Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Kayapınar'da muhtarların DİSKİ'den talepleri dinlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, merkez Kayapınar ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi.

Yazıhan ilk mesire alanına kavuşuyor

Malatya'nın Yazıhan İlçesi Karasu mevkiinde yapılacak mesire alanı ile ilçe ilk kez bir mesire alanına kavuşmuş olacak.

Malatya 1. OSB Arıtma Tesisi Kapasitesi arttı

Malatya 1.OSB'de bulunan arıtma tesisinin kapasite artırımı revizyon çalışmaları tamamlandı. Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ve beraberindeki heyet, arıtma tesisine ilk suyu açtıkları vana ile verdi.

Jandarma yorgun leyleğe sahip çıktı

Adıyaman'da jandarma ekipleri yorgun halde buldukları leyleği tedavi ettirdi.

Güvercinlik Mahallesi'nde su sorunu çözüldü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesine bağlı Güvercinlik Mahallesi'nde açtığı 480 metrelik sondaj kuyusuyla su sorununu çözüme kavuşturdu.

Dere taşınca sel yaşandı, o anlar kamerada

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde taşan dere sele neden oldu, o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Battalgazi'de revize edilen 32 park hizmete sunuldu

Battalgazi Belediyesi, TOKİ bölgesindeki 4 mahallede bulunan 32 adet parkta revize çalışmaları tamamlayarak, yeniden vatandaşların hizmetine sundu. Açılış programında konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Battalgazi'mize hizmette asla 'tamam' demeden çalışmalarımıza devam edeceğiz' dedi.

Kahta'daki çöp konteynerleri parfümlü dezenfektanla yıkanıyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan çöp konteynerlari, kirliliğin ortadan kalkması ve kötü kokuların oluşmaması için yıkama aracı ile yıkanıyor.

DİSKİ kentin altyapısını güçlendiriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yürüttüğü çalışmalarla kentin altyapısını güçlendiriyor.

Yüksek sıcaklık sokak hayvanlarını da etkiledi

Diyarbakır'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden yüksek sıcaklıklar, sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi.

Elazığ'da Tatar Göleti sulaması inşaat çalışmaları devam ediyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Tatar Göleti sulaması inşaat çalışmaları devam ediyor. Göletin tamamlanması ile bin 500 dekar arazi su ile buluşacak.

Aniden bastıran yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı

Gaziantep'te aniden bastıran yağmur, sokaktaki vatandaşları hazırlıksız yakaladı.

Bismil Kaymakamı Türkmen: 'Millet bahçesi ilçemize vizyon katacak'

Diyarbakır'ın Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, Vedat Aydın Parkı'nda yapımı devam eden Millet Bahçesi Projesi'ni bu sefer kağıt üzerinde incelemeye alarak ilgili kişilerden bilgi alıp yeni talimatlar verdi.

Yaralı yavru ayı tedavi altına alındı

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde kayalıklardan düşerek yaralanan yavru ayı, Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı. Gözleri görmeyen, çenesi kırık ve genel durumu kötü olan ayı, tedavisinin tamamlanmasının ardından yeniden doğaya bırakılacak.

Elazığ'da sel ve heyelan nedeniyle bozulan köy yollarında onarım çalışmaları sürüyor

Elazığ'da etkili olan sağanak yağış sonrasında meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle bozulan köy yollarında İl Özel İdaresi tarafından başlatılan bakım ve onarım çalışmaları sürüyor.

Elazığ'da sel nedeniyle heyelan meydana geldi, yollarda çökmeler oluştu

Elazığ'da dün etkili olan sağanak yağış sonra sel oluştu. Sel sonrası heyelanların meydana geldiği bölgedeki yollarda hasar oluştu.

Malatya'da akıllı kavşak çalışmaları sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya genelinde ulaşımın aksamaması ve trafik güvenliğinin sağlanması adına il genelinde gerçekleştirdiği akıllı kavşak uygulaması çalışmalarını sürdürüyor.

Sakarya Caddesine bağlantıyı sağlayan sokaklar restore ediliyor

AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, restore edilerek modern bir alışveriş bölgesi haline getirilen Diyarbakır'ın günlük ticaretteki kalbi Sakarya Caddesine bağlantıyı sağlayan sokak ve kaldırımları yenilemek için çalışma başlattı.

Belediyeden su israfına alternatif çözüm arayışı

Adıyaman Belediyesi, şehir merkezindeki park ve bahçelerde kullanılacak sulama suyu için birçok noktada su kuyusu açtı.