Geleneksel Ramazan Etkinliklerine Elazığlılardan Yoğun İlgi

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında, sahne alan Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve Sema Mukabelesi tarafından muhteşem bir konser verildi ve sema gösterisi yapıldı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Elazığ; Ramazan ayının manevi iklimini ve coşkusunu, Ramazan programlarıyla yaşamaya devam ediyor.

Elazığlıların Ramazan ayında vazgeçilmez mekânı olan Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi her yıl düzenlenen Geleneksel Ramazan etkinliklerinin 3. gününde Konya Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf Musikisi Korosu'nu ve Semazenlerini ağırladı.

İki bölümden oluşan etkinliğin ilk yarısında Konya Tasavvuf Musikisi Korosu birbirinden güzel eserleri seslendirdiler. İkinci bölümde ise Sema Mukabelesi yapıldı.

Saat 20.30’dan itibaren birbirinden güzel etkinliklerin sunulduğu merkezde gerçekleşen programa Elazığlılar yoğun ilgi gösterdi.

Program, Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Aksu’nun Konya Büyükşehir Belediyesi Turizm Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Onhan’a Elazığ Belediyesi Çinicilik Kursu'nda el emeği göz nuru yapılan küpün hediye edilmesi ile sona erdi.

MİNİKLER GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ

Aileleriyle birlikte Ramazan etkinliklerine katılan minikler, kendileri için düzenlenen keyifli oyunları izledi, çocuk etkinlik alanında doyasıya eğlendi.

Fuar alanında kurulan stantlarda miniklere patlamış mısır ve pamuk şekeri ikramında bulunuldu.

Oyun araç ve gereçleriyle donatılan oyun alanı Ramazan ayı boyunca 14.00 ile 23.00 saatleri arasında Elazığ Belediyesi Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde ücretsiz olarak açık olacak ve patlamış mısır, çay ile pamuk şekeri ikram edilecek.

Sihirbazlık gösterileri, yüz boyama etkinliği, Karagöz-Hacivat Gölge Oyunu, ip atlama, ip çekme, çuvalla koşma, hulahop çevirme gibi yarışmalarla

çocuklar Ramazan ayı boyunca renkli etkinliklerle keyifli zaman geçirerek doyasıya eğlenecekler.

HAYATİ İNANÇ BU AKŞAM SEVENLERİYLE BULUŞACAK

Elazığ Belediyesi tarafından her akşam aynı saatte düzenlenen Ramazan etkinliklerine 14 Mart Perşembe günü (Bugün) şiirleriyle gönüllerde taht kuran Eğitimci-Yazar Hayati İnanç, söyleşi programıyla Elazığlılara unutulmaz bir gece yaşatacak.

RAFADAN TAYFA YARIN AKŞAM ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

Her akşam düzenlenen Elazığ Belediyesi Geleneksel Ramazan Etkinlikleri programları kapsamında 15 Mart Cuma günü (Yarın) saat 20.30’da miniklerin en sevdiği kahramanlar arasında yer alan Rafadan Tayfa Çocuk Tiyatrosu sahne alacak.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, “On bir ayın sultanı Ramazan ayının maneviyatının şehrimizde birlik ve beraberlik içinde coşkuyla yaşanmasına katkı sağlamak adına hazırladığımız Ramazan programlarımıza tüm hemşehrilerimiz davetlidir.” denildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN