Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Girne'de 'Yeni Dünya Düzeni: Doğu Akdeniz'de Mavi Savaşlar Konferansı'

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Deniz Hukuku Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğiyle 18-19 Kasım'da Girne'de 'Yeni Dünya Düzeni: Akdeniz'de Mavi Savaşlar Uluslararası Konferansı' düzenlendi.

'93 Harbi'nin Unutulmuş Muhacirleri Konferansı' düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu 21 Kasım'da William Holt tarafından verilecek olan 'Balkan Kaybı:93 Harbi'nin Unutulmuş Muhacirleri' konferansına ev sahipliği yapacak.

Elazığ'da Harput Senfonisi konseri ilgi gördü

Elazığ'da düzenlenen Harput Senfonisi konseri büyük ilgi gördü.

Ünlü Sanatçılar MalatyaPark'ta

MalatyaPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin 10'ncu kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında ünlü oyuncu Açelya Elmas ile Ayhan Taş Malatyalılarla buluştu.

9. Malatya Film Festivali başladı

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen 9. Malatya Uluslararası Film Festivali açılış töreni ile başladı.

Ankara Kalkınma Ajansı Travelexpo Ankara'da

Türkiye'nin ve Ankara'nın turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan Travelexpo Ankara, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında ATO Congresium'da gerçekleştiriliyor.

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem yıllar sonra ilkokulunu ziyaret etti

Ünlü oyuncu Selçuk Yöntem, 59 yıl önce ilkokula başladığı Malatya'daki okulunu ziyaret etti. Duygulu anlar yaşayan Yöntem'i öğrenciler coşkuyla karşıladı.

Hayati İnanç ile 'Gençlerle Divan Şairleri Okumaları'

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM), Ankaralı edebiyat tutkunlarını son zamanların en çok ilgi çeken araştırmacı yazarlarından Hayati İnanç ile buluşturmaya devam ediyor.

Geleneksel Türk okçuluğuna UNESCO övgüsü

Türkiye, bir somut olmayan kültürel mirasını daha UNESCO'ya kazandırmak için gün sayıyor. Geleneksel Türk okçuluğu, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültür Mirası Temsili Listesi'ne girmeye aday.

Uluslararası Flamenko Ankara Festivali 13'üncü kez sanatseverler ile buluşuyor

Uluslararası Flamenko Ankara Festivali 13'üncü kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. 15-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Ankara Festivali, Dünyaca ünlü müzisyenleri ve dansçıları bir kez daha Ankaralı sanatseverler ile buluşturacak.

Necip Fazıl ve Nazım Hikmet'e ait eşyalar Ulucanlar'da sergileniyor

Ulucanlar Cezaevi Müzesi tarihe tanıklık etmeye devam ediyor. Türk edebiyatının önemli isimlerinden Necip Fazıl Kısakürek ve Nazım Hikmet Ran'a ait eşyalar Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nde sergileniyor.

9'uncu uluslararası Atatürk Kongresi başladı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi tarafından her dört yılda bir düzenlenen Uluslararası Atatürk Kongresi; Amasya Valiliği ile Amasya Belediye Başkanlığının desteklerinde 12 Kasım'da Amasya Saraydüzü Kışlası'nda başladı.

Arapgir Cemevi inşaatında inceleme

Arapgir Kaymakamı Mustafa Dilekli ile Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu cemevi inşaatında incelemelerde bulundu.

500 yıllık miras tarihi dokunuş

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 1560-1600 yılları arasında tamamen ahşap kullanılarak inşa edilen tarihi Laleli Camisi'nde çevre düzenleme çalışması yapacak.

Sincan'a eğitimci-yazar Hayati Koca konuk oldu

Kültür ve sanat hayatına dair yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Sincan Belediyesi, kıraathane buluşmalarıyla özellikle gençleri önemli isimlerle bir araya getiriyor.

Gurme ve Hediyelik Eşya Fuarına Yoğun İlgi Devam Ediyor

Malatya’da düzenlenen Geleneksel Malatya Hediyelik Eşya ve Yöresel Ürünler Festivali on binlerce insanın akınına uğradı.

Başkent'te Sanat Cep'te

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların kültürel ve sanatsal etkinliklere ulaşmasında büyük kolaylık sağlayacak bir projeye imza attı.

(Özel) Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen'e şok suçlama

Salih Sinan Gürtunca, 'Çelik Manolyalar' adlı tiyatro eserinin çevirisinin kendisine ait olduğunu ve 24 Ekim'de İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliğine getirilen Mehmet Ergen'in intihal suçu işlediğini söyledi. Gürtunca, hakkının iade edilmesi konusundaki ısrarının süreceğini belirterek, eşinin ve kendisinin sosyal medya üzerinden saldırıya uğradığını aktardı.

Güçlü kadınlarla dirençli kentler için imzalar atıldı

Çankaya Belediyesi, AB'den hibe almaya hak kazandığı Kadınları Güçlendirerek Dirençli Kentler Oluşturma Projesi kapsamında eşleştiği Frankfurt Belediyesi ile işbirliği mutabakatı imzaladı.