Başkan Koçak'tan 19 Mayıs kutlama mesajı

Ankara Pütürgeliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Deneği Başkanı Güzin Koçak, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Ankara Pütürgeliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Deneği Başkanı Güzin Koçak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Ankara Pütürgeliler Sosyal Yardımlaşma ve Kültür Deneği Başkanı Güzin Koçak, “Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük sevdasının gerçeğe dönüşmesi için ilk adımın atıldığı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 105. yıldönümünde hemşerilerimin, milletimizin ve özellikle aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizin ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Başkan Koçak, mesajında şu ifadelere yer verdi: Büyük Önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105. yıldönümüne ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan bağımsızlık mücadelesi, yok edilmek istenen bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun ilk adımıdır. Samsun’da yakılan ‘İstiklal Meşalesi’, kısa sürede bütün ülkeye yayılmış ve destanlaşan bir kurtuluş mücadelesine dönüşmüştür.
Büyük Önder, İstanbul’dan Samsun’a doğru yol alırken ona güç veren şey, tarihin hiçbir döneminde esir yaşamamış milletine olan güveniydi. O, Türk Milletinin şan ve şerefle dolu tarihindeki başarılarına, yenilerini ilâve edeceğine bütün kalbiyle inanmıştı.
105 yıl önce Samsun’da yakılan bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin, aziz vatanımızın üzerinde sonsuza dek yanacağına ve üzerimizdeki aydınlığının hiçbir zaman eksilmeyeceğine yürekten inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, hemşerilerimin, milletimizin ve yarınlarımıza ışık olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere; bütün kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.
 

Haber Merkezi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN