Eğitim

Eğitim Haberleri

Eğitimde bir ilk, milli eğitim müdürü sınıfta ders verdi

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, kentte bir ilki gerçekleştirerek akademik kimliğiyle sınıfa girdi, öğrencilere ders anlattı.

Elazığ'da İlköğretim Haftası kutlandı

Elazığ'da eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi.

Hacettepe ASO 1. OSB Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet sevinci

Ankara Sanayi Odası (ASO) 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) eğitim-öğretim veren Hacettepe ASO 1. OSB Meslek Yüksekokulu'nun 2018-2019 dönemi mezunları ASO 1.OSB'de düzenlenen törenle okullarına veda etti.

Dünyanın dört bir yanından binlerce uluslararası öğrenci eğitim için Türkiye'ye geliyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen 'Türkiye Bursları' programı ile önemli bir eğitim merkezi haline gelen Türkiye, bu yıl da dünyanın dört bir yanından rekor sayıda başvuru aldı. Bu yıl 167 ülkeden 145 bin 700 uluslararası öğrenci Türkiye'de eğitim almak için başvuruda bulunurken, 5 bin öğrenci eğitim almaya hak kazandı.

Yapay zeka ile her öğrenci kendine özgü öğrenecek

Tamamen dijital tabanlı öğrenim metodu olan ve Türkiye'de ilk kez uygulanan 'Metodbox'ın tanıtım toplantısı Bahçeşehir Üniversitesi Güney Kampüsünde, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel'in de katıldığı bir lansman ile tanıtıldı. Uygulama ile kişiye özgü öğrenimin geleceğe taşınması amaçlanıyor. Öğrencilerin neye eğilimi varsa ona uygun testlere, çalışmalara ve oyunlara yönlendiren sistemin öğretmenler, veliler, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri tarafından kullanılması hedefleniyor.

Kadın Psikolojisi

Kadın Psikolojisi

Başkan Gürkan, ziyarete gelen öğrencileri makamında karşıladı

İlköğretim Haftası dolayısıyla Yeşilyurt Emin Bitlis İlkokul öğretmenleri ve öğrencileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı ziyaret ettiler. Başkan Gürkan, ziyarete gelen öğrencileri makamında karşıladı.

Vali Baruş, öğrencileri makamında kabul etti

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama programı kapsamında Vali Aydın Baruş öğrencileri makamında kabul etti.

Okul Müdürü, öğrenci velisi tarafından silahla tehdit edildi

Farabi Ortaokulunda bir öğrencinin velisi okul müdürünü silahla tehdit ederek çocuğunun sınıfının değiştirilmesini istedi.

Malatya'da ilköğretim haftası kutlandı

Malatya 'da , Eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle ilköğretim haftası kutlama programı düzenlendi.

Doğa Kolejinden Ankara'ya 8. kampüs

Ankara'da Birlik Bilim, Çukurambar, İncek, Keçiören, Çayyolu, Batıkent ve Eryaman Bilim Kampüsleriyle eğitimini sürdüren Doğa Koleji, 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı için 8. Kampüsünü Bağlıca'da açtı. Doğa Kolejinin Medya ve Kurumsal İletişim Direktörü Turgay Türker, 'Doğa Koleji eğitim standartlarını, başarılı akademik kadromuzu ve kampüs olanaklarımızı, yeni dönemde Ankara Bağlıca'da öğrencilerimizle buluşturduk' dedi.

Yeni kayıt yaptıran öğrenciler için oryantasyon programı düzenlenecek

İnönü Üniversitesi yeni kayıt yaptıran öğrenciler için 'Öğrenci Oryantasyon programı' düzenliyor. 23 Eylül'de başlayacak olan program farklı birimlere yönelik olarak bir hafta boyunca sürecek.

Sene başı rehber öğretmenler toplantısı yapıldı

Adıyaman'ın Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Rehberlik Öğretmenlerine yönelik istişare toplantısı düzenlendi.

Avrupa'da ki hasta ve yaşlı bakımı Adıyaman'a uyarlandı

Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hazırladığı 'Hasta ve Yaşlı Bakımında Avrupa Uygulamalarının Adıyaman'a Uyarlanması Projesi' tamamlandı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: 'Diyarbakırlı annelerimizin yanındayız'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 11 Eylül tarihinde İLKSAN ve Kastamonu Belediyesinin ortaklaşa yaptığı 'Şehit Öğretmenler Parkı'nın açılış töreninde hazır bulundu. Türk Eğitim-Sen Genel Başkan Talip Geylan: 'Diyarbakırlı annelerimizin yanındayız' dedi

Uğur Okulları'ndan Ergani'ye doğa ve spor dostu kampüs

Türkiye'nin 44 ilinde 64'ü kampüs olmak üzere 106 okulda, aynı kalitede eğitim yaklaşımlarını uygulayan Uğur Okulları, Şanlıurfa Viranşehir'de ve Diyarbakır Ergani'de iki kampüs yatırımı daha hayata geçirdi. 20 milyon TL yatırım bedelleri ile kurulan kampüslerde Uğur Okullarının global vizyonu öğrencilerle buluşacak.

Öğretmen ve öğrenciler için iş birliği protokolü

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında, öğretmen ve öğrencilere yönelik sanat ve kültür etkinlikleri ile sosyal becerilerinin artırılması alanlarında iş birliği protokolü gerçekleştirildi.

Mamak'ta, Mobil okul yollara çıktı

Mamak Belediyesi'nin dezavantajlı bölgelere yönelik uyguladığı Mobil Anaokulu, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yollara çıktı.

Öğretmenleri değişince okula gitmediler

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Malatya'da başlarken, Mustafa Avni Cüre İlkokulu'nda sınıf öğretmenleri değişen minik öğrenciler derse girmedi.

Toplam 3458 haber.