Eğitim

Eğitim Haberleri

Diyarbakır'da 'adalet, ombudsmanlık ve üniversiteler' programı

DİYARBAKIR (İHA) – Dicle Üniversitesi'nde adalet, ombudsmanlık ve üniversiteler' programı düzenlendi. Etkinlik sonunda üniversite tarafından Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'a 'fahri doktora' unvanı verildi.

Yunus Emre Enstitüsü'nden Diyarbakır'a 2 bilim sınıfı

DİYARBAKIR (İHA) – Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi kapsamında Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki Köprübaşı Ortaokulunda iki sınıfı STEM ve robotik kodlama sınıfına dönüştürdü.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk Muğla’da

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir dizi inceleme ve değerlendirme toplantısı için Muğla'ya geldi.

(Özel) YÖK erişimi artırdı, ulusal tez merkezine ilgi arttı

YÖK, 'Ulusal Tez Merkezi'ne dair 2019 yılı istatistiklerini açıkladı. Geçtiğimiz yıla oranla tez merkezini kullanan araştırmacıların sayısı yüzde 25 artış göstererek 5 milyon 36 bin 614'e ulaştı.

ÖSYM, 2019-TUS ve STS değerlendirme raporlarını yayımladı

ÖSYM, 2019-TUS, STS 1'inci dönem ve 2'nci dönem değerlendirme raporu yayımlandı.

Bakan Selçuk'tan Elanur Akıncı paylaşımı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kanada'da düzenlenen 'Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda birinci olan Elanur Akıncı'yı kutladı.

Ankaralı iş kadınından Kulp'a eğitim desteği

Ankaralı iş kadını Gonca Demir, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulunan 13 okula inşaat malzemesi yardımında bulundu.

ABD'li iki öğretim üyesi, YÖKAK'a ziyarette bulundu

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK), Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çeşitli akreditasyon kuruluşlarında görev yapan Prof. Dr. Douglas Franklin ve Prof. Dr. Teresa Franklin'i ağırladı.

DÜ ile DOSB arasında lisansüstü eğitim protokolü imzalandı

Dicle Üniversitesi ile Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi arasında lisansüstü eğitim konusunda işbirliği yapılmasına ilişkin lisansüstü eğitim protokolü imzalandı.

Rektör Karacoşkun GAÜN’deki Rektörler zirvesine katıldı

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Gaziantep'te rektörler toplantısına katıldı.

ÖSYM mobil uygulamaları erişime açıldı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), çağın gerekliliği haline gelen dijital dönüşüme ayak uydurarak 'Mobil Aday İşlemleri Sistemi' (AİS) ve 'Mobil Görevli İşlemleri Sistemi'ni (GİS) erişime açtı.

Diyarbakır'da 'sınav kaygısı ve psikolojik dayanıklılık' semineri

Diyarbakır Valiliği tarafından 12'nci sınıf öğrencileri ve rehber öğretmenlere yönelik 'sınav kaygısı ve psikolojik dayanıklılık' semineri düzenlendi.

Dicle Müftüsü Akın'dan resim ve kompozisyon yarışmasına davet

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi Müftüsü Mehmet Sani Akın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği okullar arası ödüllü 'Çanakkale zaferi ve Mehmet Akif Ersoy' temalı resim ve kompozisyon yarışması için başvuruların alındığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 'EBA, 2023 Eğitim Vizyonunda ısrarla vurguladığımız, okullar arası fırsat adaletini sağlama konusu çok önemli'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, '2023 Eğitim Vizyonunda ısrarla vurguladığımız, okullar arası fırsat adaletini sağlama konusu çok önemli. Artık isteyen her öğrencinin eğitime ulaşmasıyla ilgili alt yapıyı kurduk. Benim hayallerimden bir tanesiydi bu hayallerime ulaşmak benim için çok önemli' dedi.

(Düzeltme) Diyarbakır Radikal Okulları bursluluk sınavına büyük ilgi

Diyarbakır Radikal Okulları akademik, LGS, yabancı dil, sanat ve spor dallarındaki başarıları ile her kesimin taktirini kazanmaya devam ederken, kurumda düzenlenen bursluluk sınavına da yoğun ilgi gösterildi. İki gün süren bursluluk sınavının 5 oturum şeklinde gerçekleştiği ve 2 bin 516 öğrencinin sınav için ter döktüğü belirtildi.

Diyarbakır Radikal Okulları bursluluk sınavına büyük ilgi

Diyarbakır Radikal Okulları akademik, LGS, yabancı dil, sanat ve spor dallarındaki başarıları ile her kesimin taktirini kazanmaya devam ederken, kurumda düzenlenen bursluluk sınavına da yoğun ilgi gösterildi. İki gün süren bursluluk sınavının 5 oturum şeklinde gerçekleştiği ve 2 bin 516 öğrencinin sınav için ter döktüğü belirtildi.

Uğurlu öğrenciler ve veliler köy okulunun kütüphanesini kurdu

Uğur Okulları İstanbul Halkalı Kampüsü, köy okulu öğrencileri için bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Çermik ilçesindeki Çermik Anadolu Lisesi'ne kütüphane kuruldu. Kütüphanenin boya, mobilya, her düzeye uygun okuma kitapları ve gerekli envanterleri temin edildi.

YÖK burslusu Keşmirli öğrencilerden depremzedelere anlamlı bağış

YÖK burslusu olarak Türkiye'de eğitim gören Pakistan-Keşmirli öğrenciler Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sonrasında bölgedeki depremzedeler için kendi aralarında topladıkları bağışı AFAD'a ulaştırmak üzere YÖK'e teslim ettiler.

Makine ihracatçıları 2020’ye hem fiyat hem miktar artışıyla başladı

MAİB Başkanı Karavelioğlu, 'Makinelerimizin birim fiyatlarını artırmayı başardık. Ocak ayı sonunda elde ettiğimiz yüzde 7 ihracat artışında makinelerimizin 2018 değerlerine dönüyor olmasının katkısı var. İki bileşenli artış 2030 hedeflerimize yönelik güvenimizi pekiştiriyor' dedi.