Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Batık şehirde 'amfora' mezarlar görüntülendi

Türkiye'nin ikinci büyük tektonik gölü Hazar'da bulunan 4 bin yıllık batık şehirde valilik koordinesinde yapılan çalışmada, amfora (küp) mezarlar ile birçok yapıya rastlandı.

“Selçuklu’dan İzler” Plastik Sanatlar Sergisi açıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından 'Selçuklu'dan İzler' Plastik Sanatlar Sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Yazar Nazan Şara Şatana zaman yolculuğunu anlattı

Yazar Nazan Şara Satana, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park'ta Türk Zinciri isimli kitabının imza gününe katıldı.

Çankaya Aralık'ta sanatla dopdolu

Çankaya Belediyesi kültür ve sanatla dopdolu bir Aralık ayına hazırlanıyor. Sergiler, konferanslar, festivallerle geçecek Aralık ayı Başkentli sanatseverleri Çankaya'da buluşturacak.

Yabancı film yapım ve dizi film desteklerine başvurular başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı yeni sinema kanunu ile getirilen destek türlerinden 'Yabancı Film Yapım Desteği' ile 'Dizi Film Desteği' başvurularını kabul etmeye başladı.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı 3'üncü Olağan Bilim Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, Türk kültürünün farklı alanlarında çalışmalarını sürdüren 20'den fazla akademisyenin katılımıyla 25 Kasım tarihinde Ankara'da 3'üncü Olağan Bilim Kurulu Toplantısı'nı gerçekleştirdi.

Mar Ahron Manastırı koruma altına alınıyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan ve 3 saatlik yürüyüşle ulaşılan dağın tepesinde zamana direnen Mar Ahron Manastırı'nın bulunduğu bölge 1'inci derece sit alanı olarak belirlenip, koruma kararı alındı.

Hayati İnanç: “Vasiyetimi okumanızı istiyorum

Avukat-Yazar Hayati İnanç, Samsun'un Çarşamba ilçesinde verdiği konferansta salondakilerden vasiyetini okumalarını istedi.

Mahsun Kızmızıgül'ün yazıp yönettiği filmin galası Diyarbakır'da yapılacak

Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği aşk filminin galası, 11 Aralık Çarşamba günü saat 19.00'da Forum Diyarbakır'da gerçekleşecek.

Doğumunun 100'üncü yılında Osman Kılıç'a vefa paneli

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu Bulgaristan Türklerinin hak mücadelesinin önemli isimlerinden Osman Kılıç'ın doğumunun 100'üncü yılında 'Bir Evlad-ı Fatih Han: 100 Yılında Osman Kılıç'a Vefa Paneli' düzenledi.

Cezayirli araştırmacılara TİKA desteği

Cezayirli araştırmacılar, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle İstanbul'da bulunan Osmanlı arşivlerinde ve Süleymaniye El Yazması Eserler Kütüphanesi'nde Cezayir'in önemli şehirlerinden Begaia ile ilgili araştırmalarda bulundu.

TBMM'nin açılışının 100. yılı anısına uluslararası sempozyum yapılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışının 100'üncü yılı anısına Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığınca uluslararası bir sempozyum daha düzenlenecek.

Sihirbaz İlkay Özdemir izleyenleri büyüledi

Türkiye'nin ilk ve tek Merlin ödüllü kadın sihirbazı İlkay Özdemir, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezindeki gösterisinde yaptığı numaralar ile nefesleri keserken, anlattığı hikyeler ile de katılımcıları kahkahaya boğdu.

“Zamansız Kadınlar” 5 Aralık’ta Aydınlılar ile buluşacak

Aydın'da düzenlenecek olan 'Zamansız Kadınlar' adlı gösterimde Cumhuriyet tarihine damga vurmuş kadınlar canlandırılacak.

'Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi'nin 100. sayısı yayımlandı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının 1984 yılından beri yayımlanan süreli yayını 'Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi' 100'üncü sayısına ulaştı.

25. Gezici Film Festivali Çankaya'da başlıyor

Ankara Sinema Derneği'nin Çankaya Belediyesi ile birlikte düzenlediği Gezici Festival, bu yıl 29 Kasım'da yirmi beşinci kez yollara düşüyor.

TÜRSAB Rota Projesi Diyarbakır'da tanıtıldı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) iç turizm pazarını hareketlendirmek için hayata geçirdiği TÜRSAB Rota Projesi hakkında Diyarbakır'daki seyahat acentalarına eğitim verildi.

DÜ'de salsa dans atölyesi

Dicle Üniversitesi (DÜ) dans atölyesinde öğrenciler, salsa dans çalışmalarına katılarak eğitimle ilgili bilgiler aldı.

Mardin’de İpek Yolu Masal Konserine yoğun ilgi

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'İpek Yolu Masal Konserine' vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.