Eğitim

Eğitim Haberleri

Malatyalı öğrenci Robotik yarışmasında dünya 5'incisi oldu

Geçtiğimiz Nisan ayında İstanbul düzenlenen SteamCup Turkey adlı robotik yarışmasında birincilik elde eden Özel Malatya Final Anadolu Lisesi AXIS LAB Ekibi, Güney Kore'de düzenlenecek olan uluslararası yarışmada Türkiye'yi temsil edecek.

Özel okul taksitlerini ödeyemedi, nakil verilmeyince eğitimini yarıda bıraktı

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakırlı 12'inci sınıf öğrencisi Eren Solmaz'ın ailesi, çocuklarının gittiği özel okulun parasını ödeyemedi. 10 bin liralık borç ödenmediği için nakil verilmeyen Eren Solmaz, yeni eğitim öğretim yılına başlayamadı. Arkadaşlarından geri kalmamak için evde internet üzerinden dersini çalışan Solmaz, sorunun giderilmesi için yetkililerden yardım bekliyor.

Dünyanın en iyi bin üniversitesinden 60'ının Türkiye'de olduğunu duyanlar fuar alanına akın etti

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları ailelerin ve gençlerin en doğru tercihi yapabilmesi için dünyanın en kaliteli eğitim kurumlarını Türkiye'de bir çatı altında topladı. Ankara Sheraton Otel'de 21-22 Ekim tarihinde ziyaretçilerini ağırlayan fuara katılım ve ilgi yoğun oldu. Yurt dışında okuyabilmek, iyi bir iş imkanı bulmak isteyen gençler ve aileleri fuar alanını doldurdu.

Gençlerden yurt dışına büyük ilgi

IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarlar Genel Müdürü Deniz Akar, 'Yılda 100 bin Türk öğrenci yurt dışındaki okullarda programlara katılıyor. Ülkemiz şu anda en fazla öğrenci kabul eden 12'nci ülke oldu. Bu çok büyük bir ilerleme. Yaklaşık 10 yıl önce sıralamalarda dahi yoktuk. Türkiye'deki üniversiteler de çok iyi konumlara ilerlemeye başladılar. Özellikle Orta Doğu bölgesinden, Orta Asya'dan, Balkanlar'dan hatta dünyanın pek çok farklı noktasından şu anda 175 bin civarında uluslararası öğrenci Türkiye'de eğitim görüyor ve bunların Türk ekonomisine katkısı yıllık 1 milyar dolar civarında' dedi.

Diyarbakır'da EKPSS kursu başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, orta öğretim mezunu engelli vatandaşların kamu istihdamına katılımlarını sağlamak amacıyla açtığı Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kursu başladı.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Safran: 'Bilgi sağlamanın ötesine geçilmeli'

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, 'Tarafı olduğumuz Çocuk Hakları Sözleşmesi'nde eğitimin amaçları arasında çocukların insan haklarına ve temel özgürlüklere saygısının geliştirilmesi yer almaktadır. Bu doğrultuda uygulanacak demokrasi ve insan hakları eğitimi, kapsamlı ve yaşam boyu devam edecek bir süreç olarak tasarlanmalı; bilgi sağlamanın ötesine geçmelidir' dedi.

TED Ankara Kolejinde üreten pedallar

TED Ankara Koleji öğrencileri, beden eğitimi ve spor dersi öğretmenleri ile geliştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde bisikletlere bağlı düzeneklerle pedal çevirerek atkı örüp, pet şişe sıkıştırdılar ve elektrik ürettiler.

BTK ve ODTÜ'nün ortaklaşa düzenledği 'NASA Space Apps Challenge' etkinliği başladı

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, 'Türkiye'nin denetleyici, düzenleyici ve teknoloji alanında önemli işlere imza atan kurumu olarak böyle etkinliklerin düzenlenmesine katkı sağlamak, bizler için adeta gurur kaynağı. Çünkü bizim ülke olarak, sizler gibi genç, dinamik, parlak, müdrik beyinlere ihtiyacımız var' dedi.

