Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu yeni sezon tiyatro provalarına başladı

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu oyuncuları 2019-2020 sezon hazırlıklarına başlayıp, Julyen Sibrenin oyunlaştırdığı, 'Kurtlar sofrası' provalarına başladı.

Bakan Akar, kitabının telif gelirlerini TSK Mehmetçik Vakfı'na hediye etti

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, 'Genelde biz askerlerimizi asker olarak düşünürüz. Elinde silah, verilmiş olduğu görev dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumak, vatanını müdafaa etmek tarzında bir algı içerisindeyizdir. Ama Hulusi Akar paşamızın bir başka yönü de mevcut, yapmış olduğu üst dereceli askerlik vazifeleri arasında; askeri tarih ve askeri bilimle de meşgul olmuş, çok önemli bir araştırma yaparak mühim bir çalışmanın altına imza atmıştır' dedi.

Malatya'da bu sene film yarışması yapılmayacak

Malatya Uluslararası Film Festival Yönetmeni Haydar Işık, bu yıl düzenleyecekleri festival ile sinemaseverlerin gözü kulağının 15-19 Kasım'da Malatya'da olacağını belirterek, bu sene uluslararası film yarışmasının yapılmayacağını ifade etti.

Cumhuriyet Devrinin Serhat Vilayeti Ağrı Uluslararası Sempozyumu yapılacak

Cumhuriyet Devrinin Serhat Vilayeti Ağrı Uluslararası Sempozyumu Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek.

Bursa'da Arapgir rüzgarı

Bursa'da gerçekleştirilen 4. Anadolu Günleri Fuarında yer alan Arapgir Belediyesinin standı büyük ilgi gördü.

87. Dil Bayramı Kutlaması ve Uluslararası Kutadgu Bilig Kurultayı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Dil Kurumu tarafından düzenlenen Uluslararası Kutadgu Bilig Kurultayı'nın açılış töreni ve 87. Dil Bayramı kutlaması Başkent Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Uluslararası Atın Safran Belgesel Film Festivali başladı

UNESCO Düya Miras Listesi'nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde Kültürel Miras ve Korumacılık temasıyla düzenlenen 20. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali kortej yürüyüşüyle başladı.

Silvan'da 'kurutmalık' sezonu başladı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kış yemeklerinin vazgeçilmezi olan kurutulmuş sebze sezonu başladı.

Bebek ve çocuk kütüphanelerinin sayısı artıyor

Türkiye'deki kütüphanecilik faaliyetleri, okul öncesi dönemin okuma kültürü üzerindeki etkisinden hareketle artık bebeklik döneminden başlatılıyor.

Ankara temalı fotoğraf yarışma sergisi

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 4'üncü 'Gülümse Ankara Çekiyorum' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserler Atılım Üniversitesinde sergileniyor.

Londra’da siyah yemek festivaline yoğun ilgi

İngiltere'nin başkenti Londra, ana teması siyah yemek olan festival ile bugün siyaha büründü. Yüzlerce kişinin yoğun ilgi gösterdiği festivalde başta yemekler olmak üzere her şey simsiyah olarak tasarlandı. Festivalde en ilgi çeken yemeklerinden başında siyah hamburger ve siyah kek geldi. Festivale katılanlar canlı müzik ve siyah yemeklerin satıldığı stantlara akın etti.

Dara Antik Kenti’nde tarihi surlar gün yüzüne çıkarılıyor

Mardin'in Artuklu ilçesinde bulunan açık hava müzesi görünümündeki tarihi Dara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında, surların gün yüzüne çıkarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor.

Resimleriyle dünyadaki kadınların sesi oldu

Bursalı Ressam Hande Canlı, resmettiği tablolarla dünyadaki kadınların sesi oldu.

Kenan Doğulu Bilgi Üniversitesi'nde konser verdi

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin, akademisyenler ve mezunları bir araya getirdiği BİLGİ Homecoming etkinliğinde sahne alan Kenan Doğulu, yoğun ilgiyle karşılandı. Düşmeyen temposu, hareketli şarkıları ve güçlü yorumuyla yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalan Doğulu, konserine dillerden düşmeyen parçalarından 'Issız Ada' ile başladı. En sevilen şarkılarını seslendiren Doğulu'ya santralistanbul Kampüsü'nü dolduran BİLGİ'li mezunlar eşlik etti.

Şapkayı, kırmızı perdeyle buluşturan DT Şapka Atölyesi

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün 12 yerleşik bölgesinde ve turne sahnelerinde sezon boyunca sergilenen tüm oyunların şapkaları Ankara'da tiyatro kampüsü içinde yer alan Şapka Atölyesi'nde hazırlanıyor.

Emre Kaya Burdur’da yüzlerce hayranıyla buluştu

Burdur Gölü'ndeki çekilmeye dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Uluslararası Burdur Gölü Festivali'nde, sanatçı Emre Kaya verdiği konserde yüzlerce seveni ile buluşup şarkılar söyledi.

(ÖZEL) Tel Aviv'de yazılan oyunu Kosovalı yönetmen Ankara'da sahneleyecek

Devlet Tiyatroları (DT), Kosovalı yönetmen Nafiz Sami Gürcüali'nin yönetmenliğini üstlendiği, parçalanmış bir Filistinli ailenin hikyesinin anlatıldığı 'Maskeliler' oyununu Ankara seyircisiyle buluşturacak.

Devlet Opera ve Balesi 2019-2020 sezonunu tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi, yeni sezonda izleyicileri 193 prodüksiyon ve 794 temsille buluşturacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan, 'Şu anda öngörüyoruz ki bu sezon geçtiğimiz sezonun da üzerine çıkacak. Yine rekorlar kıracağımız bir sezon olacak' dedi.

Ülkü Ocakları'ndan 'Çocuklar için Dede Korkut'

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Çocuklar İçin Dede Korkut isimli bir kitap yayımlandı. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, yayımlanan ilk kitabı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye takdim etti.

Toplam 3091 haber.