Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Alipınar'da kaldırımlar huzur buluyor

AK Partili Bağlar Belediyesi, uzun yıllar yenilenmediği için görüntü kirliliği yaşanan Alipınar Mahallesi'nin kaldırım ve sokaklarını güzelleştirmek için çalışma başlattı. Kırsalda ise Karacadağ Mahallesi'ne bağlı Ziyaret mezrasına yeni yollar kazandırılarak bölgede yaşanan ulaşım sıkıntısına son verildi.

Diyarbakır en ucuz su kullanan 3'üncü şehir

Diyarbakır'ın 30 büyükşehir arasında en ucuz üçüncü suyu kullanan şehir olduğu belirlendi.

Başkan Gürkan, Arapgir atık su tesis inşaatında incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ile birlikte Arapgir ilçesinde yapılan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu: 'Eğil'in çehresi değişiyor'

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 3 bin yıllık tarihe tanıklık eden Eğil Kalesi'ndeki arkeolojik çalışma alanında incelemelerde bulundu.

İspendere İçmeleri derdine şifa arayanların gözde mekanı

Malatya'da zengin mineralli suyu ile şifa arayanların ilgi odağı olan ve yenilenen modern konseptiyle konuklarına rahat ve nezih bir ortamda konaklama imkanı sunan İspendere Şifalı içmeleri ziyaretçilerini bekliyor.

Elazığ'da, ormanlık alanlarda sıkı denetim

Elazığ'da alınan karar gereği ormanlık alanlara girişlerin yasaklanmasının ardından Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, ormanlık alanlarda yoğun mesai harcayarak oluşabilecek tehlikelere karşı tedbir alıyor.

Bağlar'ı özüne kavuşturan doğal görüntüler

Diyarbakır'ın tarihte yeşil ve doğa görüntüleriyle bilinen bölgesi Bağlar, 28 ay önce göreve başlayan AK Partili Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından gerçekleştirilen projelerle yıllar sonra özüne kavuşuyor.

GAGİAD'dan TEMA'ya 10 bin fidan bağışı

Gaziantep Genç İşadamları Derneği (GAGİAD) yakın zamanda çıkan yangınlar sebebiyle, bölgenin yeniden ağaçlandırılması için TEMA Vakfı'nın başlatmış olduğu 'Yaşamı Yeniden Yeşerteceğiz' kampanyasına 10 bin adet fidan bağışında bulundu.

Yaralı Atmaca'ya belediye çalışanı sahip çıktı

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, yaralı halde bulunan atmacaya belediye çalışanı sahip çıktı.

Sulama havuzunda mahsur kalan sansar, plastik boru ile kurtarıldı

Elazığ'da sulama havuzunda mahsur kalan sansar, bir vatandaş tarafından plastik boru yardımıyla kurtarıldı.

OSB'deki çevreci yatırımlar mercek altında

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) çevreci yatırımların genel durumunun değerlendirildiği geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Nizip Çayı Su Kalitesinin iyileştirilmesi Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilen programda Atık Su Arıtma Tesisi ve Çamur Yakma Tesisi'nde de incelemelerde bulunuldu.

Diyarbakır'da bardaktan boşalırcasına yağmur

Diyarbakır'da aniden bastıran sağanak yağış, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Yağmurla birlikte bazı vatandaşlar sevinirken, bazıları da ıslanmamak için koşarak bina girişlerine sığındı.

Dev örümcek paniğe neden oldu

Elazığ'da bir inşaatın şantiye alanında görülen dev örümcek paniğe neden oldu.

Diyarbakır'da küresel ısınma ile artan su ihtiyacı tartışıldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik Fakültesince Su Bilimleri ve Uygulamaları Çalıştayı düzenlendi.

Vali ve Belediye Başkanı ormanı temizledi

Gaziantep'te ormanlar, kent protokolünün de katıldığı çalışma ile kuru ot, şişe ve kağıt gibi yangınlara yol açabilecek maddelerden arındırıldı. Yangınları önlemek amacıyla yapılan temizlik çalışmalarında çok sayıda cam şişe bulununca Belediye Başkanı Fatma Şahin, vatandaşlara, 'Ne olur şişeleri ormana atmayın' diyerek seslendi.

Yol kenarında kanlar içerisinde İran balıkçıl kuşu bulundu

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yol kenarında kanlar içerisinde olan İran balıkçıl kuşu bulundu. Kanadından yaralandığı belirlenen kuş, tedavi edilmek üzere Gaziantep Hayvanat Bahçesi'ne gönderildi.

Sıcaktan bunalan çocuklar soluğu Anzele'de aldı

Diyarbakır'da sıcaklık 41 dereceyi bulunca, aşırı sıcaklardan bunalan çocuklar Anzele parkındaki havuza akın etti.

Gölbaş'nda yabani otları ilaçlıyor

Adıyaman'ın Gölbaşı Belediyesi ekipleri, ilçe genelindeki boş arazi, yol ve kaldırım kenarlarında özellikle bahar ve yaz aylarında yetişen yabani otlara yönelik imha ilaçlama çalışması yapıyor.

Gaziantep'teki ormanlık alanlarda tedbirler arttırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından il genelinde bulunan ormanlık alanlarda olası bir yangın ihtimaline karşı 150 Personel, 3 Adet Bobcat, 2 Adet JCB, 2 Adet Çöp Kamyonu ve 15 Adet Motorlu Tırpan ile orman altı temizlik çalışmaları yapılıyor. Yangın esnasında ateşlerin yayılmasını artıracak kozalaklar bir bir toplanıyor, yol kenarları temizleniyor.