Eğitim

Eğitim Haberleri

Bakan Selçuk Malatyalı öğrencileri kabul etti

Malatya'nın Vali Galip Demirel Ortaokulu öğrencilerini kabul eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ile Kültür ve Turizm Eski Bakanı Güldal Akşit öğrencilerle röportaj gerçekleştirdi.

Depremde mağdur olan gençlere özel öğrencilik hakkı

İnönü Üniversitesi Senatosu, Elazığ depremi nedeniyle mağdur olan gençlere özel öğrencilik hakkı tanınması kararını aldı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: 'Sınıf tekrarını olumlu buluyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sınıfta kalmanın olmamasının eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğüne yol açtığına, dört işlemi bilmeden lisenin bitirilmesine dikkat çekerek, 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren, ortaokul ve liselerde sınıf tekrarı sistemine yeniden geçileceğini açıkladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: 'Ceren Damar Şenel'in katilinin hak ettiğini, adaletin de yerini bulduğunu düşünüyoruz'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, dün kararı verilen Ceren Damar Şenel davasına ilişkin, 'Ceren Damar Şenel davasında verilen karar toplum vicdanını rahatlatmıştır' dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sesli kütüphane çalışmalarına başladı

Görme engelliler için oluşturulan ve bilgi hazinesi olarak bilinen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait sesli kütüphane yeniden kayıt alarak çalışmalarının startını verdi.

Sanayi Mektebi Tasarım ve Eğitim Merkezi'nin eğitim programı oluşturuldu

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası heyeti İstanbul ve Ankara'da yaptığı görüşmeler ve sağladığı işbirlikleri ile Sanayi Mektebinin 2020 eğitim programını oluşturdu.

Kanada Koleji Direktörü Ayşen Karşit Yabancı dil bilmenin, özellikle de çok akıcı şekilde İngilizce konuşmanın hayatı kolaylaştırdığını ve dünyada yaklaşık 1.5 milyar insanın ortalama düzeyde İngilizce konuştuğunu kaydetti.

Bakan Selçuk Çalışma Hayatı Buluşmaları’nı organize ettik

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,'' ''Çalışma hayatının tarafları olarak gerek işveren kesimi temsilcilerimiz gerekse işçi kesimi temsilcilerimizle daima istişareyi ve sosyal diyaloğu hep önemsedik. Bu görüşmeler neticesinde bize en fazla gelen taleplerden bir tanesi de yargı uygulamalarına dair hem işçi hem de işveren kesimimizin talepleriydi'' dedi.

Bakan Selçuk: 'Bizim için asıl teşekkür çocukların ve öğretmenlerin güzündeki ışıktır'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 20 bin öğretmen atamasıyla ilgili teşekkür mesajlarına twitter hesabı üzerinden cevap verdi.

Okulda kitap fuarı düzenlendi

Diyarbakır'da bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda öğrencileri okumaya teşvik etmek için kitap fuarı düzenlendi.

Fikir Koleji Bursluluk Sınavı 22 Şubat'ta yapılacak

Fikir Koleji Kurucusu Muttalip Çapkan, iyi bir gelecek hedefleyen tüm öğrenci ve velileri 22-23 Şubat tarihlerinde yapılacak 'Fikir Koleji Bursluluk Sınavı'na davet etti.

Boşatlılar Derneğinden köy okuluna kitap yardımı

Diyarbakır'da faaliyet gösteren Boşatlılar Derneği tarafından Silvan'a bağlı Boyunlu köyüne kitap gönderildi.

Dicle'de halk kütüphanesi açılacak

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Kaymakamı Halil İbrahim Demirçin, ilçeye halk kütüphanesi kazandırılacağı müjdesini verdi.

Diyarbakır'da 'adalet, ombudsmanlık ve üniversiteler' programı

DİYARBAKIR (İHA) – Dicle Üniversitesi'nde adalet, ombudsmanlık ve üniversiteler' programı düzenlendi. Etkinlik sonunda üniversite tarafından Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'a 'fahri doktora' unvanı verildi.

Yunus Emre Enstitüsü'nden Diyarbakır'a 2 bilim sınıfı

DİYARBAKIR (İHA) – Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi kapsamında Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Köprübaşı Ortaokulunda iki sınıfı STEM ve robotik kodlama sınıfına dönüştürdü.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Muğla’da

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi inceleme ve değerlendirme toplantısı için Muğla'ya geldi.

(Özel) YÖK erişimi artırdı, ulusal tez merkezine ilgi arttı

YÖK, 'Ulusal Tez Merkezi'ne dair 2019 yılı istatistiklerini açıkladı. Geçtiğimiz yıla oranla tez merkezini kullanan araştırmacıların sayısı yüzde 25 artış göstererek 5 milyon 36 bin 614'e ulaştı.

ÖSYM, 2019-TUS ve STS değerlendirme raporlarını yayımladı

ÖSYM, 2019-TUS, STS 1'inci dönem ve 2'nci dönem değerlendirme raporu yayımlandı.

Bakan Selçuk'tan Elanur Akıncı paylaşımı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kanada'da düzenlenen 'Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda birinci olan Elanur Akıncı'yı kutladı.