Eğitim

Eğitim Haberleri

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, '(Doğa Koleji) Temennimiz satış sürecinin olumlu bir şekilde gerçekleşmesi. Kamu kaynaklarıyla şirket kurtarma gibi bir girişimimiz yok. Amacımız çocuklarımızın eğitim-öğretiminin aksamaması' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, '(Doğa Koleji) Temennimiz satış sürecinin olumlu bir şekilde gerçekleşmesi. Kamu kaynaklarıyla şirket kurtarma gibi bir girişimimiz yok. Amacımız çocuklarımızın eğitim-öğretiminin aksamaması' dedi.

Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne Bedii Öter atandı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne, Sur ilçesi Bağıvar Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Bedii Öter atandı.

Bütün öğrenciler, öğretmenler masal ve film kahramanlarına büründü

Ankara Batıkent'te özel bir okulda, yenilikçi özgün fikirlere ulaşmayı hedefleyen öğrenciler, öğretmenler masal ve film kahramanlarını canlandıran kostümlerle yarışmalar, anlık görevler ve bir dizi etkinlikler düzenledi.

ENQA, YÖKAK'a ziyarette bulundu

Avrupa Yüksek öğretimde Kalite Güvencesi Birliği (ENQA) tarafından Yüksek öğretim Kalite Kurulu'na (YÖKAK) saha ziyareti gerçekleştirildi.

Elazığ'da 'Endüstri 4.0' eğitim semineri

Elazığ'da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Endüstri 4.0 eğitim semineri düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürü Alagöz öğretmenliğe geri döndü

Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, beyaz önlük giyerek sınıfta ders işledi.

Silvan'da zümre toplantısı yapıldı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamı Mehmet Uslu'nun Başkanlık yaptığı Milli Eğitim Müdürlüğü zümre toplantısı yapıldı.

Köy okulu öğrencileri zumba ile buluştu

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı Ekince köyünde eğitim gören ana sınıfı öğrencileri, öğretmenlerinin girişimi sayesinde zumba yaptı

YÖKAK, 14'üncü Avrupa Kalite Güvencesi Forumu'na katıldı

YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 14'üncüsü Berlin'de düzenlenen EQAF 2019'a katıldı.

Mercan: Başarı çok çalışmaktan geçer

İnönü Üniversitesi ve işbirliği ile eğitim fakültesi öğrencilerine yönelik düzenlenen seminere katılan Mercan Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Özcan Mercan, 'Başarı çok çalışmaktan geçer' dedi.

Minik eller seramikle buluştu

Diyarbakır Radikal Okulları tarafından ana sınıfı öğrencilerine yönelik seramik eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimle çocukların motor, kas, bilinçsel ve görsel alanda gelişmesi hedefleniyor.

Eğitimin duayen ismi Nesibe Aydın'a büyük ödül

Eğitimci ve yazar Nesibe Aydın, Türkiye Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Eğitim Platformu tarafından

Dicle HEM'de bin 182 kursiyer eğitim alıyor

DİYARBAKIR (İHA) – Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi, 77 kursla bin 182 kursiyere eğitim vermeye devam ediyor.

Taşçıer'den öğrencilere jest

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Bağlar ilçesinde bulunan Mesut Yılmaz Ortaokulu'nu ziyaret ederek, 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı 'Kazanım Değerlendirme' sınavını inceleyip, öğrencilerle yakından ilgilenerek jest yaptı.

Aday öğretmenlerden Taşçığr'e ziyaret

Aday öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek kurumu tanıma, iş ve işleyişleri yerinde görerek birimler hakkında bilgi aldıktan sonra Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer ile görüştü.

FÜ'de 'Bir Başarı Öyküsü' konferansı

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) Bir Başarı Öyküsü konferansında Yapay Zekalı Katı Atık Ayıklama Makinesi ve Model uydu projesinin başarısı anlatıldı.

Üniversite öğrencisinin kitabı ders konusu oldu

Diyarbakırlı Üniversite 4 sınıf öğrencisi Haydar Alper Eser'in yazdığı ve Eylül ayı içinde okuyucusu ile buluşturduğu 'Kimler için yazdım' isimli kitabı okuduğu Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesinde ders konusu oldu.

Alışverişler iyiliğe dönüşüyor

Türk Eğitim Derneğinin gelenekselleşen yılbaşı alışveriş şenliği Meşale Çarşısı. 8-9 Aralık tarihlerinde Swissotel Ankara'da kapılarını açıyor. Etkinliğin hedefi başarılı ancak maddi durumu yeterli olmayan 100 çocuğa burs sağlamak.

New England Yükseköğretim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Brittingham, YÖKAK'ı ziyaret etti

New England Yükseköğretim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Barbara Brittingham, Yükseköğretim Kalite Kurulunu ziyaret etti.