Eğitim

Eğitim Haberleri

Diyarbakır'da köy okulu şenlik havasında eğitime başladı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Karacadağ Kırkkoyun İlk ve Ortaokulu'nda yeni eğitim öğretim yılı, şenlik havasında başladı. Okul müdür ve öğretmenleri, yeni dönemin ilk gününde öğrencileri palyaço ve müzikle karşıladı.

Diyarbakır'da 506 bin öğrenci ders başı yaptı

Diyarbakır'da bin 709 okulda 506 bin öğrenci, 25 bin öğretmen yeni eğitim öğretim yılına başladı.

Malatya'da 173 bin 978 öğrenci için ders zili çaldı

Malatya'da yaz tatilinin ardından yaklaşık 174 bin öğrenci ve 13 bini aşkın öğretmen, 2019-2020 yeni eğitim öğretim yılına bugün çalan ilk ders ziliyle başladı.

Yaz tatilinden dönen öğrenciler ilk derslerine başladı

İlk ders zilinin çalmasıyla birlikte Türkiye genelinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı resmen başladı. Milyonlarca öğrenci uzun yaz tatilinin ardından arkadaşlarına ve öğretmenlerine kavuşmanın heyecanını yaşarken, okullarda artık teneffüsler 15 dakika olacak.

Üniversite adaylarına tavsiye: Bugünün koşulları ile tercih yapmayın

ÖSYM kesin kayıtların ardından yaklaşık 191 boş kontenjan için ek yerleştirme başvurularını başlattı. Boş kalan kontenjanlar içinde ilk sırada 5 bin 278 kontenjan ile inşaat mühendisliği yer alırken, ikinci sırada da 2 bin 289 adet ile mimarlık yer aldı. Yaşanan ekonomik gelişmeler ve inşaat sektöründeki durgunluğun, üniversite adaylarının meslek tercihlerini de etkilediğini söyleyen Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özay Gürtuğ, bugünün koşulları ile tercih yapılmaması gerektiğini belirterek, 'İyi bir mimar ya da mühendis asla işsiz kalmaz' dedi.

Eğitim-Bir-Sen 46. Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesi yayınlandı

Eğitim-Bir-Sen 46. Başkanlar Kurulu, Ankara'da yapıldı. 5. Dönem Toplu Sözleşme süreci ve sonrasına ilişkin değerlendirmelerin, yeni eğitim-öğretim döneminde yapılacak çalışmalarla ilgili istişarelerin yapıldığı toplantı sonrasında sonuç bildirgesi açıklandı.

Elazığ'da 112 bin öğrenci ders başı yaptı

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ'da bugün eğitim öğretim yılının başlamasıyla 412 okulda 112 bin 61 öğrenci ders başı yaptı.

Başkan Avşar'dan yeni eğitim öğretim yılı kutlama mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Ramazan Bülent Avşar 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı için kutlama mesajı yayımladı.

Bakan Selçuk: '2019 YKS'de ilk binde 130 imam hatipli öğrencimiz başarıya imza atmış bulunuyor'

Önder 16. İmam Hatipliler Kurultayı, Malatya İnönü Üniversitesinde başladı. Kurultayın açılışına katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Türkiye'de 5 bin 214 imam hatip okulunda 1 milyon 300 bin civarında öğrencinin bulunduğunu belirterek, '2019 YKS'de ilk binde 130 imam hatipli öğrencimiz başarıya imza atmış bulunuyor' dedi.

Başkan Ağolday’dan Eğitim-Öğretim yılı mesajı

Milli Beka Hareketi Şanlıurfa İl Başkanı Bahri Ağolday ,09 Eylül’de başlayan 2019-2020 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Aygün’den Yeni Eğitim Öğretim Yılı Mesajı

Milli Beka Hareketi Genel Başkan Sözcüsü Doğu Anadolu Bölge ve Malatya İl Başkanı İbrahim Aygün, Yeni Eğitim Öğretim Yılı münasebetiyle Bir Mesaj Yayımladı.

Başkan Şahin’den Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Milli Beka Hareketi Genel Başkanı Murat Şahin, yeni eğitim-öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan: 'Yeni eğitim-öğretim yılında ziller yine sorunlarla çalıyor'

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, 2019 yılının sonuna kadar 60 bin atama daha yapılmasını talep ediyoruz' dedi.

III. Uluslararası Osmanlı Araştırmalarında Yeni Eğilimler Kongresi Başladı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumuna bağlı Türk Tarih Kurumu, Selçuk Üniversitesi ve Belgrad Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen 'III. Uluslararası Osmanlı Araştırmalarında Yeni Eğilimler Kongresi' 5 Eylül'e Belgrad Üniversitesinde düzenlenen açılış töreniyle başladı.

Birinci sınıf öğrencileri, şehir turu ve mehteranla okula 'Merhaba' dedi

Elazığ'da ilkokula başlayacak olan çocuklar için hazırlanan 1'inciler projesi kapsamında süslenen servis araçlarıyla şehir turu atıldı, mehteran gösterisi izlendi.

Ankara'da minikler ilk kez sıralara oturdu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'okula uyum programı' kapsamında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselere ilk kez adım atacak öğrencilerin uyum eğitimlerine bugün başlandı.

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı

30 Haziran tarihinde yapılan 2019-DGS yerleştirme sonuçları açıklandı. Adaylar sonuçlara https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ulaşabilir.

Vali Güzeloğlu ve Milli Eğitim Müdürü Taşçıer okul müdürleriyle bir araya geldi

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu ile Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, yeni eğitim öğretim yılı öncesi ilde görevli okul müdürleri ile bir araya geldi.

Türkiye mezunlarından yeni uluslararası öğrencilere uyum programı

Dünyanın dört bir yanında kurulan Türkiye Mezunları Dernekleri, ülkemizde eğitim alacak yeni uluslararası öğrencilere oryantasyon eğitimleri veriyor. Gerçekleştirilen programlarda Türkiye'deki eğitim sistemi, sosyal yaşam ve karşılaşılması muhtemel durumlar hakkında bilgiler aktarılıyor.

Toplam 3458 haber.