitüsü dünyanın dört bir yanında Türkçe öğrenen öğrencileri buluşturdu

Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen 'Uluslararası Konuşma Kulübü', dünyanın dört bir yanında Türkçe öğrenen öğrencileri bir kez daha buluşturdu.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan'dan öğretmenler için açıklama

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, pandemi sürecinde bazı kurum, kuruluş ve kişilerin öğretmenlere yönelik yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Radikal'den eğitime tam destek

Milli Eğitim Bakanlığının korona virüs tedbirleri kapsamında ara verilen eğitimin online yürütülmesinin ardından harekete geçen Radikal Eğitim Kurumları, Diyarbakır'da bir ilki gerçekleştirerek derslerle birlikte etkinlikleri de online yaparak öğrencilerin hem sağlığını düşünüyor hem de derslerinden geri kalmamalarını sağlıyor.

Masayı ders tahtası yaptı

Malatya'da bir ilkokul öğretmeni, virüs salgını süresince evden öğrencilerine İnternet üzerinden ders anlatırken masa ve dolabı ders tahtası olarak kullandı.

Uzmanlardan açıklanan sınav takviminin fırsata dönüşmesi için öneriler

Liselere Giriş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihlerinin açıklanması ile öğrencilerde heyecan başlarken, uzmanlar öğrencilerin kriz gibi görünen bu durumu fırsata çevirmeleri için önemli önerilerde bulundu.

TDV Bornova Koleji öğrencileri FPSPI'de Türkiye birincisi oldu

Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Bornova Koleji öğrencileri, gençlerin araştırma becerilerini geliştirmeyi amaçlayan Uluslararası Gelecek Problemleri Çözme Programı (FPSPI) Yarışması Türkiye finallerinde iki takımla birinci oldu. Öğrenciler, Amerika'da düzenlenecek uluslararası yarışmada Türkiye'yi temsil edecek.

YÖKAK, ENQA'ya tam üye oldu

YÖKAK, Avrupa Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Birliği'ne (ENQA) tam üye oldu.

Ahmet Yesevi Üniversitesinden Türkistan'ın Maktaaral köylerine yardım

Ahmet Yesevi Üniversitesi, Türkistan'ın Maktaaral bölgesinde selden zarar gören beş köye insanî yardım gönderdi.

Nesibe Aydın Okulları Ortaokullar Koordinatörü Bayşu'dan öğrencilere LGS tavsiyeleri

Nesibe Aydın Okulları Ortaokullar Koordinatörü Kadir Bayşu, LGS tarihinin 20 Haziran'a alınması ile ilgili, 'Öğrencilerimiz evde kaldığı süre zarfında tıpkı okuldaymış gibi bir program hazırlamalı, okul zamanı kaçta kalkıyorsa aynı saatte kalkmalı, uyku ve yemek düzenini bozmamalı, arada balkona çıkmalı, güneşle temas kurmalı ve fiziksel aktiviteler yapmalıdır' dedi.

'EBA Asistan' uzaktan eğitimde cevapsız soru bırakmayacak

Uzaktan eğitimde sıkça sorulan soruların anlık olarak cevaplanabilmesi için Türk mühendisler tarafından geliştirilen yapay zekaya sahip 'EBA Asistan' hizmete sunuldu.