Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

'Türk Masal Külliyatı 1' projesi bilişim dünyasında

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının Türk kültürünün bir parçası olan masalların bir araya getirilerek derlenmesi kapsamında 'Türk Masal Külliyatı-I' projesi, 21 Aralık'ta 'www.masal.gov.tr' genel ağ adresiyle bilişim dünyasındaki yerini alıyor.

'Anadolu Kadınları Bir Bâcıyân-ı Rûm Hikayesi' İzmir'de sahnelenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan 'Anadolu Kadınları Bir Bcıyn-ı Rûm Hikayesi' adlı tiyatro oyunu, 22 Aralık'ta İzmir'de seyirciyle buluşacak.

Arapgir'deki Halk Müziği Konseri ilgi gördü

Malatya'nın Arapgir ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği Konseri ilgi gördü.

'Anadolu Kadınları Bir Bacıyân-ı Rûm Hikayesi' İstanbul'da sahnelendi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan 'Anadolu Kadınları Bir Bacıyn-ı Rûm Hikayesi' adlı tiyatro oyunu İstanbul'da sahnelendi.

Büyükşehir Belediye Tiyatrosu okullarda

Malatya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu (MBŞT) Gezici Eğitsel Etkinlikler düzenliyor. İlkokullara giderek sınıfları tek tek ziyaret eden MBŞT ekibi, 'Şaban Sınıfımızda' adlı gösteriyle tiyatroyu öğrencilerle buluşturuyor.

Diyarbakır'da çekilen 'Beni Bul' dizisi yayın hayatına başladı

Diyarbakır'da bir grup genç tarafından hazırlanan 'Beni Bul' dizisi yayınlandı. Yıllar sonra kentin sokaklarında çekilen dizide Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel güzellikleri ön plana çıkarırken dizi youtube kanalında vatandaşların beğenisine sunuldu.

5 bin yıllık tarihi çalıyorlar

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan ve yaklaşık 5 bin yıllık tarihi ile dünyanın sayılı yapıları arasında yer alan Diyarbakır surlarının taşlarına hırsızlar dadandı. 5 kilometrelik uzunluğu ve 12 metrelik yüksekliği ile görenleri kendine hayran bırakan yapının taşlarının hırsızlar tarafından yerinden sökülerek satıldığı iddiası, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Ozan Ali Kızıltuğ türkülerle anıldı

Büyük halk ozanı Ali Kızıltuğ, ölümünün 2. yıl dönümünde türkülerle anıldı. Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde düzenlenen anma etkinliğine yüzlerce türkü dostu katıldı.

Seksenler dizisinin Basri ağabeyi Başkan Öz’ü ziyaret etti

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Mehmet Elmas, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz'ü makamında ziyaret etti.

Bakan Ersoy İl Müdürleri Koordinasyon Toplantısına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 81 İl Kültür ve Turizm Müdürünün katılımıyla gerçekleştirilen İl Müdürleri Koordinasyon Toplantısı Ankara'da başladı.

Ozan Ali Kızıltuğ türkülerle anıldı

Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Sosyal Tesisi'nde 2017 yılında vefat eden halk ozanı Ali Kızıltuğ, ölümünün 2'inci yıldönümünde türkülerle anıldı.

'Anadolu Kadınları Bir Bâcıyân-ı Rûm Hikayesi' İstanbul'da sahnelenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan 'Anadolu Kadınları Bir Bcıyn-ı Rûm Hikayesi' adlı tiyatro oyunu 16 Aralık'ta İstanbul'da seyirciyle buluşacak.

Geleneksel Türk okçuluğu UNESCO tarafından insanlığın ortak mirası ilan edildi

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da gerçekleştirilen UNESCO 14. Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nda geleneksel Türk okçuluğu, Somut Olmayan Kültürel Miras Temsili Listesi'ne kaydedilerek insanlığın ortak mirası ilan edildi.

Bir anahtar ile başladı, şimdi antika dükkanı açtı

Malatya'da uzun yıllar müzisyenlik yapan Lütfü Acıbucu, eski bir ev anahtarı ile başladığı antika merakını kendine dükkan açarak sürdürdü. Şimdiye kadar topladığı antika müzik eserlerini sergileyen Acıbucu'nun tek hayali ise şahsi biz müze kurmak.

Dünya gündemine oturan duvardaki muz yerine camda çiğ köfte

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan'ın muzu duvara bantlayarak başlattığı sanatsal çalışma Adıyaman'da çiğ köfte ile yapıldı.

Diyarbakır BİLSEM'de anlamlı sergi

Diyarbakır Bilim ve Sanat Merkezi'nde 'doğa bize kalsın' konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Konya'da 'Hz. Mevlâna ve Medeniyetlerde Vefa Sempozyumu' gerçekleştirildi

Hazreti Mevlna'nın 746'ncı vuslat yıl dönümü uluslararası anma törenleri kapsamında, Selçuk Üniversitesi Mevlna Araştırmaları Enstitüsü ve Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen 'Hz. Mevlna ve Medeniyetlerde Vefa Sempozyumu' 10-11 Aralık 2019 tarihinde Konya'da gerçekleştirildi.

Acid Arab feat Cem Yıldız yılın en uzun gecesinde Ankara'da

Batılı elektronik müzik ile Doğu'nun sound ve vokallerini birleştirmesiyle tanınan dünyaca ünlü ikili Acid Arab ve sevilen DJ Cem Yıldız, 21 Aralık Cumartesi gecesi Ankara'da müzikseverlerle buluşacak. Sadece son 3 yılda 50 ülkede 260'tan fazla lokasyonda seyirci ile buluşan Parisli müzisyenler ile Cem Yıldız birlikte, Red Bull ve Kite iş birliğiyle performans gösterecek.

tarihi ipek yolu nu canlandırmalıyız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, Çin'in Xi'an kentinde düzenlenen İpekyolu İş Zirvesi 2019 programına katıldı. Özgener, burada yaptığı konuşmada tarihi İpek Yolu'nun canlandırılmasına büyük önem verdiklerini vurguladı.