Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

'İstiklal' oyunu evinde

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan İstiklal isimli tiyatro oyunu, İstiklal Marşı'nın yazıldığı Altındağ'da gençlerle buluştu.

Yozgat’ta ‘Gitme Ey Yolcu’ tiyatro oyunu sergilendi

Yozgat'ta Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası dolayısıyla 'Gitme Ey Yolcu' isimli tiyatro oyunu başarılı oyuncu Ahmet Yenilmez'in tek kişilik performansı ile tiyatro severler ile buluştu.

Elazığ'da 'Harput Kazı' Sergisi

Elazığ'ın, tarihi Harput Kalesi'nde yapılan kazı çalışmaları ile ilgili sergi açıldı.

Çankaya'dan 100. yıla özel 'Atatürk ve Ankara' portföyü

Çankaya Belediyesi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 100. Yılına özel anı ve koleksiyon değeri taşıyan portföy çalışması yaptı.

Milli Mücadele tanıklığı ÇSM'de

Çankaya Belediyesi, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 100. yılında Milli Mücadele ruhunu yansıtan fotoğraf ve belgelerden oluşan Anadolu Hükümeti Ankara'sı sergisini Çağdaş Sanatlar Merkezinde (ÇSM) Ankaralılarla buluşturdu.

Savunma dönemi Antep kartpostalları

Gaziantep'in kurtuluşunun 98'inci yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Sanko Sanat Galerisi'ne yarın 'Savunma Dönemi Antep Kartpostalları' sergisi açılacak.

İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy Sincan'da anıldı

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 83. yılında Sincan Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı.

Bakan Ersoy, engelli sanatseverlerle birlikte 'Lüküs Hayat'ı seyretti

ANKARA (İHA) – Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Devlet Tiyatroları ve Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) iş birliğiyle organize edilen, Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 'Lüküs Hayat' adlı oyunu engelli sanatseverlerle birlikte seyretti.

Nutuk yeni baskısıyla raflarda

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu, Mustafa Kemal Atatürk tarafından kaleme alınan Nutuk'un orijinal ve sadeleştirilmiş metnini bir arada sunan 'Nutuk-Söylev' adlı eserin 10'uncu baskısını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'ndan büyük şölen

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 27 Aralık'ta Ankara Spor Salonu'nda (ARENA) CSO Müzik Direktörü Şef Rengim Gökmen yönetiminde konser vermeye hazırlanıyor.

'Derin Bir Nefes' konseri

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı, Müzik Terapi Derneği ve Tıbbi Sosyal Hizmet Derneği'nin birlikte düzenlediği '3'üncü Derin Bir Nefes' konseri, 75'inci Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Engelsiz yaşam merkezinde çalışmalar başladı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ikinci dönem projeleri arasında önemli bir yere sahip, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde çalışmalara başlandı.

'Anadolu Kadınları Bir Bâcıyân-ı Rûm Hikayesi' İzmir'de sahneleniyor

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından hazırlanan Anadolu Kadınları Bir Bcıyn-ı Rûm Hikayesi adlı tiyatro oyununun İzmir'deki ilk gösterimi 22 Aralık'ta İzmir Devlet Opera ve Balesi Bornova Necdet Aydın Salonu'nda gerçekleştirildi.

Mevlana Amsterdam'da anıldı

Mevlana Celaleddin Rumi 746. vuslat yıl dönümünde Amsterdam'da yapılan bir programla anıldı.

Tanrıverdi, 'Filistin Davasını Destekleyen Yılın Şahsiyeti' ödülünü aldı

HAK-İŞ Konfederasyonu Kudüs Komitesi Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Filistin'in direniş mücadelesine yaptığı katkı ve destek çalışmalarından dolay merkezi Filistin'de bulunan Lady Of The Earth Vakfı tarafından 'Filistin Davasını Destekleyen Yılın Şahsiyeti' ödülünü aldı.

Başkent'in sanat fabrikası: Başkent Tiyatroları

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı 2019-2020 Kültür ve Sanat sezonunda, tiyatro ve drama dalında ücretsiz düzenlenen kurslarla yeni yeteneklere sanatın farklı kollarında kendilerini geliştirme imkanı sağlıyor.

Türkiye Ukraynalı turistlerin gözdesi

Türkiye Kiev Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Kiev'de düzenlenen basın toplantısı ve yılsonu yemeğinde Türkiye ve Ukrayna'nın turizm alanındaki ikili ilişkilerine dair 2019 yılı bilgileri paylaşıldı. Geçen yıl Türkiye'ye 2018 yılında tatil amaçlı gelen Ukraynalı turist sayısının 1 milyon 380 bin olduğu, 2019 yılında ise yüzde 12'lik bir artış ile bu sayının 1 milyon 560 bine çıktığı açıklandı.

Binlerce yıllık doğal oluşumlu sarnıç ve mağaralar dikkat çekiyor

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı bir köyde binlerce yıllık geçmişi olduğu düşünülen doğal su sarnıçları ve mağaralar hem farklı bir görsel şölen sunuyor, hemde yapısıyla dikkat çekiyor. Dar girişleri olan ancak metrelerce uzunluktaki mağaraların bulunduğu bölgenin turizme kazandırılabileceği belirtiliyor.

Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığından 7 eser daha

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, 5 yeni kitabı daha okuyucuların beğenisine sundu. Yıl içerisinde toplam 19 yeni eseri kitapseverlerle buluşturan Kurum, 'Türkiye Cumhuriyeti Tarihi' adlı iki ciltlik eserin de tıpkıbasımını gerçekleştirdi.