Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı yayınları, 38. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda yerini aldı.

Anadolu masalları derleniyor

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Türk kültürünün bir parçası olan Anadolu masallarının bir araya getirilerek derlenmesi amacıyla 'Türk Masal Külliyatı-I' toplantısı düzenledi.

Arapgir'de şiir şöleni

Malatya'nın Arapgir ilçesi'nde bu yıl 2'incisi düzenlenen Aşık Fehmi Gür şiir şöleni Türkiye'nin farklı şehirlerinden şairleri ve sanatseverleri bir araya getirdi.

Yapı Kredi renkler sergisi 5 bin sanatseveri ağırladı

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi, Başkent'teki en büyük sergilerden birine daha ev sahipliği yapıyor.

Gri Sanat, sanata renk katacak

Yalova'da 10 yıldır çok sayıda oyun sahneleyen 'Gri Sanat Tiyatrosu' açtığı, 'Gri Sanat Akademi' ile geleceğin sanatçılarını da yetiştirecek.

Elazığ'daki Kitap Fuarı'na son günde yoğun ilgi

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı son günde de yoğun ilgi gördü. fuarı 125 bin kişi ziyaret etti.

Gazeteci Yavuz Donat'ın 'Off The Record' kitabı imza gününde sevenleriyle buluştu

Gazeteci Yavuz Donat'ın meslekteki 56 yılını ATV Ankara Temsilcisi Şebnem Bursalı'ya anlattığı Off The Record kitabı, Ankara'daki bir yayınevinde düzenlenen imza gününde sevenleriyle buluştu.

(Özel Haber) Çarların saraylarında yaşanan konserler Ankaralıların ayağına geldi

Rusya'dan Türkiye'ye, 4-6 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'Flüt, Çello, Piyano ve Ötücü Kuşlar Festivali' konseri için gelen ötücü kuşlar Ankaralı sanatseverlerin kulaklarının pasını silmeye hazırlanıyor.

Cumhuriyetin ilk 'Kuğu'su son 'Kuğu'ya ders veriyor

Pyotr İlyiç Çaykovski'nin ilk bale eseri olan 'Kuğu Gölü' balesi için 9 Kasım'da düzenlenecek prömiyere hazırlanan Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde ilk kuğu Meriç Sümen, son kuğu Özge Onat'ı çalıştırıyor.

'Hamr' 20 bin izleyiciye ulaştı

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ve uyuşturucu ile mücadeleyi konu alan 'Hamr' isimli tiyatro oyunu, Türkiye genelinde 20 bin kişiye ulaştı.

Ankara Kalesi ve çevresine estetik dokunuşlar

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Ankara Kalesi ve çevresini tarihi dokuya uygun estetik dokunuşlarla güzelleştirmeye devam ediyor.

Türk masalları derlenerek gelecek kuşaklara aktarılacak

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, özgün ve önemli projelerinden biri olan 'Türk Masalları Külliyatı-1 (Türkiye Sahası) Projesi' kapsamında 130 bilim adamının katılımıyla Ankara'da toplantı gerçekleştirdi. Proje ile Türkiye'de anlatılagelen, derlenen, yazılan ve basılan tüm masallar bir araya getirilecek.

Diyarbakır sokakları dizi setlerine dönüştü

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır sokakları, yıllar sonra dizi setlerine dönüştü. Bir grup gencin toplanarak çekmeye başladığı 'Beni Bul' dizisi ile kentin tarihi ve kültürel güzelliklerinin ekrana taşınması hedefleniyor.

TARSİM Fotoğraf Yarışmasına başvurular başladı

Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM), düzenlediği 'Tarım ve Tarımda Risk' konulu Fotoğraf Yarışması'na başvurular alınmaya başlandı.

Elazığ'da kitap fuarına yoğun ilgi devam ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen kitap fuarı yoğun ilgi görmeye devam ederken, kırsaldaki öğrencilere ulaştırılmak üzere ise 2 bin 500 kitap toplandığı belirtildi.

'Tuna Nehrine Öyküler' yarışmasının kazananları belli oldu

AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog programı kapsamında düzenlenen 'Tuna Nehrine Öyküler-Tuna Nehri ve Ülkeleri' adlı öykü yarışmasının kazananları belli oldu. İlk ona giren öyküler Tuna Nehrine Öyküler' adı altında Macarca, Türkçe ve İngilizce yayımlanacak.

Rus ötücü kuşları Ankaralıların kulaklarının pasını silmeye geliyor

Ankara'da 4-6 Kasım tarihleri arasında alışılmışın dışında bir konser gerçekleştirilecek. Rus çarlarının saraylarından gelen özel eğitimli Rus ötücü kuşları, flüt, çello ve piyano eşliğinde başkentlilere müzik ziyafeti yaşatacak.

Ankara'da 'Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri'

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı ve Maya Okulları'nın 18'inci yıl dönümü dolayısıyla MEB Şura Salonu'nda Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan 'Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri' gerçekleştirildi.

Beyoğlu: 'Zerzevan Kalesi UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınmalı'

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Zerzevan Kalesi'ni ziyaret ederek devam eden kazı çalışmaları hakkında bilgi aldı. Beyoğlu, kalenin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması halinde bu durumun bölgede turizmin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını söyledi.