Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

İlk Hristiyanların inşa ettiği 7 katlı yeraltı şehri yoğun ilgi görüyor

İlk Hristiyanların Roma zulmünden kurtulmak, savaşlardan korunmak için binlerce yıl önce Aksaray'a inşa ettiği Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor.

Yapı Kredi 75'inci yaşını Çankaya'da kutluyor

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) Başkent'teki en büyük sergilerden birine daha ev sahipliği yapıyor. Yapı Kredi'nin 75'inci yaşı için düzenlediği 'Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan Renkler Sergisi' 14 Kasım'a kadar ÇSM'de Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Malatya'da Uluslararası Doğa Sporları Festivali başladı

Malatya' nın Akçadağ ilçesinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Doğa Sporları Festivali'nin açılışı yapıldı.

Sur Halk Eğitim Merkezi yeni eğitim öğretim yılına festival havasında başladı

Diyarbakır'ın Sur İlçe Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen kursların tanıtımı amacıyla etkinlik düzenlendi. Festival havasında başlayan etkinliğe yüzlerce vatandaş katıldı.

Osmanlı'dan Cumhuriyete darbeler konuşulacak

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu (TTK) ve Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi (ERUSAM) iş birliğiyle 7-8 Ekim'de Kayseri'de 'Uluslararası Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Türkiye'de Darbeler Sempozyumu' düzenlenecek.

Türk Sanatları Kongresi için 19 ülke Ankara'da bir araya geldi

Cumhurbaşkanlığının himayeleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ve Hacettepe Üniversitesinin ev sahipliğinde Türk sanatları dünyayla buluşuyor.

Ortak Tarih, Kültür, Eğitim ve Medeniyet Sempozyumu düzenlendi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü işbirliğiyle Ankara'da 'Ortak Tarih, Kültür, Eğitim ve Medeniyet Sempozyumu' düzenlendi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi 'Leyla Gencer Anma Konseri ve Belgeseli'nin son provasını yaptı

Ankara Devlet Opera ve Balesi (DOB) 2019-2020 sezonunun açılmasına kısa bir süre kaldı. 'Leyla Gencer Anma Konseri ve Belgeseli' gösterimiyle başlayacak yeni sezonun son genel provası da bugün yapıldı.

Diyarbakır Kitap Fuarı'na vatandaşlardan yoğun ilgi

Diyarbakır'da kitap fuarının 7'ncisi düzenlendi. Fuarı ilk bir haftasında 100 bini aşkın kitapsever ziyaret etti.

Tarihi mağaralara gizemli yolculuk

Halfeti'ye rakip olan Fırat Nehri üzerindeki bin 800 yıllık tarihi Kızılin mağaralarına turistler tekne ile ulaşıyor.

Levent Vadisi Tarihi Kentler Birliği'nin gündeminde

Çekül Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği koordinasyonunda yürütülen Fırat Havzası 2023 projesi'nin ilk ayağı Akçadağ ilçesinde yapıldı.

Atatürk Araştırma Merkezi yayınları Eskişehir Kitap Fuarı'nda

Eylül Fuarcılık tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Eskişehir Kitap Fuarı, 4 Ekim Cuma günü kapılarını kitapseverlere açıyor. Fuarda Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi yayınları da yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 'Booking'in yaklaşımı dijital kapitülasyondur'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Booking'in yurt dışından Türkiye'ye yaptığı rezervasyonlarda bir kısıtlama yok. Booking'in iki temel sıkıntısı Türkiye'de vergi ödemek istememesi ve Türk mahkemelerine karşı tüketici sorumluluğu almak istememesidir' dedi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi perdelerini açıyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi 2019-2020 sanat sezonuna Leyla Gencer Anma Konseri ve Belgesel Gösterimi ile merhaba diyecek. 5 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de Opera Sahnesi'nde 'La Diva Turca' unvanıyla anılan Leyla Gencer anısına seslendirilecek konserde ünlü operalardan beğenilen, seçkin aryalar seyirciyle buluşacak.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı yayınları 3'üncü Eskişehir kitap fuarında

Türk kültür ve medeniyetine ilişkin akademik yayınlarıyla ön plana çıkan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, 3'üncü Eskişehir Kitap Fuarı'nda yayınlarını Eskişehirli kitapseverlerle buluşturuyor.

Hasret bitiyor, perdeler açılıyor

Yeni tiyatro sezonunun ilk turunda 12 bölgesinde 36 yeni oyun ile seyircilerini selamlamaya hazırlanan Devlet Tiyatroları (DT), 1 Ekim Salı gününden itibaren sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Safiye Ayla'nın sesi Çankaya'da yankılandı

Yaşamını müziğe, tüm mal varlığını ise eğitime vakfeden Safiye Ayla, 21'inci ölüm yıl dönümünde Çankaya Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi'nde anıldı.

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde tarihin kapıları yeniden ziyaretçilere açıldı

Osmanlı ve cumhuriyet döneminin ilk müzesi olan İstanbul Arkeoloji Müzelerinde tarihin kapıları yeniden ziyaretçilere açıldı.

Tiyatronun görünmeyen kahramanları yeni sezona hazırlanıyor

Devlet Tiyatroları'nın (DT) yeni sezonunun başlamasına çok kısa bir zaman kaldı. Devlet Tiyatroları'nın 10 yerleşik bölgesinde ve turne sahnelerinde sergilenen oyunların tüm kostümleri, aksesuarları ve dekorları Ankara Macunköy'deki Tiyatro Kampüsü içinde yer alan Sanat Teknik Müdürlüğü'nde hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü işin mutfağının kapılarını İHA'ya açtı.

Toplam 3093 haber.