Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Eski Bağlar'ın yüzde 90'ı son 28 ayda asfaltlandı

Diyarbakır'ın 36 il'den büyük merkez Bağlar ilçesinde belediyenin Karacadağ bazalt taşından ürettiği asfalt ile cadde ve sokakların yenilenmesine devam ediliyor. Eski Bağlar bölgesinde son 28 ayda yapılan asfalt döşeme çalışmaları yüzde 90'a ulaştı.

Elazığ'da 285 depremzede daha çekilen kura ile evlerine kavuştu

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Mustafapaşa Mahallesi'nde 350 konutun yapımı tamamladı. Mahallede hak sahibi olan 285 depremzede yapılan kura ile yeni konutlarına kavuştu.

Altınkayısı Bulvarı'nda yol çizgi ve işaretlemeleri yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi kent genelinde can ve mal kayıplarının yaşanmaması, yaya ve araç trafik akışının daha düzenli olabilmesi için yol çizgi çalışmalarına devam ediyor.

Adıyaman'da ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı

Adıyaman Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda il genelinde ormanlık alanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı.

DİSKİ'nin kayıp-kaçak su mücadelesi sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentte yaşayan 1 milyon 782 bin vatandaşın hakkını korumak için kaçak su kullanımıyla ilgili mücadelesini sürdürüyor.

Diyarbakır otogarlarında bakım-onarım çalışması başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin aynası konumunda olan otogarlarda bakım ve onarım çalışması başlattı.

Sokaklar boşaldı, insanlar sulak alanlara hayvanlar gölgeye kaçtı

Gaziantep'in Yavuzeli ilçesinde etkili olan aşırı sıcak hava nedeniyle cadde ve sokaklar boş kalırken, ilçe merkezi sessizliğe büründü. Serinlemek isteyen vatandaşlar derelere ve akarsulara akın ederken, hayvanların gölgelik yerlerde soluklanması ve bir vatandaşın sıcaktan etkilenen atını üzerine su dökerek serinletmeye çalışması dikkat çekti.

Gülsan Holding'den 30 bin fidan bağışı

Gülsan Holding, TEMA Vakfı'nın yangın çıkan ormanların tekrar ağaçlandırılması amacıyla başlattığı kampanyaya 30 bin fidan bağışı yaptı.

Çöken bina hakkında 2 kez yıkım şerhinin düşüldüğü ortaya çıktı

Gaziantep'te büyük gürültü ile çöken 5 katlı binanın kaçak ve ruhsatsız olduğu ve 2 kez hakkında yıkım şerhi düşüldüğü ortaya çıktı.

Belediye Başkanından kaçak su kullananlara tepki: 'Hepinizi Allah'a havale ediyorum'

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde belediye ekipleri kaçak su kullanımına yönelik denetim yaptı. Denetimlerde tespit edilen kaçak hatlar iptal edilerek kullananlar hakkında yasal işlem başlatılırken sosyal medya hesabından tepki gösteren Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, Hepinizi Allah'a havale ediyor, yasal işlemlerinizin ve cezai müeyyidelerinizin takipçisi olacağımızı ilan ediyorum dedi.

Diyarbakır itfaiyesi Alanya'da görev yapmaya başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Alanya ilçesi Yeniköy Mahallesi'ndeki yangın söndürme çalışmalarına destek vermeye başladı.

Diyarbakır'da termometreler 41 dereceyi gösterdi

Diyarbakır'da termometreler 41 dereceyi gösterdi. Asfaltın adeta buharlaştığı ilde sıcaktan bunalan çocuklar parktaki süs havuzlarında serinledi.

Trafiğe kapalı caddeye çocuk sokağı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi bölgede bir ilke imza atarak trafiğe kapalı bir caddeyi Çocuk Sokağına dönüştürüyor.

Kuruma tehlikesi yaşayan ağaçlar için sulama talimatı

AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi vatandaşlardan gelen aşırı sıcaktan kaynaklı kuruma riski olan ağaçların sulanma talebine anında talimat verdi.

100 fidan bağışı yapana bir kilo baklava bedava

Son günlerde yaşanan orman yangınları sonrası ülke genelinde fidan bağışı kampanyaları başlatılırken, Gaziantepli baklava firması da 100 fidan bağışı yapan vatandaşlara bir kilo baklava göndereceğini duyurdu.

Ergani'yi kırsal mahallere bağlayan 84 kilometrelik grup köy yolu açılışı yapıldı

Diyarbakır'da yapımı tamamlanan, Ergani ilçesini mahalle ve kırsal köylere bağlayan 84 kilometrelik grup köy yollarının açılış töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 'Diyarbakır'da Allah'a hamd olsun, şu anda bir huzurumuz, güvenimiz ve sükûnumuz var. Vatandaşımız işinin, aşının peşinde, Diyarbakır'ın gündemi şu anda pozitif. Huzur ve güvenin devamını sağladığımızda Allah'ın izniyle biz Diyarbakır'ın var olan problemlerini bir bir önceleyerek hep çözmeye devam ederiz' dedi.

Elazığ'da yaz şenliği etkinlikleri iptal edildi

Elazığ Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yaz şenlikleri etkinliklerinin ülke genelinde meydana gelen orman yangınları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Bismil Belediyesi, araç filosunu genişletti

Diyarbakır'ın Bismil ilçe Belediyesi Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüklerinde kullanılmak üzere araç filosuna 1 adet arazöz sulama kamyonu, 4 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama aracı, 1 adet kepçe ve 3 adet doblo marka hizmet aracı ekledi.

Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi ziyarete kapatıldı

Orman yangını ihtimaline karşı Gaziantep'te ormanlara girişin yasaklanmasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ni ziyarete kapattı.