Eğitim

Eğitim Haberleri

Nesibe Aydın Okullarından görkemli 35'inci yıl balosu

35 yıllık köklü geçmişi ve Türkiye'de 7 ilde 11 kampüste sürdürdüğü eğitim faaliyetleri ile eğitimde mihenk taşı olan Nesibe Aydın Eğitim Kurumları, Öğretmenler Günü'nü ve 35'inci yılını Derya Uluğ'un sahne aldığı görkemli bir balo ile kutladı.

Karnesiz ara tatilde Hakkari'de çalıştay

Bu yıl ilk defa uygulanan ara tatilin ilk gününde Hakkari'de 'Mesleki Yaşanmışlıklara İlham Veren Öğretmen Buluşmaları Çalıştayı' düzenlendi.

Silvan'da öğretmen ve öğrenciler okul duvarını boyadı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kırsal mahallelerde eğitim gören öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte okul duvarını boyadı.

İlk ara tatilde öğrenciler sosyal aktivitelere yöneldi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından ilk defa uygulanan dönem arası ara tatili fırsat bilen öğrenciler sosyal aktivitelere yöneldi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, önlüğünü giydi, öğretmenlere ders verdi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Pursaklar Fen Lisesi'nde okul öncesi ve ilkokul öğretmenleriyle bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, EBA üzerinden meslektaşlarına seslendi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden meslektaşlarına seslenerek, Türkiye'nin 957 ilçesine öğretmen destek noktaları açılacağının haberini verdi.

'Sevgi Okları' yaydan çıktı

Muradiye Sevgi Koleji Spor Kulübünün düzenlediği ve 16-17 Kasım tarihlerinde Muradiye Sevgi Koleji İncek yerleşkesinde gerçekleştirilen 2'nci Geleneksel Okçuluk Şampiyonası'na Ankara genelinde 16 okçuluk kulübü 250 sporcu katıldı.

Kardeş okullar buluştu

Malatya'da Turgut Özal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile Karaköy İlkokulu öğrencileri Kardeş Köy Okulu projesi kapsamında ilk kez buluştu.

Dicle'de LGS'ye hazırlanan 500 öğrenciye kitap desteği

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Liseye Geçiş Sınavı'na (LGS) hazırlanan 500 öğrenciye seminer ve kitap desteği verildi.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Taşçıer, Türkiye'de ilklere devam ediyor

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Şehit Birkan Gündüz Ortaokulu'nda yarım günlüğüne okul müdürlüğü yaptı. Doç. Dr. Taşçıer, okulun öğretmenleri, velileri ve öğrencileriyle bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Nesibe Aydın Okullarından tatil önerileri

Nesibe Aydın Eğitim Kurumları Rehberlik Koordinatörlüğü, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılında ilk kez uygulanacak ara tatil için veli ve öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü Büyük: 'Bu ara tatil, eğitime verilmiş ara değildir'

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük, ara tatille ilgili, 'aratatil.meb.gov.tr adresine girdiklerinde karşılarına Türkiye haritası çıkacak. Öğrenciler hangi ilde yaşıyorsa ya da, tatile gittikleri bir il de olabilir, o ile tıkladıklarında karşılarına 5 günlük faaliyet raporu çıkacak. Saat saat, gün gün, hangi okul öğrencilerinin katılabileceğini görerek programlar sisteme girildi' dedi.

Silvan Milli Eğitim Müdürü Aydın, köy okullarını ziyaret etti

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Aydın, köy okullarını ziyaret ederek sıkıntıları yerinde tespit etti.

Silvan'da öğrencilerden gebelik ve emzirme dönemi çalışması

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Yeşil Silvan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Hayata Dokunuyor Projesi kapsamında kırsal mahallelerdeki kadınlara yönelik gebelik ve emzirme dönemi ile ilgili çalışma başlattı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden öğrencilere ücretsiz kurs

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ekonomik durumu iyi olmayan ve dezavantajlı ailelerin çocuklarına yönelik 544 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor.

Dicle'de öğrencilere ücretsiz gitar ve bağlama kursu

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi ve Aile Destek Merkezi'nin katkılarıyla açılan kursta, öğrencilere yönelik ücretsiz bağlama ve gitar kursu veriliyor.

(Özel Haber) 'Yeşil Düşün' projesiyle lise öğrencileri farkındalık oluşturuyor

Kahramankazan Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi eşine az rastlanır bir etkinlik gerçekleştirdi. Müfredata uygun derslerin yanı sıra 'Yeşil Düşün' projesi geliştiren gönüllü öğretmenler ve öğrenciler doğa ile felsefe arasındaki ilişkiyi öğrenmek, öğrendiklerini aktarmak için Eymir Gölü'nde drama dersi düzenledi.

Geleceğin radyo ve televizyoncuları bu okulda yetişiyor

Diyarbakır'da geleceğin radyo ve televizyoncuları Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yetişiyor.

Kilis’te eğitim masaya yatırıldı

Kilis Valisi Recep Soytürk, Okul Müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanları ile bir araya gelerek toplantı yaptı.