Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Çırpınırdı Karadeniz'in yazarına Avrupa'da vefa gecesi

Azerbaycan'ın milli şairi ve Çırpınırdı Karadeniz marşının yazarı Ahmet Cevad, Türk soylu kurum ve kuruluşlarca düzenlenen programla Amsterdam'da anıldı. Geceye çok sayıda Avrupalı Türk kökenli sivil toplum kuruluşu da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulundan Edirne'ye ziyaret

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Türkiye'nin kültür ve sanat birikimini yakından takip etmek, yerel yönetimler ve kültür sanat kurumları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmak, kültür sanat etkinlikleri hakkında detaylı bilgi edinmek amacıyla başlattığı ve ilk üçünü Hakkri, Hatay ve Eskişehir'de gerçekleştirdiği il ziyaretlerinin dördüncüsünü 9 Aralık'ta Edirne'ye gerçekleştirdi.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının dünya eczacılık tarihine anlamlı hizmeti

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının dünya eczacılık tarihine sunduğu 'Saydana' okuyucuyla buluştu.

Çankaya 2. Kitap Buluşması 13 Aralık'ta başlıyor

Çankaya Belediyesinin Toplumsal Araştırmalar ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle düzenlediği Çankaya 2. Kitap Buluşması 13 Aralık'ta başlıyor. 50'den fazla yayınevinin katılımıyla 13-22 Aralık tarihleri arasında Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde gerçekleşecek 2. Kitap Buluşması/nda kitaplar ve yazarlar Başkentli edebiyat severlerle bir araya gelecek.

Doğumunun 90'ıncı yılında Adalet Ağaoğlu eseri okuyucusuyla buluştu

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı ve Hacettepe Üniversitesi iş birliğinde Adalet Ağaoğlu adına 2 Mayıs'ta 2019 gerçekleştirilen 'Doğumunun 90'ıncı Yılında Adalet Ağaoğlu Sempozyumu'nda sunulan bildiriler kitaplaştırıldı.

Gazeteci-Yazar Sinan Burhan'dan, 'Erdoğan Ak'lı ve siyasi Notlar' kitabı

Gazeteci-Yazar Sinan Burhan'ın 'Erdoğan Ak'lı ve siyasi Notlar ' kitabı okuyucuyla buluştu.

Çankaya 2. Kitap Buluşması başlıyor

Çankaya Belediyesinin, Toplumsal Araştırmalar ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) işbirliğiyle düzenlediği Çankaya 2. Kitap Buluşması, 13 Aralık'ta başlıyor.

Doğa harikası Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları tescilleniyor

Elazığ'da 9 milyon yıl öncesinin izlerini barındırdığı ortaya çıkan yakın zamanda keşfedilen doğa harikası Saklıkapı ve Karaleylek kanyonların da yer tespiti yapılarak tescil işlemlerine başlandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Bakan Pekcan'dan Arapgir standına ziyaret

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'dan Ankara'daki Türkiye Kooperatifler Fuarı'ndaki Arapgir standına ziyaret.

Pelin Batu Küçükçekmeceli hayranlarıyla buluştu

Ünlü yazar-şair ve oyuncu Pelin Batu Küçükçekmece Belediyesinin düzenlediği müzikli söyleşi programına katılarak hayranları ile buluştu.

Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde 'Fındıkkıran' zamanı

Tchaikovsky'in 1891 yılında bestelediği son bale eseri olma özelliği taşıyan Fındıkkıran balesi; 11 Aralık Çarşamba günü saat 20.00'de Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Troya Müzesi 2020 'Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri 2020'de finale kaldı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Dünyanın en önemli çağdaş arkeoloji müzelerinden Troya Müzemiz Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri 2020'de finale kaldı' dedi.

Devlet Türk Sanatları Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Devlet Türk Sanatları Yarışması ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, 'Düzenlediğimiz yarışmayı, yarışan eserleri ve bu özel sergiyi kültür sanat hayatımız adına oldukça önemsiyoruz' dedi.

Kıbrıs'ta Tabip Binbaşı Nihat İlhan ve şehit ailesi anısına panel düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde 'Tabip Binbaşı Nihat İlhan ve Şehit Ailesi Anısına: Kıbrıs Türkünün Varoluş Mücadelesi ve Kumsal Baskını' konulu bir panel düzenlenecek.

Çanakkale Savaşları'nın 105'inci yılında uluslararası sempozyum

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı tarihi alanın kültürel ve manevi değerlerini daha etkin bir şekilde dünyaya tanıtarak, milli bilincin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak üzere uluslararası bir sempozyum düzenleyecek.

'Hemdem' konseri ile sevenlerine unutulmaz bir gece yaşattılar

Hemdem Doğu projesinin 2019 yılının son konserini Diyarbakır'da veren ünlü sanatçılar Gökhan Türkmen ve Serkan Ölçer, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.

'Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe: Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı' düzenlendi

Türk Dil Kurumu tarafından üniversite ve sivil toplum örgütlerinin işbirliği ile 'Yeni İletişim Ortamlarında Türkçe: Güncel Sorunlar ve Terim Önerileri Çalıştayı' düzenlendi.

Anadolu Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı

Atılım Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, 'Ankara'nın UNESCO Dünya Mirası'na girmemesi için hiçbir neden yok. Hatta süreci ve mevzuatı açısından güçlü yanları bulunuyor. İki alternatifle bu süreç başlayabilir. Birincisi Hacı Bayram Veli Türbesi ve Agustus tapınağının bir arada olması, diğeri ise Cumhuriyet Ankara'sı olmasıdır' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Emmy Ödüllü Haluk Bilginer’i tebrik etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Emmy Ödüllü sanatçı Haluk Bilginer, yazar ve senarist Hakan Günday, yönetmen Onur Saylak ve yapımcı Kerem Çatay ile görüştü.