Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Kulp'ta şiddetli rüzgar park tabelasını devirdi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, akşam saatlerinde etkili olan ve saatteki hızı yaklaşık 40 kilometreyi bulan şiddetli rüzgar, ilçe merkezinde hasara neden oldu.

Battalgazi'de e-imar ve kent rehberi dönemi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen e-imar ile kent rehberi projesi, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve firma yetkilileri tarafından tanıtıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Başkan Güder, örnek bir uygulamaya imza attıklarını belirterek, 'Gelişen ve büyüyen Battalgazi'mizin teknolojik anlamda da dönüşümünü sağlıyoruz' dedi.

Şahinbey'de camiler bayrama hazırlanıyor

Şahinbey Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki camilerde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Sıcaktan bunalan vatandaşlar çeşme başında serinliyor

Malatya'da artan hava sıcaklıklarına karşı vatandaşlar sokak çeşmeleri başında ve gölgelerde serinliyor.

Başkanı Beşikci, 'Vatandaşlarımızla birlikte hareket ediyoruz'

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, vatandaş buluşmaları ve köy ziyaretleri kapsamında Yenişehir ilçesine bağlı Çakmak Mahallesini ziyaret ederek vatandaşlar ile bir araya geldi. Başkan Beşikci, vatandaşlardan gelen talep ve sorunları dinleyerek çözümü noktasında vatandaşlarla birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Bismil Belediyesi tepeli çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Belediyesi tarafından düzenlenen 'Köyümde Şenlik Var'' programının bu haftaki noktası Tepe Mahallesi oldu.

Kadın farkındalık eğitimleri hız kesmeden devam ediyor

Diyarbakır'ı Bismil ilçesinde kadın farkındalık eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.

Başkan Türkmen 'Bu yıl sanayi mahallesinin yol sorununu bitireceğiz'

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, Sanayi Mahallesinde devam eden kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyip, bu sene içerisinde sanayi mahallesinde 40 bin metrekare, toplamda ise 530 bin metrekare kilitli parke taşı döşeyeceğini söyledi.

Doğaya keklik bırakıldı

Adıyaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Şefliği ekipleri doğaya keklik bıraktı.

Yunus Emre mahallesinde asfalt çalışması

Adıyaman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Yunus Emre mahallesinde asfalt çalışmalarına devam ediyor.

Daha yeşil bir Battalgazi için protokol imzalandı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi ile İnönü Üniversitesi arasında daha yeşil bir Battalgazi için 'Meslek Eğitim ve İş Birliği' protokolü imzalandı. Protokole göre Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencileri ve öğretim üyeleri, Battalgazi için hazırladıkları ve hazırlayacakları peyzaj projelerini Battalgazi Belediyesi'ne sunacak.

Ergani'de Makam Dağı Restorasyon projesi için kollar sıvandı

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk'ün talimatlarıyla, Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Makam Dağında yenileme ve bakım-onarım çalışmalarına başladı.

Diyarbakır'da 15 Temmuz'da toplu taşıma ücretsiz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla belediyeye ait araçlarla toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz gerçekleştirecek.

Bağlar'da tahrip olan kaldırımlar yenileniyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, uzun süredir yenilenmeyen veya çeşitli nedenlerle yıpranarak vatandaşların günlük yaşantısını olumsuz yönde etkileyen kaldırım ve ara sokakları yenileyerek modern bir görüntü kazandırmaya devam ediyor.

Bağlar'da temizlik seferberliğinde gece mesaisi

AK Partili Bağlar İlçe Belediyesi, mesai ve zaman ayrımı yapmaksızın sürdürdüğü temizlik seferberliğinde cadde ve sokakların sakinleştiği gece saatlerinde de çalışmaları yoğunlaştırdı.

Gölbaşı'nda bayram temizliği

Adıyaman'ın Gölbaşı Belediyesi Kurban Bayramı öncesi cadde ve sokaklarda temizliğe başladı.

Kayapınar'da 'Topraktan Geleni Toprağa Döndürüyor' projesi

Diyarbakır merkez Kayapınar Belediyesi ve Topraktan Tabağa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından gerçekleştirilen 'Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetim Projesi' tüm hızıyla sürdürülüyor.

Diyarbakır'da Kurban kesim yerleri belirlendi

Diyarbakır'da kurban hizmetleri komisyonunca bayramda uyulacak tedbirler ve kurban kesim yerleri belirlendi.

Başkan Gürkan, asfalt çalışmalarını inceledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve beraberindeki heyet MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından altyapısı tamamlanan Orduzu Mahallesindeki asfaltlama çalışmalarını yerinde inceledi.