Eğitim

Eğitim Haberleri

Malatya Büyükşehir'den LGS ve YKS için örnek soru çözümleri

Malatya Büyükşehir Belediyesi, korona virüs salgını dolayısıyla yapılamayan yüz yüze eğitim yerine başlattığı uzaktan eğitim çalışmasını sürdürüyor.

Dicle HEM kütüphanesi normalleşme ile birlikte kapılarını tekrar açtı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren kütüphane, yeni normalleşme sürecinde tekrar vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

Maarif Koleji Mozaik Okulları İngilizce eğitimlerle öğrencileri geleceğe hazırlıyor

Diyarbakır'ın köklü okullarından Maarif Koleji Mozaik Okullarında başlatılan İngilizce Eğitim Programı öğrencileri geleceğe hazırlamaya devam ediyor.

Covid-19'un bilimsel ve mesleki etkileri masaya yatırıldı

Pandemi sürecinde e-söyleşiler ile önemli toplantılara ev sahipliği yapan Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde son olarak 'Covid-19 Pandemisinin bilimsel ve mesleki etkileri' konulu e-söyleşi düzenlendi.

Dicle'de LGS öncesi bilgilendirme toplantısı yapıldı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kreş personellerine video konferans ile eğitim verildi

Adıyaman Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde, bilişim teknolojileri ve internetin bilinçli kullanımı hassasiyetini geliştirmek ve farkındalığını arttırmak amacıyla kreşlerin personellerine ve kreş hizmetlerinden faydalanan çocukların velilerine yönelik olarak video konferans sitemiyle eğitimler gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da online bilgi yarışmasının finali yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin korona virüs salgınında vatandaşları evde kalmaya teşvik etmek amacıyla düzenlediği kentin tarih, kültür, sanat, edebiyat, spor ile mutfağını konu alan 16 Mayısta başlayan ve 5 Haziranda tamamlanan online bilgi yarışmasının finali, 21 yarışmacının katılı ile gerçekleşti.

Bahşi,'Emeğin, emekçinin ve ekmeğin hizmetinde olduk'

Kuruluş yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Memur-Sen Elazığ İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, İlk günden bugüne kadar, öznesi ve önceliği insan, yönü adalet, özgürlük ve hakkaniyet, yöntemi erdemli, akademik ve çözüme odaklı hizmet sendikacılığı anlayışı doğrultusunda emeğin, emekçinin ve ekmeğin hizmetinde oldukdedi.

Kayapınar ve Bağlar'a yeni ilçe müdürleri atandı

Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde iki ilçe müdürlüğü görevinde değişiklik yapıldı. Başarılı işlerle camiada sürekli ismini duyuran Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, daha iyi hizmet sunmak için kadrosunda değişikliğe giderek Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Yahya Akıncı'yı, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ise Bedii Öter'i atadı.

Korona virüsün uluslararası eğitim sistemine etkisi konuşuldu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ)'de 'Covid-19 Salgınının Uluslararası Eğitim Sistemi Üzerine Etkileri' konulu e-panel yapıldı.

DÜ Dış İlişkiler Ofisi, Rusya ve Endonezya üniversiteleri ile online toplantıda buluştu

Dicle Üniversitesi (DÜ) Dış İlişkiler Ofisi, ikili protokoller çerçevesinde Erasmus ve Mevlana anlaşmalarının da bulunduğu Rusya Vladimir State Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen online seminere katıldı.

YKS öncesi öğrencilere sınav tüyoları

Gençlerin katılacağı sınavlar için geri sayım başladı. Liseye Giriş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) sayılı günler kaldı. Çoğu öğrenci bu son virajı fırsat olarak da görebilir, her şey için çok geç de diyebilir. Doğru planlandığında oldukça verimli geçirilebilecek bir zaman dilimine girildi. Bu süreçte yapılması gerekenin panik duygusunu rafa kaldırıp harekete geçmek olduğunu söyleyen Malatya Mercan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eğitim Uzmanı Dr.Özcan Mercan sınav için son düzlükte yapılması gerekenleri anlatıp, sınava gireceklere önerilerde bulundu.

Diyarbakır Mozaik Okulları anaokulu iki buçuk ay sonra kapılarını açtı

Diyarbakır Mozaik Okulları Maarif Koleji anaokulu, yaklaşık iki buçuk ay sonra öğrencileri ile buluştu.

Arguvan'da LGS sınavı öncesi toplantı yapıldı

Malatya'nın Arguvan ilçesinde, 20 Haziran'da gerçekleştirilecek olan LGS sınavı öncesi alınacak tedbirler masaya yatırıldı.

Diyarbakır'dan dünyaya yayılan dev proje

Diyarbakır'da başlatılan Türkiye'de 10 yabancı ülkelerden ise 9 okulun öğrencileri tarafından katılım sağlanarak hayallerin yer aldığı hikayeler tek kitapta buluştu.

Büyükşehir Belediyesi kütüphaneleri yeniden faaliyete başladı

Korona virüs salgınının önüne geçilmek için daha önce kapalı durumda bulunan ve açıklanan normalleşme takvimiyle birlikte gençlerin yoğun şekilde ilgi gösterdiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı kütüphaneler, sosyal mesafe ile maske takma zorunluluğu kuralına uyularak yeniden faaliyetlerine başladı.

MTÜ'de 'Sıfır atık yönetim sistemi' kuruldu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) kurduğu 'Sıfır atık yönetim sistemi' ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca verilen Sıfır Atık Belgesi'ni almaya hak kazandı. Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, daha iyi ve sağlıklı yaşamak adına doğanın ve çevrenin korunmasının öncelikleri olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Alagöz: 'Okullarımız LGS'ye hazırlanıyor'

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) Sınavına Adıyaman'da 15 bin 934 öğrencinin bin 8 salonda gireceğini açıkladı.

MTÜ teknik ve teknoloji alt yapısı öğrencilerin hizmetine sunuldu

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Covid-19 salgını nedeniyle Malatya'ya dönen tüm üniversite öğrencilerinin Bahar Dönemi Final ve Bütünleme sınavlarına hazırlanırken ihtiyaç duyulması halinde üniversitenin teknik ve teknolojik alt yapısı ile eğitim donanımlarından yararlanabileceklerini açıkladı.