Eğitim

Eğitim Haberleri

Başkan Güder'den öğrencilere ikram ve hediye

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder , Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un çocukların okula döndükleri ilk teneffüsün 40 dakika müjdesi vermesinin ardından, 81 ilde 81 okulda öğrenim gören çocuklara 'Kayısı Çekirdeği' ile yanlarında olacakları sözünü yerine getirdi. Başkan Güder ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un hazırlatmış olduğu dezenfektan setini çocuklara dağıtırken, özel gereksinimli öğrencilere Yeni Malatyaspor forması hediye etti.

Malatya'da öğrencilere kayısı, dezenfektan ve maske hediyesi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Mehmet Emin Bitlis İlkokulunda düzenlenen 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi açılış programına katılarak çocuklara kırtasiye malzemesi, dezenfektan seti, kayısı ve maske hediye etti.

Elazığ'da 272 okulda 13 bin 765 öğrenci yüz yüze eğitime başladı

Elazığ'da 272 okulda anaokul ve ilkokulda 13 bin 765 öğrenci yüz yüze eğitime başladı

Malatya'da uzun aranın ardından yüz yüzde eğitim başladı

Malatya'da Mart ayında verilen aranın ardından bugün okullar ana sınıfı ve birinci sınıflar için kapılarını açtı. Korona virüse karşı tüm önlemlerin alındığı okullarda, ilk gün çocukları yalnız bırakmayan Vali Aydın Baruş, öğrencilere maske ve sosyal mesafe kurallarına uymalarını istedi.

Arguvan'da ilk öğretim haftası etkinliği

Malatya'nın Arguvan ilçesinde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü'nde devir-teslim töreni

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Battal Kanbay, görevi Ali Tatlı'dan devralarak mesaiye başladı.

Arguvan'a ilk kadın müdür

Malatya'nın Arguvan ilçesinde bulunan Şehit Tuncay Göksu Çok Programlı Anadolu Lisesi'ne ilk kez kadın bir müdür atandı. Göreve başlayan Semra Atalmış, ilk görevi ise okulun Covid-19 kurallarına uygun hazırlamak oldu.

Millet Kütüphanesi ihaleye çıkıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Millet Kütüphanesinin ihalesi Eylül ayı içerisinde yapılacak.

MTÜ, PCFM-2020 Konferansına ev sahipliği yapacak

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) pandemi döneminde de bilimsel ve akademik çalışmalarını kesintisiz sürdürerek 22-24 Eylül 2020 tarihleri arasında 3. Uluslararası Fiziksel Kimya ve Fonksiyonel Malzemeler Konferansına ev sahipliği yapacak.

Gürkan'dan eğitim vurgusu

Malatya Milli Eğitim Müdürü iken Ankara'ya atanan Ali Tatlı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a veda ziyaretinde bulundu.

Türk Kızılayı'ndan dezavantajlı öğrencilere ücretsiz eğitim desteği

Türk Kızılayı Elazığ Şubesi Türkiye'de bir ilki gerçekleştirip kurs merkezi açarak, LGS'ye girecek 20 dezavantajlı öğrenciye ücretsiz eğitim vermek için hazırlıklarını tamamladı.

Arguvan'da okullara korona denetimi

Malatya'nın Arguvan İlçesinde korona virüs tedbirleri kapsamında eğitime açılacak olan okullar denetlendi.

Tatlı'ya tatlı veda

Malatya'da yaklaşık 6 yıldır görev yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı'ya İl Müdürlüğü tarafından veda yemeği programı düzenlendi.

Gürkan, üniversite adaylarıyla buluştu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılının başlamasıyla pandemi kurallarına uygun bir şekilde açılan üniversite hazırlık kursunu ziyaret etti. Öğrencilere yeni başlangıçlarının hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Gürkan, başarılar diledi.

Mercan Koleji'ne Temiz Belgesi

Malatya Mercan Koleji'nin, TSE uzmanlarının gerçekleştirdiği denetimler sonucu Malatya'da ve bölgede TSE Covid-19 Okulum Temiz Belgesi'' alan ilk özel okul olduğu Mercan Koleji tarafından bildirildi.

Malatya'nın yeni Milli Eğitim Müdürü hafta içi göreve başlayacak

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Battal Kanbay, hafta içi göreve başlayacak.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürü değişti

-Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Sultangazi Şube Müdürü olarak görev yapan Battal Kanbay atandı.

Kursiyer olmak için ter döktüler

Malatya Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezlerinin (MABEM) Etüt ve Rehberlik etkinliklerinden faydalanmak isteyen öğrenciler için seçme sınavı düzenledi.

Rektör Karabulut: 'Online eğitimde rol model uygulamalar geliştirdik'

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, üniversitenin 2020-2021 akademik yılı güz döneminde öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim-öğretim yöntemleri ile yürütüleceğini açıklayarak, 'Eğitimlerimiz üniversitemizin kendi yazılım ve sistemi üzerinden yürütülecektir' dedi.