Eğitim

Eğitim Haberleri

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin TÜBİTAK başarısı

Ankara'nın Keçiören ilçesi'nde eğitim ve öğretim faaliyetine devam eden Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesi, TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri alanında bölge 1.'si olarak 15 Haziran 2020 tarihinde Diyarbakır'da yapılacak olan 'TÜBİTAK Lise öğrencileri Araştırma Projesi' Türkiye Finaline katılmaya hak kazandı.

Adıyaman'da ki okulların TÜBİTAK başarısı

Malatya'da yapılan TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'na katılan Adıyaman'da ki okullar büyük başarı elde etti.

Eğitim-Bir-Sen'den kitap okuma kampanyası

Korona virüs salgını nedeniyle okullarda verilen 2 haftalık aranın iyi değerlendirilmesini isteyen Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, her ailenin mutlaka 2 kitap okuyarak bu arayı değerlendirmesini istedi.

DÜ öğrencileri Kabaklı göletine teknik gezi düzenledi

Dicle Üniversitesi Tarım Meslek Yüksekokulu öğrencileri, üniversite kampüs alanındaki Kabaklı göletine teknik gezi düzenledi.

DÜ 11. uluslararası arkeoloji sempozyumuna ev sahipliği yaptı

Dicle Üniversitesi bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek olan uluslararası arkeoloji öğrencileri sempozyumuna ev sahipliği yaptı.

AK Parti'den kütüphaneye 250 kitap bağışı

AK Parti Malatya İl Başkanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hakları Kulübüne kitap bağışında bulundu.

Okuyacak Çocuklar Derneği'nden Kariyer Söyleşileri

Ankara'dan Türkiye'nin dört bir yanına kitap, kıyafet, tohumlu kalemler gönderen ve onlarca kütüphane kuran Okuyacak Çocuklar Derneği, yeni projesi Kariyer Söyleşileri'ni hayata geçirdi. Söyleşilerde alanında uzman isimler, öğrencilerle buluşarak gelecek planları ve meslek seçimleri konusunda yol gösterecek.

Atılım Üniversitesinde 'Kariyer Günleri' başladı

Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, 'Öğrencileri, öğrenim sırasında iş yaşamıyla tanıştırmak, buluşturmak üniversitelerin görevlerinden bir tanesi. Biz de bu kapsamda 'Kariyer Günleri' düzenliyoruz' dedi.

Bağlar Belediyesi çocukları Kur'an-ı Kerim ile tanıştırıyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi bünyesindeki 4 eğitim destek merkezinde çocuklara Kur'an-ı Kerim eğitimi verilmeye başlandı. Uzman öğreticiler tarafından verilen derslere çocuklar ve aileleri ilgi gösterdi.

Dicle HEM'de ustalar kursiyerler buluşuyor etkinliği

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde ustalar kursiyerlerle buluşuyor etkinliği düzenlendi.

Türk Eğitim Derneği 9. kez 'Pehlivanoğlu' dedi

Türkiye'nin eğitim alanındaki en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Eğitim Derneği (TED), 72'nci Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. TED camiası, 9'uncu defa mevcut Genel Başkan Selçuk Pehlivanoğlu'na yönetimi emanet etti.

'Bilim ve Diplomasi Okulu: Türkiye'nin Yumuşak Güç Yönetimi' eğitimi başladı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen Türkiye Akademik ve Bilimsel İş Birliği Projesi (TABİP) kapsamında, Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi iş birliğinde gerçekleştirilen 'Bilim ve Diplomasi Okulu: Türkiye'nin Yumuşak Güç Yönetimi' başlıklı eğitim, Marmara Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Başarılı öğrencilere 'Radikal Altın' ödülü

Diyarbakır Radikal Eğitim Kurumları yönetimi öğrencilerin başarılarını 'Radikal' kararlarla taçlandırmaya devam ediyor. Okul tarafından il genelinde yapılan ödüllü sınavda ilk üçe giren öğrenciler tam, yarım ve çeyrek altınla ödüllendirildi.

Trafik eğitim parkında çocuklara trafik eğitimi verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çocuklarda trafik bilincinin oluşması amacıyla inşa edilen trafik eğitim parkında eğitimler devam ediyor.

Veteriner hekimler öğrencilerle bir araya geldi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi tarafından düzenlenen panelde veteriner hekimler ile veteriner fakültesi öğrencileri bir araya geldi.

'n-Etkinlik' Konferansları Atılım Üniversitesinde başladı

Atılım Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından 'n-Etkinlik Konferansları'nın 7'ncisi, 'En'lerin buluştuğu etkinlik' sloganıyla gerçekleştirildi.

Kulp'ta meslek tanıtım günleri etkinliği

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Diyarbakır'ın Kulp temsilciliği ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile meslek tanıtım günleri kapsamında lise öğrencilerine siyaset bilimi bölümü tanıtıldı.

Diyarbakır'da lise öğrencilerinden örnek proje

Diyarbakır'da lise öğrencileri tarafından Yaşayan Okul Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında öğrenciler kendi el becerileri ile yaptıkları beyaz tahtaları, köy okullarındaki kara tahtalarla değiştirmeye başladı.

FÜ'de 'TÜBİTAK Bilim Okulu Elazığ 2020' eğitimi

4 gün sürecek olan TÜBİTAK Bilim Okulu Elazığ 2020 eğitimi Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi'nde başladı.