Eğitim

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 'Eğitim kalitesinin yükselmesiyle ekonominin ve demokrasinin yükseldiğini göstermek istiyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Adıyaman'da yaptığı konuşmada eğitim kalitesinin artmasıyla ekonominin ve demokrasinin yükseleceğini kaydetti.

Bakan Selçuk, Adıyaman Üniversitesi'nde

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Adıyaman ziyareti kapsamında Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut ile bir araya geldi.

YÖK Başkanı Saraç, vakıf üniversiteleri hakkında konuştu

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, 'Vakıf esaslı çalışan, yani verme esaslı çalışan, düzeneğini ona göre oluşturan kurumlarımız var. Bir taraftan da Cumhurbaşkanımızı bu ifadeye sevk eden, vergisiz kazanç yolu olarak görenler de var. Burada asıl rencide olanlar işlerini çok doğru yapan, ülkenin kalkınması yolunda büyük katkılar sağlayan vakıf üniversiteleridir. Onlar da çürük elmalar yüzünden aynı potada değerlendirilmekten çok rahatsızlar' dedi.

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, 'Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporlarını bugün erişime açıyoruz'

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, 'Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporlarını bugün erişime açıyoruz. Önemle belirtmek isterim ki Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları ile amacımız sıralama yapmak değildir. Bu süreçte hedefimiz öncelikle yıl esaslı olmak üzere üniversitelerin gelişimini ortaya koymaktır. Diğer bir ifade ile her bir üniversiteyi kendisiyle yarıştırma ve daimi tekamül, gelişim esaslı faaliyet yapmaya sevk etmektedir' dedi.

Gençlerin iyilik ağacı kitap açtı

Adıyaman Gençlik Merkezi üyeleri, 'Gençlerin İyilik Ağacı' Projesi kapsamında Türkiye'nin değişik illerinden topladıkları yüzlerce kitap ile köy okullarındaki kütüphaneleri zenginleştiriyor.

Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda oryantasyon programı

Dicle Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencileri için 2019-2020 eğitim öğretim yılı oryantasyon sunumu yapıldı.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: 'Rehberlik hizmetlerine yönelik beklentilerin karşılanıyor olması çok önemli'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Biliyorsunuz 2023 Eğitim Vizyonunda rehberlik hizmetlerine yönelik çok büyük bir beklenti vardı. Bu beklentilerin bugün karşılanıyor olması benim için çok önemli. Bir taraftan da geriye dayalı yönetim kavramını ısrarla vurgulamamızı ve bunun peşinde olduğumuzun söz konusu olduğu bir durumda var. Tam da bu aşamada veriye dayalı rehberlik hizmetlerinin yürütülmesindeki bu alt yapı bizim sistemimizin uzun vadeli performansı açısından önemli' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: '4+4+4 konusunda aynı sene 1'inci sınıfa kayıt olmasından kaynaklı kısmi bir öğrenci artışı var. Milli Eğitim Bakanlığı olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Bu geçici bir durum. 4+4+4'ün başladığı yıl 5 ve 6 yaş grubundaki öğrencilerimizin aynı sene 1'inci sınıfa kayıt olmasından kaynaklı kısmi bir öğrenci artışı var. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bunu şimdilerde değil, geçtiğimiz yıldan beri takip edip 1 yıldır üzerinde çalışarak ne tür çözümler üretilebilir, bir sıkıntı çıkmaması için nasıl hazırlıklar yapılabilir bunun çalışmalarını yapıyoruz. Sınıf sınıf, il il, okul okul izleyip, ne tür riskler doğabilir konusunda simülasyon çalışmalar yürütüyoruz. Farklı modellemeler yaparak, hangi bölgelerde ne tür tıkanıklar ortaya çıkabilir. Bunların hepsini öngörebiliyoruz. Gerekli tedbirleri alıyoruz' dedi.

'Engeli olan çocuklar için kapsayıcı erken çocukluk eğitimi projesi' 90 okulda başlıyor

Avrupa Birliği ve Türkiye'nin ortak finansmanı ile UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 6 il ve 90 pilot okulda yürütülen 'Engeli olan çocuklar için kapsayıcı erken çocukluk eğitimi projesi' tanıtımı Ankara'da bir otelde gerçekleşti.

Turizm sektöründe istihdam garantili okulların sayısı 2023'e kadar 200'e çıkıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında 'Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren 11 okula, 2020 yılında 39 okul daha eklenerek sayı 50'ye çıkartılacak.

Tıp Fakültesinde beyaz önlük heyecanı başladı

Turgut Özal Kongre Kültür Merkezinde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenlendi.

DÜ öğrencilerine oryantasyon eğitimi

Dicle Üniversitesi'nde yeni kayıt yapan lisans ve ön lisans öğrencilerine oryantasyon eğitimi verildi.

Başkan Çınar, Gençlik ve Eğitim Derneği üyeleriyle bir araya geldi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Gençlik ve Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyelerini Gedik Kültür Merkezinde ağırladı.

8'inci dönem Türkiye stajları sertifika töreni

Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışında yaşayan genç vatandaşlara yönelik düzenlenen 'Türkiye Stajları' programının sekizinci dönem sertifika töreni gerçekleştirildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen genç vatandaşlar bir ay boyunca Türkiye'nin çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında staj yapma imknı buldu.

Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim çalışmalarına devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, belediyelerdeki hizmet kalitesinin daha da yükseltilmesi için periyodik olarak düzenlediği hizmet içi eğitim çalışmalarına devam ediyor.

Arguvan'da İlköğretim Haftası kutlama programı düzenlendi

Arguvan Kaymakamı Abdullah Şahin, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı İlköğretim Haftası kapsamında öğrencilerle bir araya geldi.

YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklandığını bildirdi.

Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde '29. Uluslararası Mobilya Endüstrisi Konferansı' başladı

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Ağaçişleri Endüstrisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevdet Söğütlü, 'Konferansın sonuçları, sektörün sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar bulunmakta. Hatta davetli konuşmacılarımızın iki tanesinin konuşma başlığı üniversite sanayi işbirliği. Çünkü bizim burada ürettiğimiz bilgiyi, uygulamaya dönüştürmediğimiz, ticarileştiremediğimiz sürece bir anlamının olmadığının farkındayız' dedi.

TED Okulları 32 bin öğrencisiyle iklim için yine görevde

20-27 Eylül tarihleri arasında dünyanın dört bir yanında 'Sıfır Gelecek' adı altında gerçekleşecek iklim grevlerine Türk Eğitim Derneği'ne bağlı 40 okulun 32 bin öğrencisi yine aynı kararlılıkla destek veriyor.

Toplam 3458 haber.