Eğitim

Eğitim Haberleri

Türk Eğitim-Sen Başkanı Geylan: 'Eğitime zorunlu ara 30 Nisan'a uzatıldı'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 'Eğitime verilen zorunlu ara 30 Nisan'a kadar uzatıldı. İnşallah tekrar uzatmak zorunda kalmayız. Pek tabii ki esas olan insanımızın sağlığıdır' dedi.

Bakan Selçuk 30 Nisan'a kadar uzatılması kararını aldık

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bilim kurulunun da önerisiyle önümüzdeki evde eğitim sürecini bir müddet daha uzatacağız. Ve 30 Nisan tarihi burada ortaklaşa bir kararla ortaya konuldu' dedi.

Özel Eğitim ve Öğretim Kurumlarından okulların tatil sürecine ilişkin ortak açıklama

Özel Eğitim ve Öğretim Kurumlarının Dernek Başkanları, COVİD-19 sonrası salgını sonrası süreçle ilgili yaptıkları ortak basın toplantısında, 'Diyelim ki, eğitim-öğretim sürecinin arkasına bir aylık bir süre eklendi. Bu dönemde de artık yeni bir ücret talep etmeden servis ve yemek, okullarımız tarafından verilecektir. Uzatma içerisinde yeni bir ücret talep etmeden servis ve yemek ücretleri öğrencilere bu dönemde ücretsiz olarak verilecektir' denildi.

MEB: 'EBA'nın altyapısını 18 milyon öğrencinin eş zamanlı kullanımı için geliştirmeye devam ediyoruz'

Türkiye'de korona virüs (Kovid-19) nedeniyle okullarda yüz yüze eğitime ara verilmesiyle birlikte başlayan uzaktan eğitimle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), açıklamalarına bir yenisini ekledi.

EÜ’nün örgün programlarında online öğretime başlandı

Ege Üniversitesinin (EÜ) tüm örgün önlisans ve lisans programlarında online öğretime başlandı. Ege Ders sistemi üzerinden sanal platformda gerçekleştirilen uygulama ile öğrenciler, öğretim elemanları tarafından derse eklendikten sonra paylaşılan içeriklere 7/24 erişebiliyor.

Ankara Eğitim Platformu Başkanı Aydın, öğrenci ve velilere önerilerde bulundu

Ankara Eğitim Platformu Başkanı Mirkan Aydın, 'Öğrencinin okul müfredatından bir anda kopması, hem akademik hem de psikolojik açıdan aleyhte bir durum oluşturacaktır. Öğrencinin, aynen okul devam ediyormuş gibi, günlük müfredatı MEB'in EBA sistemi üzerinden ya da okulunun sağladığı farklı imknlar ile takip etmesi, bireysel tekrar ve alıştırma çalışmasını sürdürmesi ve ödevlerini günlük olarak tamamlamasını öneriyoruz' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk 10 soruda uzaktan eğitime dair merak edilenleri açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün başlayan uzaktan eğitimle ilgili 10 soruda merak edilenleri cevapladı. Selçuk, 'Uzaktan eğitimde herhangi bir sınav ve notlama olmayacak. Bu süreç çocuklarımızın çalış demeden çalışacakları, ödev yap demeden kağıda kaleme sarılacakları, oku demeden okuyacakları, öz sorumluluklarıyla tanışacakları bir süreç olacak' dedi.

Uzaktan eğitim yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca, yeni tip korona virüs salgını nedeniyle eğitime verilen aranın ardından yarın uzaktan eğitim süreci başlayacak. TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yayınlanacak eğitimlerde ilk dersi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk verecek.

MEB, uzaktan eğitim ders programını açıkladı

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) dolayısıyla eğitime verilen arada yapılacak uzaktan eğitimle ilgili haftalık ders programını paylaştı.

ÖSYM açıkladı: Sınav tarihleri değişti

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yeni tip korona virüse (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında sınav tarihlerinin değiştirildiğini açıkladı.

20 bin öğretmen ataması yapıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, '20 bin Öğretmen Atama Töreni'ninde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde doluluk oranı bu atamayla birlikte yüzde 92.3'e çıkmış bulunuyor dedi.

Diyarbakır'da özel okul uzaktan eğitime başladı

Diyarbakır'da özel bir eğitim kurumu, korona virüs önlemleri kapsamında eğitim ve öğretime ara verilmesiyle öğrenciler için uzaktan eğitim sistemi başlattı.

Eğitim Bir-Sen'den okullar arası spor yarışmalarında görevli öğretmenlerle ilgili açıklama

Eğitim Bir-Sen, spor yarışmalarında görevlendirilen öğretmenlerin ders ve ek ders görevlerini yapmış sayılması talebinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edildiğini açıkladı.

YÖK 23 Mart'ta uzaktan eğitimlere başlıyor

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, '23 Mart Pazartesi uzaktan eğitim kapasitesine sahip olan bütün üniversitelerimizde dijital imkanlar ile uzaktan öğretim süreci başlayacaktır. Bu kapasiteye henüz sahip olmayan üniversitelerimiz için de yine aynı gün, 23 Mart tarihinde kısa süre içinde oluşturduğumuz açık ders malzemeleri havuzu bütün üniversitelerimize açılacaktır' dedi.

Ankara Üniversitesi arşivlerinden 'Milli Mücadele Dönemi'nden ilk kez gün yüzüne çıkan fotoğraflar

Ankara Üniversitesi arşivlerinden Milli Mücadele öncesi ve Milli Mücadele dönemine ait çok özel ve birçoğu ilk kez gün yüzüne çıkan fotoğraflar yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan öğrencilere müjdeli paylaşım

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip korona virüs (Covid-19) dolayısıyla ara verilen eğitim dönemi dönüşünde öğrencilere ilk teneffüsün 40 dakika olacağına dair söz verdi.

MEB, dezenfektan solüsyonların ardından meslek liselerinde maske üretimine de başladı

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liseleri, yeni tip korona virüsle mücadele kapsamında dezenfektan solüsyonların ardından maske üretimine de başladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: 'Panik yok ama tedbirde tavizsiz olacağız'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 'Meslek liselerinde günlük 100 tona ulaşan bir dezenfektan üretimi söz konusudur. Öğrencilerimiz neredeyse 12 saat çalışıyorlar. Bu vesile ile hem öğrencilere hem de öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Okullarımızda hijyen eğitimi de kesintisiz devam etmektedir dedi.

Usta öğreticiler eğitime verilen arada ücretlerinin kesilmemesi çağrısında bulundu

Türkiye'de korona virüsünün görülmesiyle birlikte Bakanlıklarca alınan karar sonrası eğitime ara verildi. Bu süreçte ücretli öğretmenlik yapan usta öğreticiler ücretlerinin kesilmemesi çağrısında bulundu.