Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Rusya Araştırmaları çalıştayı düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından 10-11 Ekim tarihlerinde 'Birinci Uluslararası Rusya Araştırmaları Çalıştayı' düzenlenecek.

(Özel) 45 yıllık serüvenini yazdığı kitapta anlattı

Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) Kurucu Başkanı Engin Öztürk, yazdığı 'Engin-Hayat Herkese Has Bir Yolculuk' isimli kitabın imza gününde sevenleri ile buluştu.

Kapadokya’da turistler müze ziyareti için kuyruk oluşturdu

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan Göreme Açık Hava Müzesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Kaleiçi dünyayla buluşuyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali'nde sokakları, meydanları ve Üç Kapılar, Hıdırlık Kulesi, Kale Kapısı gibi anıtsal mekanlarıyla yaşayan antik kent Kaleiçi'nin günün her saati birbirinden farklı etkinliklere ev sahipliği yapacağını belirterek, 'Kaleiçi'nin büyülü atmosferini paylaşmak için herkesi, Perşembe'den Pazar'a sürecek Kaleiçi Old Town Festivali'ne davet ediyoruz' dedi.

Hitler'in zulmünden kaçan Albert Eckstein'in Anadolu izlenimlerini anlatan fotoğraf sergisi açıldı

Almanya'daki Hitler faşizminin zulmünden kaçan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün davetiyle Türkiye'ye gelen çocuk doktoru Prof. Dr. Albert Eckstein'in yaşamı ve Anadolu izlenimlerini anlatan fotoğraf sergisi, Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açıldı.

Üsküp'te Doğu Avrupa Araştırmaları Kongresi düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Uluslararası Balkan Üniversitesi işbirliğiyle 10-12 Ekim tarihleri arasında Üsküp'te '2. Uluslararası Doğu Avrupa Araştırmaları Kongresi' düzenlenecek.

8. Uluslararası Türkoloji Kongresi başladı

Ahmet Yesevi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi işbirliğiyle İslam bilim tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Fuat Sezgin anısına düzenlenen 8. Uluslararası Türkoloji Kongresi başladı.

Shenema Kısa Film Platformu başvuruları başladı

Festival İstanbul Kültür ve Sanat Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Shenema Kısa Film Platformu'na başvurular başladı. Başvurular 21 Aralık tarihinde sona erecek.

'Uluslararası Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Türkiye'de Darbeler Sempozyumu' başladı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu (TTK) ve Erciyes Üniversitesi Stratejik Araştırmalar ve Uygulama Merkezi (ERUSAM) iş birliğiyle Kayseri'de düzenlenen 'Uluslararası Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Türkiye'de Darbeler Sempozyumu' Erciyes Üniversitesinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Ustalar Kale'de buluşuyor

Altındağ rengarenk bir etkinliğe daha ev sahipliği yapacak. Geleneksel el sanatı ustaları Ankara Kalesi'nde bir araya gelecek.

Şehir plancılarına turizm eğitimi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'TMMOB Şehir Plancıları Odası ile bir sertifika programını hayata geçiriyoruz. Bakanlığımız ilgili personeli ve serbest şehircilik hizmeti üreten şehir plancıları ile ilgili meslek gruplarından kişilerin turizm planlaması konusunda bilgi düzeylerini geliştirmeyi hedefliyoruz' dedi.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı 3'üncü Eskişehir Kitap Fuarında

Türk kültür ve medeniyetine ilişkin akademik yayınlarıyla ön plana çıkan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, 3'üncü Eskişehir Kitap Fuarı'nda yayınlarını 4-12 Ekim tarihleri arasında Eskişehirli kitapseverlerle buluşturuyor.

Başkanlar Arapgir'de Fırat'ı konuştu

Çekül Vakfı ve Tarihi Kentler Birliği koordinasyonunda yürütülen Fırat Havzası 2023 Projesi toplantılarının sonuncusu Arapgir ilçesinde yapıldı.

Libya'da Osmanlı mirası eserler TİKA ile yenileniyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Libya'daki Osmanlı-Türk eserlerinin restorasyonu ile başkent Trablus'ta kurulması planlanan Türk Libya Mesleki Eğitim Merkezi Projesine yönelik teknik incelemelerde bulundu.

Nazım Hikmet'te Kore milli günü

Ankara Çankaya Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi sezonun ilk etkinliğinde 2019 Kore Milli Günü kapsamında düzenlenen konsere ev sahipliği yaptı. Kore geleneksel müziği ile modern klasik müziğin buluşması olarak tanımlanan Kore Füzyon Müzik Konseri, izleyiciyi uzak doğu ezgileri ve enstrümanlarıyla da buluşturdu.

Belediye başkanları Arapgir'i gezdi

Malatya'nın Arapgir ilçesini gezen ilçe belediye başkanları Arapgir'e hayran kaldı.

Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde sezonun ilk sergisi

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, iki kadın heykeltıraşın eserlerinden oluşan 'Taştım' heykel sergisi ile sezonu açtı.

İlk Hristiyanların inşa ettiği 7 katlı yeraltı şehri yoğun ilgi görüyor

İlk Hristiyanların Roma zulmünden kurtulmak, savaşlardan korunmak için binlerce yıl önce Aksaray'a inşa ettiği Saratlı Kırkgöz Yeraltı Şehri yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini görüyor.

Yapı Kredi 75'inci yaşını Çankaya'da kutluyor

Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi (ÇSM) Başkent'teki en büyük sergilerden birine daha ev sahipliği yapıyor. Yapı Kredi'nin 75'inci yaşı için düzenlediği 'Yapı Kredi Koleksiyonu'ndan Renkler Sergisi' 14 Kasım'a kadar ÇSM'de Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Toplam 3091 haber.