Eğitim

Eğitim Haberleri

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar: 'eTwinning faaliyeti, ilimizdeki öğretmenlerin üstün gayret ve yoğun ilgisi ile sürmektedir'

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, 'Türkiye'deki okulların birbirleriyle bağlantı kurabilmesi ve proje oluşturabilmesi için yapılan eTwinning faaliyeti, ilimizdeki öğretmenlerin üstün gayret ve yoğun ilgisi ile sürmektedir. Öğretmenlerin, öğretim işini kolaylaştıran mesleki gelişim, bilişim teknolojileri ve yabancı dil becerilerine katkıda bulunan, ürettiklerini destekleyen, eTwinning faaliyeti proje tabanlı öğrenme etkinliklerinin uygulanabilirliği açısından son derece önemlidir' dedi.

Akçadağ'da okullar pırıl pırıl

Malatya'nın Akçadağ ilçesi'nde faaliyet gösteren Şehit Alper Güde Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ndeki yenilenme çalışmaları tamamlandı.

DÜ Rektörü Gül, eğitim fakültesi oryantasyon programına katıldı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi 2019-2020 eğitim öğretim dönemi oryantasyon programı Rektör Prof. Dr. Talip Gül'ün katılımıyla gerçekleşti.

Öğrenciler, protokol ile bir araya gelip parkta kitap okudu

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamlığı tarafından 'Kayapınar Okuyor' sloganı ile kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler protokol üyeleri, öğretmenler ve velileri ile parkta kitap okuyarak farkındalık oluşturdu.

Okul bahçesine okuma alanı

Elazığ'da Şehit Eyüp Emre Kan İlkokulu'nun bahçesine okuma alanı ve içinde ise geri dönüşüm amaçlı atık köşesi kuruldu.

Okul arkadaşları lösemi hastası Özlem için seferber oldu

Diyarbakır'da bulunan Ziya Gökalp Anadolu Lisesi (ZGAL) öğrencileri, lösemi hastası arkadaşları Özlem ve meme kanserine dikkat çekmek adına okul idaresi ve İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer'in de katılımıyla sosyal sorumluluk çalışması başlattı. Doç. Dr. Taşçıer, Özlem için arkadaşları tarafından çekilen videoda yer alırken, meme kanserine dikkat çekmek için de pembe kurdele taktı.

80'i aşkın ülkeden binlerce öğrencinin ilgi odağı oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı uluslararası Anadolu İmam Hatip Liseleri, 80'i aşkın ülkeden öğrenci alarak yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Malatya'yı Güney Kore'de temsil edecekler

Özel Malatya Final Anadolu Lisesi Robotic Takımı, AXIS LAB Ekibi Türkiye'yi Güney Kore'de temsil edecek.

7'nci Zeka ve Yetenek Kongresi Ankara'da başladı

Zeka ve yetenek kavramları kapsamdaki güncel tartışmaları ilgili kişilere ulaştıran, Zeka ve Yetenek Kongresi bu yıl yedinci kez gerçekleşti. Türkiye Zeka Vakfı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Eğitim Fakültesi iş birliği ile 4-5-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek kongrenin ana sponsoru Uğur Okulları oldu.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve KKTC Yakın Doğu Üniversitesi arasında işbirliği protokolü

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi ve KKTC Yakın Doğu Üniversitesi arasında 'Alaşya'dan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne' ve 'Benim Müzem' yarışmalarının düzenlenmesine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

DÜ'de öğrencilere idari mahkemelerin görevi konferansı

Dicle Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından öğrencilere yönelik idare mahkemelerinin görevi konulu konferans düzenlendi.

Ergani'de Kodlama, Tasarım ve Beceri Atölyesine davul zurnalı açılış

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Kodlama, Tasarım ve Beceri Atölyesi düzenlenen törenle açıldı.

Kovancılar'da 'Ortak Sınav' bilgilendirme toplantısı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Ortak Sınav bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Hastane odasında ders

Adıyaman'da vefakar öğretmen, hastanede tedavi gören öğrencisi derslerden geri kalmasın diye hastane odasını eğitim yuvasına çevirdi.

Uluslararası öğrenciler eğitimlerine başlıyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yürütülen 'Türkiye Bursları' programı çerçevesinde eğitim almaya hak kazanan uluslararası öğrenciler Türkiye'ye gelmeye başladı. Dünyanın 167 ülkesinden 5 bin öğrenci, Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde burslu olarak lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde eğitim alacak.

Diyarbakırlı öğrencilerden örnek davranış

Diyarbakır'da özel bir okulda okuyan öğrenciler, sosyal sorumluluk projesi kapsamında kuş evleri tasarladı. Öğrenciler, kuşların soğuk havalardan etkilenmesini önlemek için okulda projelendirip yaptıkları kuş evlerini kentin farklı noktalarındaki park ve bahçelere astı.

Nesibe Aydın'dan, küresel iklim değişikliği eylemlerine büyük destek

Türkiye'de 7 şehir, 11 kampüste eğitim faaliyetlerini sürdüren Nesibe Aydın Okulları, İsveçli öğrenci Greta Thunberg'in başlattığı ve tüm dünyada dalga dalga yayılan Küresel İklim Değişikliği Eylemlerine öğrenci, öğretmen, çalışan ve velilerinden oluşan yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı farkındalık projesiyle destek verdi.

Baş: “İnşaatlarımız çok hızlı ilerliyor

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekinbaş, Fatsa ilçesine gelerek inşaatı devam eden eğitim yatırımlarını inceledi.

Özel çocuklar için eğitimde erken müdahale ve doğal öğretim semineri gerçekleştirildi

Diyarbakır'da iki özel eğitim kurumu tarafından özel çocuklar için, 'Özel eğitimde erken müdahale ve doğal öğretim' semineri verildi.

Toplam 3458 haber.