Eğitim

Eğitim Haberleri

Gürkan'dan başarılı öğrencilere hediye

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Semt Konakları ve Eğitim Merkezlerinde dereceye giren öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret etti.

İnönü Üniversitesi'nde eğitim online

-İnönü Üniversitesi'nde 2020-2021 yılı sınıf bazlı uygulanacak eğitim öğretim online olarak yapılacak.

KPSS'ye giren öğrenciler zorlandı

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu yapılırken, adaylar sorularda zorlandıklarını belirtti. Görevliler ise okul girişlerinde adaylara maske dağıtımı yaptı.

İnönü Üniversitesi'ne 7 ödül

Malatya İnönü Üniversitesi, Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında, 3 birincilik, 2 ikincilik ve 2 üçüncülük ile toplam 7 dalda ödül aldı.

İnönü Üniversitesi'nden uzaktan öğretim anketi

Malatya İnönü Üniversitesi anket düzenleyerek, anket sonucuna göre 2020-2021 güz yarıyılında eğitim öğretim faaliyetlerini belirleyecek.

KPSS sınavında gürültü denetimi yapılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül 2020 Pazar günü saat 10.15'de gerçekleştirilecek olan 2020 KPSS Lisans sınavı öncesinde bazı tedbirler alarak öğrencilerin sorunsuz bir sınav geçirmelerini sağlıyor.

Arguvan'da sınav için pandemi önlemi alındı

Malatya'nın Arguvan ilçesinde de 5 Eylül 2020 Cumartesi günü yapılacak olan ilköğretim ve ortaöğretim parasız yatılı ve bursluluk sınavına Arguvan ilçesi pandemi önlemlerini alarak hazırlandı.

EBA Destek Noktası Turgut Özal Anadolu Lisesi oldu

Malatya'da EBA Destek Noktası olarak Turgut Özal Anadolu Lisesi belirlendi.

Okullarda Covid-19 çalışmasında titizlik istendi

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, okullarda Covid-19 çalışmasında titizlik gösterilmesini istedi.

YÖK ile TSE iş birliğinde bulaşıcı hastalıklarla mücadele kılavuzu hazırlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile TSE arasında teknik alanlarda iş birliği hayata geçiyor. İlk aşamada 'Yükseköğretim Kurumlarında Sağlıklı ve Temiz Ortamların Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Kontrol Önlemleri Kılavuzu'nu beraber hazırlayacağız. Bu Kılavuz, COVID-19 salgını ve bulaşıcı hastalıklarla mücadele kapsamında üniversitelerde sağlıklı ortamlar oluşturmaya odaklanacak dedi.

Büyükşehir personeline online hizmet içi eğitim programı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimlerin yerine, online hizmet içi eğitim veriliyor.

İnönü Üniversitesi'nde Turuncu Bayrak ödülü

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen 'Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreninde 'Mekanda Erişilebilirlik Bayrağı' (Turuncu Bayrak) ödülü almaya hak kazanan Malatya İnönü Üniversitesi Diş Hekimliği, Spor Bilimleri ve İletişim Fakülteleri törenle ödüllerini aldı.

Gürkan'dan üniversite ile işbirliği vurgusu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ile birlikte Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar dilediler.

Öğrenciler bursluluk sınavı öncesinde ter döktü

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 Eylül tarihinde yapılacak olan bursluluk sınavı öncesi Büyükşehir Eğitim Merkezlerinde deneme sınavı gerçekleştirildi.

Kızılay, Rektörlük atamasını Saraç'tan aldı

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne 2.kez atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Rektörlük atama yazısını YÖK Başkanı Yekta Saraç'tan aldı.

Üniversite-sanayi iş birliğine devam temennisi

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile yeniden Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay'a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Malatya Semt Konakları eğitime hazırlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri (MABESEM) yeni eğitim öğretim yılı öncesinde eğitim verilen sınıflarda dezenfekte ve temizlik çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Uluslararası öğrenci başvuru yoğunluğu

Malatya İnönü Üniversitesi'ne uluslararası öğrenci başvuru yoğunluğu yaşandığı belirtilip, sınava 4 bin 441 öğrencinin katıldığı bildirildi.

Yabancı öğrencilerin tercihi Turgut Özal Üniversitesi

Kuruluşunun ikinci yılında uluslararası öğrencilerin Türkiye'de en çok tercih ettikleri üniversitelerden biri haline gelen Malatya Turgut Özal Üniversitesi 1 fakülte ile 8 meslek yüksekokuluna ilk uluslararası öğrencilerini bu yıl kabul ediyor.