Eğitim

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Aksaray'da otizmli çocuklara yönelik gerçekleştirilen saldırıya yönelik açıklama yaptı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bütün ailelerimiz müsterih olsunlar. Hiçbir çocuğumuzun eğitim hakkından mahrum kalmasına ve ayrımcılığa maruz kalmasına müsaade etmeyiz. Çünkü bu insanlığın temel vazifesi olarak çok ayrı bir önem taşıyor' dedi.

Anaokulu öğrencileri, okullarında tohum ekip evcil hayvan besliyor

Diyarbakır'da bulunan 23 Nisan Anaokulu'nda eğitim gören küçük öğrenciler, okullarında evcil hayvan besliyor. Çocuklar, hayvan beslemenin yanı sıra okulun bahçesine ektikleri çeşitli tohumların olgunlaştığı sürenin her evresine tanıklık ediyor.

Dicle'de öğrencilere yönelik başarı ve motivasyonu arttırma konferansı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde öğrencilere 8 ve 12'nci sınıf öğrencilerine yönelik başarı ve motivasyonu arttırma konferansı düzenlendi.

Mektebim, 4 bin öğrencisiyle Anıtkabir'de

Bu yıl vefatının 81. yıldönümünde Atatürk'ün huzuruna çıkan Mektebim Koleji, düzenlenen resmi törene katılarak saygı duruşunda bulundu.

2 bin 500 Uğurlu öğrenciden Ata'ya ziyaret

Uğur Okullarının 2 bin 500 öğrencisi ve öğretmeni, Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. ölüm yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'i ziyaret etti.

Öğretmenler, öğrencilerin evinde

Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugün 'Hatırınızı Sormaya Geldik' projesi uygulamaya geçti, kentteki 8 bin 600 öğretmen, öğrencilerin evini ziyarete başladı.

Özel çocuklara, özel sınıf

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bir okulda engelliler için özel bir sınıf hazırlanarak, eğitim öğretime başlandı.

Bağışlanan kitaplarla, şehitlerin isminin verildiği kütüphaneler açıldı

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Kitap Fuarında Türk Kızılay'ı tarafından toplanan kitaplarla 2 okulda oluşturulan ve şehitlerin isimlerinin verildiği okul kütüphaneleri açıldı.

Elazığ'da 8 ilin katılımıyla MEB Coğrafi Bilgi Sistemi toplantısı

Elazığ'da Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde 8 ilin katılımıyla MEB Coğrafi Bilgi Sistemi toplantısı gerçekleştirildi.

Öğretmenler, kendi imkanları ile kurdukları kütüphaneye kitap yardımı bekliyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesine bağlı Çiğdemli Köyü İlkokulu'nda eğitim veren öğretmenler, kendi imkanları ile kurdukları kütüphaneye kitap yardımı bekliyor.

Büyükşehir'den eğitime destek

Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilere daha nezih çalışma imkanı sunulması amacıyla bir dizi çalışma gerçekleştirdi.

Türk Eğitim Derneğinden 'Cumhuriyet Balosu'

Türk Eğitim Derneği (TED), maddi yetersizlikler nedeniyle öğrenim göremeyen öğrencilere burs sağlamak amacıyla 'Cumhuriyet Balosu' düzenledi. TED Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Biz biliyoruz ki Türk gençliğinin eşit ve nitelikli eğitim alması için ayaktayız. Biz, Türk eğitim sisteminin dünya standartlarına erişebilmesi için ayaktayız dedi.

FÜ ile Milli Eğitim arasında işbirliği protokolü

Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında özel yetenekli öğrencilerin eğitimine katkı sağlayacak protokol imzalandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Kaymakcı: 'Türkiye Erasmus konusunda en fazla başvuru alan ülke'

Ankara'da Erasmus Plus programına dahil ülkelerin büyükelçilerinin de katılımı ile düzenlenen kahvaltıda Avrupa ülkeleri ile işbirliği fırsatları ele alındı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı, Türkiye'nin Erasmus'ta en fazla başvuru alan ülke olduğunu söyledi.

DÜ'de sivil savunma konferansı düzenlendi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulu tarafından kariyer günleri kapsamında sivil savunma konusunda öğrencilere eğitim verildi.

Ata'ya anlamlı ziyaret

Kurulduğu günden bugüne binlerce mezun veren, 2018-2019 eğitim öğretim yılında LGS Türkiye Şampiyonu çıkartan Ortadoğulular Eğitim Kurumları yönetimi, Cumhuriyetin 96. yıl dönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti.

Köy çocukları ilk kez zeka oyunlarıyla buluştu

Elazığ'da 30 mezradan öğrencilerin geldiği köy okulunda Tasarım ve Etkinlik odaları ile çocuklar il defa görmedikleri zeka geliştirici oyunlarla oynama fırsatı buldu.

Silvan'da eğitim atağı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, eğitimde başarılı ilçeler arasına girmek için çalışma başlattı.

Öğrenciler hayal ettikleri meslekleri tanıdı

Fırat Gençlik Merkezi Gönüllüleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının 'Gençlerin İyilik Ağacı' projesi kapsamında Kuyulu Ortaokulu öğrencileri ile birlikte bazı kurum personeli ile bir araya geldi.