Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Atatürk Araştırma Merkezi yayınlarına 3 yeni eser daha eklendi

2019 yılı son günlerine yaklaşırken, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı okuyucuların beğenisine 3 yeni kitap sundu.

Ankara Kalkınma Ajansı, CRAFTİSTANBUL El Sanatları Fuarı'nda

Ankara Kalkınma Ajansı, İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen CRAFTİSTANBUL El Sanatları Fuarı'nda yerini aldı.

(Özel) Halılar Altındağlı kadınların elinde hayat buluyor

Altındağ'da aylardır el emeği ve göz nuruyla halı dokuyan kadınlar, dokuma işlemi biten halıların son ilmeğini geleneksel bir törenle kesti.

Ünlü şarkıcı Yusuf Güney: “Vatani görev bitmez arkadaşlar. Sadece askerlikte değil sivilde de vatani görev devam eder”

Ünlü şarkıcı Yusuf Güney, Üsküdar'da Nevmekan Sahil'de katıldığı programda hem şarkılarını seslendirdi hem de müzikseverlerle sohbet etti. Programda konuşan ünlü şarkıcı Güney, 'Vatani görev bitmez arkadaşlar. Sadece askerlikte değil sivilde de vatani görev devam eder. O yüzden söz konusu vatan ise gerisi teferruattır' dedi. Yusuf Güney, yakın zamanda yeni şarkısının çıkacağının müjdesini de verdi.

Sınırdaki İnsanlar sergisi ziyaretçilere kapılarını açtı

Bahçelievler Siyavuşpaşa Köşkü'nde düzenlenen Bünyamin Aygün'ün 'Sınırdaki İnsanlar' sergisi ziyaretçilerine kapılarını açtı.

Öğrenciler Zerzevan Kalesi'ni gezdi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde eğitim veren Beşpınar Ortaokulu öğrencileri, 'Zerzevan ile Kültürümü Öğreniyorum' Projesi kapsamında Zerzevan Kalesi'ni gezdi.

DÜ'de 'Anadolu'dan izler' temalı resim sergisi açıldı

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Osman Alakuş küratörlüğünde düzenlenen 'Anadolu'dan izler' temalı resim sergisi sanat galerisinde açıldı.

'Lal Hayal' Ankara'da

Geçtiğimiz sezon seyirciyle buluşan ve büyük beğeni toplayan Songül Öden'in 7 kadına hayat verdiği 'Lal Hayal' adlı tek kişilik oyunu, 11 Kasım'da Ankara MEB Şura Salonu'nda tiyatroseverlerle buluşuyor.

Mustafa Ayaz Müzesi 10'uncu yılını kutladı

Ankara'nın önemli sanat merkezlerinden Mustafa Ayaz Müzesi, 10'uncu yaşını kutladı. Ünlü Ressam Mustafa Ayaz, 'Ben her zaman şöyle diyorum, bu müze tek başına yaptığım müze değil, bu müze sanatseverlerle birlikte yaptığım bir müzedir' dedi.

Malatya ' Da Beklenen Geleneksel Fuar

Malatya ' Da Beklenen Geleneksel Fuar

Fotoğraf Makinası Müzesi'nde, kısa film gösterimi yapılıyor

Malatya 2023 Fotoğraf Makinası Müzesi'nde kısa film gösterimi de yapılıyor.

Yazar Şimşek okurlarıyla buluştu

Diyarbakırlı şair-yazar Meral Şimşek, kitapseverlerle bir araya gelerek okurları için kitaplarını imzaladı.

Yeşilyurt Cezaevi'nde hatıralar yeniden canlandı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde uzun süre kullanılan cezaevi, Yeşilyurt Belediyesi tarafından müzeye dönüştürüldü. Koğuşların o döneme ait figürlerle dekore edilmesi ile hatıralar da yeniden canlandı.

Güneydoğu Avrupa Yazarlar Birliği kuruldu

14 güneydoğu Avrupa ülkesinin biraraya gelerek oluşturduğu Güneydoğu Avrupa Yazarlar Birliği, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da kuruldu. Birlikte Türkiye'yi Avrasya Yazarlar Birliği temsil ediyor.

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Argon: 'O Asım'ı oluşturdu. Asım bir simge, gençleri okur, yetiştirir'

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon, 'Benim dedem değil, dedemiz olarak bahsediyorum ondan. O Asım'ı oluşturdu. Asım bir simgedir. O gençleri okur, gençleri yetiştirir' dedi.

Tiyatrokare'nin repertuvarındaki üç oyun Kasım ayında Ankara'da

Ankara turnelerini geleneksel hale dönüştüren Tiyatrokare Kasım ayında, repertuvarındaki 'Şen Makas', 'Ahududu' ve 'Süper İyi Günler' oyunlarını Şinasi Sahnesi'nde tiyatroseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

'İstiklal' oyunu Altındağ'dan yola çıktı

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan 'İstiklal' isimli tiyatro oyunu, İstiklal Marşı'nın yazıldığı Altındağ'da tiyatroseverlerle buluştu.

Çocuk filmleri festivali başlıyor

Çankaya Belediyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği 3. Çocuk Diyarı Film Festivali ile birbirinden güzel 66 film, 10 Kasım'dan itibaren Ankaralı çocuklarla buluşacak.

9.Malatya Film Festivali'nde film yarışmasının finalistleri belli oldu

9.Malatya Film Festivali'nde ulusal uzun metraj film yarışmasının finalistleri belli oldu