Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

“Zamansız Kadınlar” 5 Aralık’ta Aydınlılar ile buluşacak

Aydın'da düzenlenecek olan 'Zamansız Kadınlar' adlı gösterimde Cumhuriyet tarihine damga vurmuş kadınlar canlandırılacak.

'Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi'nin 100. sayısı yayımlandı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının 1984 yılından beri yayımlanan süreli yayını 'Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi' 100'üncü sayısına ulaştı.

25. Gezici Film Festivali Çankaya'da başlıyor

Ankara Sinema Derneği'nin Çankaya Belediyesi ile birlikte düzenlediği Gezici Festival, bu yıl 29 Kasım'da yirmi beşinci kez yollara düşüyor.

TÜRSAB Rota Projesi Diyarbakır'da tanıtıldı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) iç turizm pazarını hareketlendirmek için hayata geçirdiği TÜRSAB Rota Projesi hakkında Diyarbakır'daki seyahat acentalarına eğitim verildi.

DÜ'de salsa dans atölyesi

Dicle Üniversitesi (DÜ) dans atölyesinde öğrenciler, salsa dans çalışmalarına katılarak eğitimle ilgili bilgiler aldı.

Mardin’de İpek Yolu Masal Konserine yoğun ilgi

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği 'İpek Yolu Masal Konserine' vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

'Anadolu Kadınları: Bir Bâcıyân-ı Rûm Hikayesi' isimli oyun seyirciyle buluştu

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan Anadolu Kadınları Bir Bacıyn-ı Rûm Hikayesi adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu.

Türkiye Çin'e ait kültür varlıklarını iade etti

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Tang Hanedanı devrine ait bir tapınaktaki freskin parçası ve Sui Hanedanı devrine ait bir mezardan çıkarılmış figürü Çin'e iade etti.

DTSO heyetinden Eğil gezisi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) heyeti, kentin tarihi ve kültürel değerlerini tanımak ve tanıtmak amacıyla Eğil ilçesine gezi düzenledi.

Nallıhan Kuş Cenneti'nde düzenlenen 6. Foto Safari Ödülleri verildi

Başkent Ankara Meclisi koordinatörlüğünde, Nallıhan Kaymakamlığı, Nallıhan Belediyesi ile Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı (TÜKÇEV) tarafından Nallıhan Kuş Cenneti'nde düzenlenen 6. Foto Safari ödül töreni Nata Vega'da yapıldı.

'Şirin Adımlar' müzikali 24 Kasım'da Ankara'da

'Şirin Adımlar' müzikali, 7'den 77'ye herkese hitap eden konusuyla, sahnede birçok sanat dalını içeren zengin yapısıyla fark yaratmaya hazırlanıyor. Şirin adında küçük bir kız çocuğunun teknoloji bağımlılığını konu alan oyunda yalnızlaşan Şirin'in düşlerinde çıktığı yolculuğu anlatıyor.

Prof. Dr. Turan: 'Türklerin en önemli özelliklerinden birisi kültürün bu uç noktasına sahip olmasıdır'

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Devlet olma güçlü bir kültür gerektirir. Medeniyetlerin doğuşu da güçlü devletlere bağlıdır. Bir kültür güçlü bir medeniyete dönüşecek olursa altında güçlü devlet aramanız gerekir. Türklerin en önemli özelliklerinden birisi kültürün bu uç noktasına sahip olmasıdır' dedi.

Zerzevan Kalesi bu yıl ziyaretçi rekoru kırdı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan ve yapılan arkeolojik bulgularla dünyanın dikkatini üzerine çeken Zerzevan Kalesi'ni 2019 yılının ilk 10 ayında 400 bini aşkın turist ziyaret etti. 72 bin yabancı turistin geldiği Zerzevan Kalesi'ni önümüzdeki yıl 1 milyon kişinin ziyaret etmesi hedefleniyor.

Budapeşte-İstanbul arasındaki buharlı gemi yolculuğu 'Doğu'ya Açılmak' ile anlatıldı

İstanbul'daki Macar Kültür Merkezi ile Macar Teknik ve Ulaşım Müzesi tarafından düzenlenen sempozyumda, buharlı gemilerin 19. yüzyılda İstanbul ile Budapeşte arasındaki seyahatleri ele alındı. Sempozyum kapsamında ayrıca 'Doğu'ya Açılmak' adlı sergi açıldı.

Şair-Yazar Abdulvehap Ballı'nın yeni kitabı 'Kudüs' çıktı!

Şair-yazar Abdulvehap Ballı'nın yeni kitabı Arşın Arza En Yakın Olduğu Şehir 'Kudüs' yayımlandı.

Başkent Oda Orkestrası'nda 55'inci yıl dönümü heyecanı

Başkent Oda Orkestrası, kuruluşunun 55'inci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor. 1 Aralık 1964 yılından beri gönüllülük esasıyla sahne alan orkestra, 1 Aralık Pazar günü CSO Konser Salonu'nda biletlerin ücretsiz olacağı bir konserle sanatseverlerle buluşacak. 7'den 77'ye her yaştan ve meslekten sanatçısı bulunan orkestranın 2020 takvimi de açıklandı.

Türkiye sürdürülebilir kalkınma için kültüre yatırım yapıyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Fransa'nın başkenti Paris'te devam eden Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) 40'ıncı Genel Konferansı kapsamındaki Kültür

Arapgir her mevsim ayrı güzel

Malatya'nın Arapgir ilçesi eşsiz doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Kürsübaşı Müzesiyle, Harput Müziği dünyaya tanıtılacak

Kürsübaşı Müzesinin ihalesini önümüzdeki günlerde yapacaklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Tarihi Harput Mahallesinde hayata geçireceğimiz projemiz ile Harput müziğini tüm dünyaya tanıtacağız dedi.