Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

50 eserde Veda Hutbesi anlatılacak

Yarım asır önce dönemin önemli siyasetçi, iş adamları ve fikir adamları tarafından kurulan Türkiye Milli Kültür Vakfı 50'nci yılına özel hazırladığı hat levhalarını sergileyecek. 2-3 Kasım tarihlerinde İstanbul'da gerçekleşecek sempozyumda ise Veda Hutbeleri tüm yönleriyle konuşulacak.

Kur'an-ı Kerim ayetleri 'hüsnü hat' ile buluştu

Ankara'da, hattat Kadir Sakoğlu'nun öğrencileri ile 3 yıllık ve 25 eserden oluşan Namaz ve Cami konulu hüsnü hat sergisi sanatseverle buluştu.

En renkli etkinlikler sizin de kütüphanenizde olacak

Toplumsal hayatın vazgeçilmezi haline gelen kütüphaneleri günümüzde yaşayan meknlar haline dönüştüren Kültür ve Turizm Bakanlığı, kütüphanelerde düzenleyeceği etkinlikler için bir rehber oluşturacak.

Çankaya cumhuriyet konferanslarına yoğun ilgi

Çankaya Belediyesinin Cumhuriyetin 96. yılı kutlamaları kapsamında bu yıl ilk kez düzenlediği Çankaya Cumhuriyet Konferanslarına Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.

Kitap fuarını 3 günde 30 bin kişi ziyaret etti

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarı'nı 3 günde yaklaşık 30 bin kişi ziyaret etti. Fuara 3 Kasım'a kadar 100 binden fazla ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Yaşamın sürdüğü, 150 yıllık tescilli konağın koruma altına alınması bekleniyor

Elazığ'da 4 kuşaktır aynı ailenin kullandığı tarihi geçmişi en az 150 yıl öncesine dayandığı tahmin edilen Beyzade Efendi Konağı aslına uygun olarak bugüne kadar gelirken aile artık koruma altına alınmasını istiyor.

YÖREX'in gözdesi Arapgir oldu

Malatya'nın Arapgir ilçesi'nin yöresel ürünleri, Antalya'da 10'uncusu gerçekleştirilen Yöresel Ürünler Fuarı'nda (YÖREX) tanıtıldı.

Yönetmen Haydar Işık, tecrübelerini anlattı

Film Yönetmeni Haydar Işık, 'Sinema çok zor, yetenek isteyen, sabır gerektiren bir branştır 'dedi.

9. Uluslararası Malatya Film Festivali 15 Kasım'da

15-19 Kasım tarihleri arasında yapılacak 9. Uluslararası Malatya Film Festival'inin lansman tanıtımı İstanbul'un ardından Malatya'da da gerçekleştirildi.

Medeniyetler beşiği Elazığ'a özel tur otobüsü

Medeniyetler beşiği Elazığ'da belediye tarafından kentin turistik değerlerinin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla özel olarak tasarlanıp hazırlanan tur otobüsü hizmete girdi.

Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu, Tango ile seyirci karşısına çıkacak

Ankara Devlet Opera ve Balesi (DOB) Modern Dans Topluluğu (MDT) tarafından, Astor Piazolla'nın müzikleri, Ricardo Fernando'nun koreografisi ile Tango's 28 Ekim tarihinde, Opera Sahnesi'nde seyircinin beğenisine sunulacak.

Geleneksel İslam Sanatları sergisine öğrencilerden yoğun ilgi

Ankara Çubuk Şehit Ömer Tahdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ve Ulus İlk Meclis Güzel Sanatlar Programlı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi'nin (TDV KAGEM) düzenlemiş olduğu 'Geleneksel İslam Sanatları' sergisini ziyaret etti.

Elazığ'da Bizans dönemine ait 'Karakol' bulundu

Elazığ'ın Palu ilçesinde bir köye hakim tepede yapılan sondaj kazısında Bizans döneminde yaklaşık bin ile bin 500 yıl önce savunma amaçlı yapıldığı tahmin edilen surlarla çevrilmiş Karakol tarzı bir yapı bulundu.

Büyükşehir Belediyesi'nden engellilere müzik kursu

Engelli bireylerin sosyal yaşama aktif şekilde katılımlarını sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, sanatsal faaliyetler kapsamında farklı engel grubundaki kişilere yönelik müzik kursu açtı.

Uluslararası Selçuklu Tarihî Coğrafyası Sempozyumu

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle 25-27 Ekim tarihleri arasında Uluslararası Selçuklu Tarihî Coğrafyası (Suriye-Irak-Filistin) Sempozyumu düzenlenecek.

Avrasya Şarkiyatçıları Çalıştayı düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Marmara Üniversitesi iş birliğiyle 23-24 Ekim'de İstanbul'da Avrasya Şarkiyatçıları Çalıştayı düzenlenecek.

Sinema sektörüne önemli düzenlemeler

Yeni Sinema Kanunu'nun uygulanmasına ilişkin esasların yer aldığı 'Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik' 22 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Diyarbakır'da sanata ve özel etkinliklere büyük ilgi

Diyarbakır'da vatandaşlar, son iki dönemdir sanat ve özel etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Daha önce bölgeye gelmeyen sanatçı ve tiyatro grupları da artan ilgi nedeni ile Diyarbakır'ın yolunu tutmaya başladı.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Ankara Kitap Fuarı'nda

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı, bu yıl 2'ncisi düzenlenen Ankara Kitap Fuarı'nda yayınlarını okurlarla buluşturuyor.