Yeşilyurt Belediyesi, Kar Yağışı Sonrası Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler, soğuk hava ve yoğun kar yağışı sonucu yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için besleme odaklarına kuru mama bırakıyor.

PAYLAŞ
Malatya Sürmanşet - Malatya Sürmanşet

Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler, soğuk hava ve yoğun kar yağışı sonucu yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için besleme odaklarına kuru mama bırakıyor. Başkan Çınar, "Sokaktaki canlarımız bizlere Allah’ın emanetidir. Bu bilinç ve sorumlulukla hareket ederek sokaktaki canlılarımızı yalnız bırakmıyoruz.” diye konuştu.  
Malatya’da etkili olan kar yağışı ve soğuk hava insanlar kadar sokak hayvanlarını da olumsuz etkiliyor. Yeşilyurt Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekipler kar yağışının getirdiği tüm olumsuzluklara rağmen besleme odaklarına sokak hayvanları için yiyecek takviyesi yapıyor. 
Özellikle hayvan popülasyonunun yoğun olduğu yerler tespit ediliyor ve o bölgelerde düzenli olarak besleme çalışmaları yapılıyor. Ekipler ayrıca vatandaşlardan gelen istek ve önerileri de değerlendirerek soğuk kış günlerinde sahipsiz hayvanların aç kalmamaları için büyük bir özveri ile çalışıyor.
Kış aylarında hayvanların gıda bulma olasılığı daha düşük olduğunu söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, soğuk hava şartlarında yaşamları zorlaşan sokak hayvanları için alınacak küçük önlemlerin onların hayatlarını kurtarmanın mümkün olduğunu ifade etti.
Aynı hayatı paylaştıkları can dostlarının kendilerine Allah’ın bir emaneti olduğunu hatırlatan Başkan Çınar, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı ekiplerin doğal ortamlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için doğaya yem bıraktığını ifade etti.
Yem bırakma işlemlerinin belli aralıklarla devam edeceğini ifade eden Başkan Çınar, “ Belediye olarak kentimizi etkisi altına kar yağışıyla birlikte bir yandan vatandaşlarımızın günlük yaşamlarını rahat bir şekilde geçirebilmeleri için tüm gücümüzle kar temizleme ve küreme çalışmaları yaparken diğer taraftan soğuk hava şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarımızı da yalnız bırakmıyoruz. Ekiplerimiz, sokaktaki canlılarımızın aç kalmamaları için beslenme odaklarına ve belirlenen alanlara kuru mama bırakıyorlar. Sokaktaki canlılarımızın da en az bizim kadar yaşama haklarına sahiptir. Bizler de bu hakka sonuna kadar saygı duyuyoruz ve can dostlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Sokaktaki canlarımız bizlere Allah’ın emanetidir. Bu bilinç ve sorumlulukla düzenli olarak sokaktaki canlılarımıza kuru mama desteği veriyoruz. Bu kapsamda sahipsiz hayvanlarımızı besleme çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir. Belediye olarak bu anlamda hassas ve duyarlıyız. Can dostlarımızın aç ve susuz kalmaması içinde vatandaşlarımızın hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Biz insanlarımızı, doğamızı ve hayvanları seviyoruz.” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN