Eğitim

Eğitim Haberleri

YÖK Başkanı Saraç, öğretmen yetiştirme konusunu değerlendirdi

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, 'Öğretmen yetiştirme dediğimizde eğitim fakültelerinin iki ayağının olduğunu unutmamak gerekiyor; birincisi yükseköğretim sisteminde öğretmeni yetiştiren kurumlar, ikincisi bu yetişen öğretmenleri istihdam eden bir başka kurum ve bakanlık. Her iki kurumun birbiriyle uyumlu bir şekilde çalışması icap ediyor. Uyumlu bir çalışma olacağına inanıyorum' dedi.

YÖK Başkanı Saraç açıkladı: 2020 yılında 'Gölge Eğitici'ler geliyor

YÖK Başkanı M. A. Yekta Saraç, 'Yurt dışında 'Gölge Eğitici' adıyla bilinen kişileri akademik ortamda yetiştirecek olan bu program mezunlarının engellilerin hayatında önemli bir yer tutacağını, onların topluma kazandırılmasında katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki ilk yıl bu program, 3 devlet, 2 vakıf üniversitemizde açılacak ve öğrenci alacaktır' dedi.

Diyarbakır'a yeni üniversite talebi

Diyarbakır'daki Sivil Toplum Kuruluşu (STK) ve siyasi parti temsilcileri, Dicle Üniversitesi'nin yeteri kadar etkili olamadığı gerekçesiyle yeni bir üniversitenin kurulmasını istedi.

Kayapınar Okuyor kitap kampanyası devam ediyor

Diyarbakır Şehmus Sultan Tatlıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğretmenleri ile öğrenci velileri, Kayapınar Okuyor kitap kampanyası kapsamında birlikte kitap okuyarak farkındalık oluşturdu.

Bakan Selçuk: 'Öğretmen yetiştirmedeki kalite ülke meselesi'

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'Öğretmen yetiştirmedeki kalite konusunun aslında bir üniversite, bakanlık, dernek meselesi olmadığı ve bir ülke meselesi olduğu idrak edip ortak bir yolculuğa hızla devam etmenin gerekli olduğunu düşünüyorum' dedi.

İlkokul öğrencileri otobüs duraklarında kitap okudu

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'da bulunan Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu öğrencileri, öğretmen ve velileri ile birlikte otobüs duraklarında kitap okudu.

DÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu'nda uygulamalı eğitimler sürüyor

Dicle Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürlüğü'nce konferans ve kariyer günleri kapsamında öğrencilere uygulamalı eğitimler verilmeye devam ediyor.

Silvan'da lise öğrencilerinden kitap okuma etkinliği

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde özel bir lisede eğitim gören öğrenciler, kitap okumanın önemine dikkat çekmek için etkinlik gerçekleştirdi.

'Eğitime Bakış 2019: İzleme ve Değerlendirme Raporu' açıklandı

Eğitim Bir-Sen Sendikası Başkanı Ali Yalçın, 'Türkiye'nin okul öncesi eğitimde okullaşma oranını yükseltmesi için okul öncesine ayırdığı bütçeyi artırması gerekmektedir. Sosyo-ekonomik olarak dezavantajlı çocukların okul öncesi eğitime erişmesi ücretsiz olmalıdır' dedi.

Üniversite öğrencileri İslam Dünyasında Gençlik ve Sivil Toplumun sorunlarını tartışacak

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ülkemizde ve dünyadaki gelişmeleri değerlendirmek ve uluslararası öğrenciler ile ülkemizdeki öğrenciler arasındaki kültürel zenginliği geliştirerek ortak bilimsel çalışmalar sunmak amacıyla tertiplenen Uluslararası Öğrenci Sempozyumu 28 Kasım'da başlıyor.

Akyurt'ta Öğretmenlere Saygı Trekking Yürüyüşü

Öğretmenler Günü nedeniyle birçok etkinliğin yapıldığı Akyurt'ta Belediye Başkanı Hilal Ayık öğretmenlerle birlikte doğa yürüyüşü yaptı.

Elazığ'da 114 bin öğrenci ara tatilin bitmesiyle ders başı yaptı

2019-2020 eğitim öğretim yılında ilk kez uygulanan karnesiz ara tatilin bitmesiyle Elazığ'da 114 bin 354 öğrenci ders başı yaptı.

Silvan'da 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinliği

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında stajyerlikleri kalkacak olan 180 öğretmen yemin etti.

Bakan Selçuk 'Türkiye Öğretmenler Kupası Ödül Töreni'ne katıldı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye Öğretmenler Kupası Ödül Töreni'nde derece alan öğretmenlere ödüllerini verdi.

Başkan Ayhan’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Milli Beka Hareketi Teşkilat Başkanı Süleyman Ayhan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

'Eğitim Ya Da Eğitim' dergisi yayında

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan 'Eğitim Ya Da Eğitim' dergisi ilk sayısı ile okurunu selamladı.

Türkiye'nin öğretmenleri Mamak'ta

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile Eğitimde İyi Örnekler sergisinin açılışı için 81 ilden Başkent'e gelen öğretmenler, Mamak Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Türk Eğitim-Sen 24 Kasım Öğretmenler Günü anketi sonuçlarını açıkladı

Türk Eğitim-Sen, 7-18 Kasım tarihleri arasında öğretmenlerin sosyo-ekonomik durumlarını ve mesleki sorunlarını tespit etmek amacıyla 6 bin 728 kişi ile yapılan anketin sonuçlarını açıkladı.

'Canım Ol' örnek proje olma yolunda

Öğretmenlerin bir araya gelerek hazırladıkları 'Canım ol' twinning projesi, örnek proje olma yolunda ilerliyor. Proje 2 ay içinde Türkiye'nin 22 iline 72 öğretmen ile yayılmayı başardı.