Eğitim

Eğitim Haberleri

Ahmet Yesevi Üniversitesinden Türkistan'ın Maktaaral köylerine yardım

Ahmet Yesevi Üniversitesi, Türkistan'ın Maktaaral bölgesinde selden zarar gören beş köye insanî yardım gönderdi.

Nesibe Aydın Okulları Ortaokullar Koordinatörü Bayşu'dan öğrencilere LGS tavsiyeleri

Nesibe Aydın Okulları Ortaokullar Koordinatörü Kadir Bayşu, LGS tarihinin 20 Haziran'a alınması ile ilgili, 'Öğrencilerimiz evde kaldığı süre zarfında tıpkı okuldaymış gibi bir program hazırlamalı, okul zamanı kaçta kalkıyorsa aynı saatte kalkmalı, uyku ve yemek düzenini bozmamalı, arada balkona çıkmalı, güneşle temas kurmalı ve fiziksel aktiviteler yapmalıdır' dedi.

'EBA Asistan' uzaktan eğitimde cevapsız soru bırakmayacak

Uzaktan eğitimde sıkça sorulan soruların anlık olarak cevaplanabilmesi için Türk mühendisler tarafından geliştirilen yapay zekaya sahip 'EBA Asistan' hizmete sunuldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden öğrencilere uzaktan eğitim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle Bilgi Evinde eğitim gören öğrenciler için uzaktan eğitim çalışmaları başlattı.

'Özel' çocuklara özel ilgi gösteren mobil uygulama

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uygulamanın uzaktan eğitim sürecindeki rolüne dikkat çekerek, 'Her bir çocuğumuzun eğitimi önemli bizim için. Özel çocuklarımızın farklı ihtiyaçları var. Onların ailelerine, öğretmenlere destek için 'Özelim Eğitimdeyim' mobil uygulamamızda çok çeşitli içerikler hazırladık. Vakit kaybetmeden iyi bir ekip ve dinamik bir yapı kurduk. Gün gün gelişecek, artacak bir içerikten söz ediyoruz. Uygulamanın artık çocuklarımız ve aileleriyle buluşacak olmasından mutluluk duyuyorum' diye konuştu.

Türk Eğitim Derneği'nden 23 Nisan'a özel 'Ben Bir Çocuğum' şarkısı

Dünyayı etkisine alan korona virüs nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 100. yaşı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl evlerde kutlanacak. Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde kurulan 92 yıllık Türk Eğitim Derneği de 'Ben Bir Çocuğum' ismiyle özel bir şarkı hazırladı.

Geylan: 'Rehberlik öğretmenlerimize zorlama kabul edilemez'

Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 'Rehberlik öğretmenlerimizin, izin ve tatil dönemlerinde görevlendirilmeleri isteğe bağlı olmalı ve görevlendirilenlere ek ders ücretleri yüzde 100 artırımlı ödenmelidir' dedi.

Çınar'a iki yeni lise müjdesi

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aziz İde, önümüzdeki yıl ilçede iki yeni lisenin eğitim vermeye başlayacağını söyledi.

Dicle'de halk kütüphanesi açılacak

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde halk kütüphanesinin açılması için çalışmalar devam ediyor.

TDV Bornova Koleji öğrencisi uluslararası matematik yarışmasında birinci oldu

Türkiye Diyanet Vakfı Bornova Koleji öğrencisi Osman Gülen, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda dünya şampiyonu oldu.

İlaç, aşı, tohum gibi projelerin desteklenmesi için üniversiteler ortak araştırma merkezi kuracak

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 'İlaç, aşı, tohum gibi stratejik önem taşıyan projelerin desteklenmesi için alanında temayüz etmiş birden daha fazla üniversitenin güç, bilgi ve tecrübelerini birleştirebilecekleri 'ortak araştırma merkezi' kurulması öngörülmektedir. Bu model Türkiye için ilk defa uygulanacaktır' dedi.

Diyarbakır'da bir ilk: Milli Eğitim Müdürülüğü öğrenciler için online ders kanalı açtı

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin eğitimden uzak kalmamaları ve sınavlarına hazırlanmaları için youtube üzerinden ders kanalı açıldı.

Çocuklarınızı hayatlarınıza dâhil edin

Eğitim koordinatörü Özge Kolsuz Temür, Türkiye'de de etkili olan korona virüs (Covid-19) nedeniyle eğitim öğretimde yeni uygulamaların hayata geçirilmesi sonucu yüz yüze eğitime ara verilmesi ile öğrencilerin bu süreci sıkılmadan geçirebilmeleri için ailelere büyük görev düştüğünü söyledi.

Öğrenciler uzaktan eğitimle 'Uluslararası Bilişim Teknolojileri' sertifikaları alabilecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında okullardaki eğitime ara verildiği süreçte öğrencilerin uzaktan eğitim aracılığıyla uluslararası sertifikalara sahip olabilmesi için gerekli altyapı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Doktora mezunları artık ALES'ten muaf olacak

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, 'Bugün yayımlanan yönetmelik değişikliği ile doktora mezunlarımızın yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularında daha önceden istenilen ALES'e girme şartı artık aranmayacak' dedi.

Diyarbakır'da öğretmenler 'canlı sınıfta' öğrencileriyle buluştu

Diyarbakır Radikal Eğitim Kurumları öğretmenleri, canlı sınıf uygulaması ile öğrencilerle sınıf ortamında ders işledi.

Elazığ öğretmenler için zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ilçelerde olduğu gibi kent merkezi de zorunlu hizmet bölgesi kapsamına alındı.Eğitim Bir Sen Elazığ 1 Nolu Şube Başkanı İbrahim Bahşi, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a taleplerini içeren dosyayı elden verdiklerini ve alınan kararla da karşılığını gördüklerini söyledi.

Ankara Eğitim Platformu, canlı yayınla aile ve öğretmen eğitimleri düzenleyecek

Ankara Eğitim Platformu, korona virüs (Covid-19) salgını dolayısıyla evde duran öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik canlı yayınlar serisi düzenleyecek.

Bakan Selçuk EBA Canlı Sınıfta sınava hazırlanan öğrencilerle buluştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS ve YKS hazırlık sürecindeki 8. ve 12. Sınıf öğrencileri için kademeli olarak aktif hale getirilmeye başlanan 'EBA Canlı Sınıf' uygulamasında öğrencilerle buluştu.