Malatya'nın Kale ilçesinde "Geleceğin Bilim İnsanları" sloganıyla bilim şenliği düzenlendi.
İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümünden bilim insanları, mermer kesim işleminde ortaya çıkan atık çamuru kullanarak dış cephe uygulamaları için kuvars kompozit geliştirdi.
ESET araştırmacıları, Pakistan tarafından yönetilen bir bölge olan Gilgit-Baltistan hakkında haberler sunan bölgesel bir haber web sitesine yönelik bir watering-hole (suyun başı) saldırısı tespit etti.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Yüzyılı'nda, yeşil ve dijital dönüşümü hızlandıracaklarını belirterek, "Ülkemizi küresel düzeyde ileri teknoloji üretim merkezi haline getirecek, bilgi temelli dijital ekonomiyi büyütecek, yenilikçi ve girişimci insan kaynağımızı güçlendireceğiz." dedi.
Türkiye'nin Haziran 2024'te uzaya göndermeyi planladığı ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A'da "güneş paneli açma-kapama testleri" başlarken uydunun, stratejik rolüyle ülkenin uzaydaki bağımsızlığının simgesi olması hedefleniyor.
Sosyal medyada dikkat edilmesi gereken en büyük tehditlerden biri, iddia ettikleri kişi olmayan insanların gerçekleştirdiği dolandırıcılık eylemleridir.
Battalgazi Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğiyle kodlama ve siber güvenlik alanında farkındalık yaratacak program düzenlendi. “Gecekodu” adı altında yapılan etkinlikte katılımcılar birbirlerine bilgi paylaşımında bulundu.
Malatya'nın Kale ilçesinde TÜBİTAK bilim söyleşisi etkinliği gerçekleştirildi.
STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ tarafından geliştirilen insansız su altı otonom aracın ilk görevi mayın tespiti ve imhası olacak.
Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Merkezi (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, sosyal medya platformu Instagram'ın 40 milyonu aşan kullanıcı sayısı ile Türkiye'de ilk sırada yer aldığını belirterek, "Ayda Instagram'a 21 saat, WhatsApp'a 11 saat harcanıyor.
Pandemi dönemi, çalışma alanlarında kökten değişikliklere neden oldu. Birçok kişi için evden çalışmak normal hale geldi. Büyük bir istifa dalgası yaşandı.
Yapay zeka teknolojisini kullanarak haberleşme uygulamaları üzerinden otomatik gönderilen mesajlarla iş vaadinde bulunan ya da mağduriyet yaşadığı izlenimi oluşturan dolandırıcılar, vatandaşları kandırarak haksız kazanç elde edebiliyor.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirildiğini belirterek, "Biraz testler uzadı ama sözü aldık. İnşallah Mart 2024'te Türksat 6A'yı da İMECE gibi başarıyla uzaya göndereceğiz." dedi.
TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'nin günümüzde özellikle bilim ve teknoloji alanında görünürlüğünün arttığını söyledi.
Dronların askeri ve sivil alandaki görevlerini daha etkin ve güvenli şekilde yapmasını sağlamak amacıyla "dron barınağı" geliştirildi.
Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan alınan verilere göre, Çin’in yazılım ve bilgi teknolojisi hizmet sektörü, yılın ilk dört ayında gelir ve kârda çift haneli büyüdü.
Jeoloji Uzmanı Fahri Çelik, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerin ardından, toplumun alması gereken tedbirler konusunda açıklamalarda bulunurken, yakın zamanda Türkiye'nin herhangi bir bölgesinde büyük ölçekli bir deprem beklemediklerini belirtti.
Depremin vurduğu Malatya'da, çadır kentte yaşayan çocuklar üniversite öğrencilerinin kurduğu bilim atölyesi etkinliklerine katılarak yaşadıkları deprem travmasını atlatıyor.
Şahinbey Belediyesi ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'daki depremzede çocuklara psikososyal destek hizmeti için Bilim Tırını Adıyaman'a gönderdi.