Mamak'ta öğrenciler yazarlarla buluşuyor

Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki okullarda Yazarlar Buluşması Projesi başlatıldı.

YÖK Başkanı Saraç araştırma üniversitelerinin performanslarını ilk kez açıkladı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı M. A. Yekta Saraç, 'Her yıl araştırma üniversitelerinin performanslarına dair raporlar kamuoyu ile paylaşılırken aynı zamanda üç yılın sonunda bazı üniversitelerin düşük performansları dolayısıyla araştırma üniversitesi vasfını kaybedebileceği, aday araştırma üniversitesi iken üstün performansları dolayısıyla üste çıkabileceği, aday araştırma üniversitesi olmadığı halde adaylığa talip olanların performanslarına göre aday araştırma üniversitesi olabileceği bir süreç kurgulanmıştır' dedi.

Dicle Üniversitesine Kalite Yönetim Sistem Belgesi

Dicle Üniversitesi (DÜ), yükseköğretim kalite değerlendirme programı çerçevesinde Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından TSE EN 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi almaya hak kazandı.

YÖK Başkanı Saraç, 'Özel yetenekle öğrenci alımı devam edecek'

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, 'Özel yetenekle öğrenci alımı devam edecektir. 128 programdan sadece 14'üne sadece merkezi yerleştirmeyle öğrenci alımına geçilme kararı alındı. Bu 14 programın hepsinde de zaten merkezi yerleştirmeyle öğrenci alan üniversitelerimiz var' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, İlkokullarda Yetiştirme Programı tanıtım toplantısına katıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bugün güzel bir amaç için bir aradayız. İyileştirmek, güzelleştirmektir. Biz okullar arasındaki imkan farklarını ve öğrenciler arasındaki öğrenme farklarını azaltmayı temel bir gaye olarak benimsedik. Bu kapsamda üzerimize büyük bir ödev düşüyor. Çocuklarımızın ulaşmalarını istediğimiz hedefler, görmelerini istediğimiz manzaralar ortak. İYEP çalışması da bu hedef doğrultusunda yürütülüyor' dedi.

Türk-Rus İlişkileri Çalıştayı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarafından 10-11 Ekim tarihlerinde Türk-Rus İlişkileri Birinci Çalıştayı düzenlendi.

Elazığ'da 'Girişimci Okullar ile Aydınlık Yarınlara' projesi

Elazığ'da 'Girişimci Okullar ile Aydınlık Yarınlara' projesi kapsamında eğitime katılan okul müdürlerine sertifika verildi.

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar: 'eTwinning faaliyeti, ilimizdeki öğretmenlerin üstün gayret ve yoğun ilgisi ile sürmektedir'

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, 'Türkiye'deki okulların birbirleriyle bağlantı kurabilmesi ve proje oluşturabilmesi için yapılan eTwinning faaliyeti, ilimizdeki öğretmenlerin üstün gayret ve yoğun ilgisi ile sürmektedir. Öğretmenlerin, öğretim işini kolaylaştıran mesleki gelişim, bilişim teknolojileri ve yabancı dil becerilerine katkıda bulunan, ürettiklerini destekleyen, eTwinning faaliyeti proje tabanlı öğrenme etkinliklerinin uygulanabilirliği açısından son derece önemlidir' dedi.

Akçadağ'da okullar pırıl pırıl

Malatya'nın Akçadağ ilçesi'nde faaliyet gösteren Şehit Alper Güde Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'ndeki yenilenme çalışmaları tamamlandı.

DÜ Rektörü Gül, eğitim fakültesi oryantasyon programına katıldı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi 2019-2020 eğitim öğretim dönemi oryantasyon programı Rektör Prof. Dr. Talip Gül'ün katılımıyla gerçekleşti.

Öğrenciler, protokol ile bir araya gelip parkta kitap okudu

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamlığı tarafından 'Kayapınar Okuyor' sloganı ile kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrenciler protokol üyeleri, öğretmenler ve velileri ile parkta kitap okuyarak farkındalık oluşturdu.