Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Avrasya Şarkiyatçıları Çalıştayı düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle 23-24 Ekim'de İstanbul'da Avrasya Şarkiyatçıları Çalıştayı düzenlenecek.

Sinema sektörüne önemli düzenlemeler

Yeni Sinema Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin esasların yer aldığı 'Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik' 22 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Diyarbakır'da sanata ve özel etkinliklere büyük ilgi

Diyarbakır'da vatandaşlar, son iki dönemdir sanat ve özel etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Daha önce bölgeye gelmeyen sanatçı ve tiyatro grupları da artan ilgi nedeni ile Diyarbakır'ın yolunu tutmaya başladı.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Ankara Kitap Fuarı'nda

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuarı'nda yayınlarını okurlarla buluşturuyor.

Şalgam Peru mutfağından tam not aldı

Son yılların en ünlü mutfaklarından olan Peru mutfağının ünlü temsilcilerinden olan Christian Bravo İstanbul'da Gastronomi öğrencileri ile bir araya geldi ve en ünlü yemeklerinden biri olan 'ceviche'de çok beğendiği şalgamı kullandı.

50 yıldır topladığı antika eşyalarla evini müzeye çevirdi

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşayan Asım Külah, tarihe, antikaya, musikiye ve hat sanatına olan merak nedeniyle iki evini de müzeye dönüştürdü.

Ustaları yakından tanımak için son 2 gün

Altındağ Belediyesi tarafından Ankara Kalesi'nde düzenlenen Geleneksel Türk El Sanatları sergisi devam ediyor.

Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları Ankara Kitap Fuarı'nda

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Yayınları, 2. Ankara Kitap Fuarı'nda kitapseverlerle buluştu.

Türk-İtalyan müşterek harp tarihi sempozyumu düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Milli Savunma Üniversitesi Fatih Harp Tarihi Araştırmaları Enstitüsü iş birliğiyle 21-22 Ekim'de 'Türk-İtalyan Müşterek Harp Tarihi Sempozyumu' düzenlenecek.

TDV Yayınları 985 eseri kültür dünyasına kazandırdı

Türkiye Diyanet Vakfı Yayın Matbaacılık ve Ticaret İşletmesi, yayın hayatına sunduğu yeni eserler, düzenlediği fuarlar ve Türkiye'nin dört bir yanında açtığı kitabevleriyle kültür dünyasına katkıda bulunmaya devam ediyor.

Türkiye ile Çekya arasında işbirliği mutabakatı imzalandı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Dünya genelinde siyasi, ekonomik ve sosyal değişimlerin yaşandığı çok önemli bir dönemden geçiyoruz. Türkiye olarak biz de tüm muhtemel senaryoları ve bunların etkilerini göz önünde tutarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi.

Halide Edib'in torunu Çankaya Baharevi'nin konuğu oldu

Ölümünün 55'inci yıldönümü öncesinde Oran Baharevi Halide Edib Adıvar'ın torunu Ömer Sayar'ı konuk etti. Sayar, Halide Edib'in yazarlığı, özel yaşamı ve anılarını Çankayalılara anlattı

Dünyaca ünlü eser 'Cimri' Büyükşehir sahnesinde

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkent Tiyatroları, sezona Fransız yazar Moliere'in 'Cimri' oyunuyla merhaba diyor.

Kalben, Trump Cadde'ye geliyor

Trump Alışveriş Merkezi'nin teras katında yer alan Trump Cadde, 26 Ekim Cumartesi günü Kendine özgü şarkıları ve yorumuyla özellikle gençlerin gözdesi olan Kalben'i ağırlayacak.

Türk-Ermeni ilişkileri uluslararası sempozyumda ele alınacak

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Iğdır Üniversitesi işbirliğiyle 16-18 Ekim tarihleri arasında Iğdır'da 'Uluslararası 20. Yüzyılın İlk Yarısında Türk-Ermeni İlişkileri Sempozyumu' düzenlenecek.

İstanbul'daki Tanıtım Günlerine Arapgir damgası

Malatya Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen 3. Geleneksel Malatya Tanıtım Günleri etkinliğine Arapgir damgasını vurdu.

TİKA, Tacikistan'ın eğitim altyapısına katkı sunmaya devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Tacikistan'da yaklaşık bin öğrencisi bulunan Caloliddin Balhi İlçesi Enerji Kolejinin yemekhane binasını yenileyerek donanım desteği sağladı.

9. Uluslar arası Malatya Film Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı

9. Uluslararası Malatya Film Festival, tanıtım toplantısı yapılarak, festivalde yapılacaklar dile getirildi.

Uluslararası tarih eğitimi sempozyumu başladı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi ile Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi iş birliğinde BAİBÜ Kongre Merkezi'nde Milli Mücadele'nin başlangıcının 100'üncü yılı anısına yapılan 6'ncı Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu'nun açılışı gerçekleştirildi.