Eğitim

Eğitim Haberleri

'Peygamber Efendimize Mektup' yarışmasında ödüller verildi

Malatya'nın Pütürge İlçesinde, 'Peygamber Efendimize Mektup yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

LGS Türkiye 1'ncisi öğrenciden adaylara tavsiyeler

, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına giren Malatyalı öğrenci Deniz Küçükköse, başarısını sadece sınava yakın değil de bütün sene çalışmasına borçlu olduğunu söyledi.

500 tam puan ile LGS'de Türkiye birincisi oldu

Malatya Özel Çınar Koleji öğrencisi İlker Zelyurt, Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak Türkiye birincilerinden biri oldu.

Deprem sonrası Malatya'da yeni okul atağı

Geçtiğimiz Ocak ayında yaşanan Sivrice depreminden büyük oranda etkilenen Malatya'da hasarlı okul binaları yıkılarak yerine yenileri yapılıyor. Depreme dayanıksız olduğu belirlenen okul binaları yıkılarak, hayırseverlerin de katkısı ile kente 22 yeni okul yapılacak.

İnönü Üniversitesi Sanal Tanıtım Fuarı'na katılacak

Malatya İnönü Üniversitesi Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 20-22 Temmuz 2020 tarihleri arasında düzenleyeceği Study in Turkey 2020 Sanal Tanıtım Fuarı'nda yeni öğrencilerini arayacak.

Yayladaki çocukların eğitim sorunu

Bu yıl yeni tip korona virüs nedeniyle okula gidemeyen milyonlarca öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet üzerindeki online eğitim ağı olan EBA TV'de eğitim gördü. Ancak okulların tatil olması ile verilen telafi eğitimlerinden ise özellikle yaylada olan birçok çocuk faydalanamıyor.

Eğitim Uzmanı Dr. Mercan:

Covid 19 pandemisiyle dünyada ve Türkiye'de pek çok alanda 'yeni normale' geçiş sürecinin ardından tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de her alanda ciddi değişikler meydana geldi.

Malatya'dan 3 proje Türkiye derecesi yaptı

Lise öğrenimine devam eden öğrencilerin katıldığı TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Malatya'dan 3 proje Türkiye derecesi yaptı.

İnönü üniversitesi URAP'ta öne çıktı

Malatya İnönü Üniversitesi URAP'ta öne çıktı. Üniversitelerin performans notu olarak bilinen University Ranking By Academic Performance (URAP) verilerinde İnönü Üniversitesi, devlet üniversiteleri arasında 25.sıraya yükseldi.

Malatya Büyükşehir, İngilizce eğitimlerine devam ediyor

Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Malatya Kent Konseyi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle, Malatya Büyükşehir Belediyesi personeline İngilizce eğitimleri devam ediyor.

Uzmanlardan çocuklar için yaz okulu önerisi

Malatya Mercan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Eğitim Uzmanı Dr.Özcan Mercan, çocukların sosyalleşmesi için yaz okullarına gönderilmesi için velilere tavsiyelerde bulundu.

OSB Meslek Yüksek Okulu'na 500 yeni öğrenci alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksek Okulu'na bu yıl 500 yeni öğrenci alınacak.

Öğrenciler tatili 'Arkadaş'ı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilkokul öğrencilerinin yaz tatilinde okumaları için hazırlanan 'Arkadaş' adlı kitabın Malatya'da da dağıtımına başlanıldı.

Malatya'da YKS'de ikinci gün maratonu

Malatya'da öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci gününde ter dökerken aileleri de okul dışında dua etti.

Covid-19 gölgesinde YKS maratonu başladı

Bu yıl tüm dünyayı kasıp kavuran yeni tip korona virüs (Covid-19) gölgesinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Malatya'da da ilk oturum ile başladı. Sosyal mesafe kurallarına uyulan sınavda, veliler bahçe dışında tutuldu.

MTÜ Tıp Fakültesine 80 öğrenci alınacak

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Tıp Fakültesi ile birlikte yeni 3 fakültenin ve yeni 1 meslek yüksekokulunun bu yıl ilk defa öğrenci alımı yapacağını açıklad.

TÜGVA Malatya Yaz Okulu başlıyor

TÜGVA Malatya İl Temsilciliği tarafından düzenlenecek olan Ortaokul Online Yaz Okulu'na, öğrenciler 3 Temmuz'a kadar başvurabilecek.

İnönü Üniversitesine turuncu bayrak ödülü 3 ödül

Malatya İnönü Üniversitesi 3 Turuncu Bayrak Ödülü almaya hak kazandı.

MTÜ'de yeni fakültelere bu yıl öğrenci alınacak

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ) Covid-19 ile mücadele kapsamında bu yılki mezuniyet töreni üniversitenin Uzaktan Eğitim Sistemi üzerinden E-mezuniyet ve E-konser şeklinde gerçekleşti. Mezuniyet töreninde Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, yeni kurulan fakültelere bu yıl ilk öğrencilerin alınacağını açıkladı.