Eğitim

Eğitim Haberleri

Malatya'da Deneyap sınavına 437 genç katıldı

Geleceğin teknoloji yıldızı olmayı hedefleyen Türkiye'de Malatya dahil 18 ilde 9 bin 554 ve Malatya'da ise 437 genç, Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi kapsamında hünerlerini sergiledi.

Rektörlüğe tekrar atanan Kızılay:

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne ikinci kez atanan Prof. Dr. Ahmet Kızılay, 'Hedefim, üniversitemizi bugünkü seviyesinden daha yukarılara çıkarmaktır' dedi.

Evren'den meslek okulları için öneri

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, 'Meslek okullarında okuyan gençlerimize bazı iyileştirmeler yapılmalı, öğrencilerimizin 5 yıl boyunca SSK'ları devlet tarafından ödenmeli' dedi.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde tercih günleri başladı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, 'Bu yıl yeni kurulmuş olan Tıp Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'ne ilk öğrencilerimizi alıyoruz. Birinci yılımızda bin 175 olan öğrenci kontenjanımız bu yıl 2 bin 150 oldu' dedi.

Bakan Selçuk: “31 Ağustos 2020 tarihinde okulları uzaktan eğitimle açıyoruz”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların 31 Ağustos 2020 tarihinde uzaktan eğitimle açılacağını, 21 Eylül'de ise Bilim Kurulu tarafından tavsiye edilen sınıflarda aşamalı ve seyreltilmiş şekilde yüz yüze eğitimin başlayacağını bildirdi.

Eğitimde online dönemi

Pandemi süreci ile birlikte okulların kapanması online eğitime ilgiyi de arttırdı. Malatya'da eğitimci Celal Ünal'da geliştirdiği online eğitim ağı ile öğrencilere bire bir canlı eğitim vermeyi hedefliyor.

LGS'de meslek liselerine olan ilgi iş dünyasını memnun etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığında hayata geçirilen 'Diploman Mesleğin Olsun' projesi kapsamında Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın proje ortağı olduğu Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi LGS tercihlerinde ilgi gördü.

Yeşilyurt Belediyesi, erdem okulları projesini yaygınlaştırıyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt İlçe Müftülüğüyle ortaklaşa başlattıkları 'Erdem Okulları' projesini Esma Biltaci Kültür ve Sanat Merkezi ile Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezinde vatandaşların hizmetine sunacaklarını söyledi.

İnönü Üniversitesi'nde etkinlikler çevrimiçi

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını sebebiyle Malatya İnönü Üniversitesi'nde etkinlikler çevrimiçi yapılması yoğunlaştı.

MTÜ Sahne Sanatları Bölümüne 20 oyuncu adayı öğrenci alınıyor

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Sahne Sanatları Bölümüne özel yetenek sınavı ile 20 öğrenci kabul edilecek.

Malatya Büyükşehir'den gençlere tercih rehberliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından üniversite adayı gençlere tercih rehberliği yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi'nde yürütülen çalışmayla gençlerin puanlarına en uygun üniversitelere yerleşmelere için destek veriliyor.

Rektör Kızılay'dan İnönü Üniversitesi'ni tercih önerisi

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İnönü Üniversitesi'ni tercih için birçok nedenler olduğunu belirtti.

Malatya Mercan Koleji yeni döneme start verdi

Malatya Mercan Koleji, 2020-2021 eğitim öğretim yılının startını verdi.

İnönü Üniversitesi'ne öğretim üyesi alınacak

Malatya İnönü Üniversitesi'ne 14 öğretim üyesi alınacak.

İnönü Üniversitesi YÖK Sanal Fuarı'nda olacak

Malatya İnönü Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 4-7 Ağustos 2020 tarihleri arasında düzenleyeceği Üniversiteni Keşfet YÖK Sanal Fuarı 2020ye katılacak.

Malatya OSB Okulu ilk mezunlarını verdi

Malatya İnönü Üniversitesi Malatya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulu ilk mezunlarını verdi.

YKS Türkiye birincisi öğrenciye altın ödülü

2020 YKS sonuçlarına göre sayısal ve yerleştirme sayısal puanlarında Türkiye 1.'si olan Özge Dilay Örüm, 5 cumhuriyet altını ile ödüllendirildi.

İnönü Üniversitesi 4'ncü sırada

Malatya İnönü Üniversitesi, dezavantajlı gruplara yönelik en çok faaliyet düzenleyen 4'üncü üniversite oldu.

İnönü Üniversitesi'nde ödül töreni düzenlendi

Malatya İnönü Üniversitesi'nden 2019-2020 yılında ön lisans ve lisans düzeyinde dereceyle mezun olan öğrenciler, düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu.