Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Bağlar Belediyesi hizmette sınır tanımıyor

Diyarbakır'da alışverişin odak noktalarından olan Sakarya Caddesi'nde Kurban Bayramı nedeniyle oluşan yoğunlukta meydana gelen görüntü kirliliği Bağlar Belediyesi tarafından ortadan kaldırıldı. Başkan Hüseyin Beyoğlu, Bağcılar Mahallesi'nde ulaşıma rahat nefes aldırması beklenen Bağcılar Mahallesi'ndeki yeni yolu vatandaşların hizmetine sundu.

Diyarbakır'da bayram temizliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kent merkezindeki bulvar, cadde, sokak, kaldırımları tazyikli suyla yıkadı.

Diyarbakır'da harabe evde 1 ton çöp çıkarıldı

Diyarbakır'da mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine harabe bir evde Bağlar İlçe Belediyesi ekiplerince 1 ton çöp çıkarıldı. Toplanan çöpler imha edilmek üzere çöp alanına götürülürken, mahalle sakinleri belediye ekiplerine teşekkür etti.

Kurban Bayramı öncesi mezarlıklar temizlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kentteki mezarlıklarda temizlik çalışması yürüttü.

Şehitkamil'deki kurban kesim alanlarında hazırlıklar tamamlandı

Şehitkamil Belediyesi, Kurban Bayramı'nda vatandaşların temiz ve hijyenik ortamda kurbanlarını kesmeleri için pazar yerlerinde temizlik ve dezenfekte çalışması yürüttü. Şehitkamil Belediyesine bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, pandemi nedeniyle bayram boyunca çalışmalarını aralıksız devam ettirecek.

Bin 700 metre yükseklikteki mağara evler ilgi odağı oldu

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde bin 700 metre yükseklikte bulunan mağara evleri görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Yaklaşık 250 yıl önce inşa edilen evleri görmek için bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, bölgenin güzelliklerine hayran kalıyor.

'En iyi yaş kayısı' yarışması yapıldı

Malatya 24. Uluslararası Kayısı ve Kültür-Sanat Festivali Kapsamında 'En iyi yaş kayısı' yarışması yapıldı. Sanat merkezinde gerçekleşen yarışmaya, üreticiler büyük ilgi gösterdi.

Diyarbakır'da Şanlıurfa-Elazığ yolu birbirine bağlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa yolunu Elazığ yoluna bağlayan Mezopotamya Caddesini trafiğe açtı.

Gölbaşı'nda mezbaha bayrama hazır

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Belediye Mezbahası Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı.

İslahiye Belediyesi, kendi ürettiği organik ürünleri yemekhanesinde kullanıyor

GAZİANTEP (İHA) –İslahiye belediyesi tarafından oluşturulan tarlada üretilen sebzeler, belediye mutfağında kullanıyor. İşçilerine öğle yemeğini ücretsiz veren İslahiye Belediyesi, mutfak ihtiyacının bir kısmını da bu şekilde karşılıyor.

Kahta Belediyesi alt yapı çalışmalarını yoğunlaştırdı

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi üst yapı çalışmalarının yanı sıra, alt yapı çalışmalarını da yoğunlaştırıp ilçe genelinde tüm mahallelere eşit hizmet vererek vatandaşların sıkıntılarını gidermeye devam ediyor.

Elazığ'da kurban satış ve kesim alanı hazırlandı

Elazığ'da yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde 50 dönümlük arazi üzerinde kurban satış ve kesim alanı oluşturuldu.

Şahinbey Belediyesi kurban atık poşeti dağıtıyor

Şahinbey Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve hijyenik ortamlarda geçirebilmeleri için kurban atık poşeti dağıtıyor.

Diyarbakır Kurban Bayramı'na hazır

Büyükşehir Belediyesi, Diyarbakırlıların Kurban Bayramı'nı sağlıklı ve huzur içinde geçirmelerini sağlamak için hazırlıklarını tamamladı.

Diyarbakır'ın göz bebeği Kırklar Dağı, hak ettiği değere kavuşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gelecek nesillere sorunsuz şekilde taşımak amacıyla yatırımlarına devam ediyor.

Diyarbakır'da Çelik Evler Mahallesi projesi start aldı

Diyarbakır Yenişehir ilçesine bağlı Çelikevler Mahallesinde uzun yıllardır çözülemeyen altyapı sorununu ortadan kaldıracak içme suyu ve kanalizasyon projesi start aldı.

Bağlar Belediyesi ihtiyaç sahibi çocuklar ve aileleri bayram öncesinde sevindirmeye devam ediyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı gereği Kurban Bayramı öncesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla ilçede tespit edilen 100'e yakın çocuk ve çok sayıda aileye belediyenin giyim mağazası üzerinden yeni bir giyim desteği sağlandı.

Diyarbakır'dan Rize'deki arama kurtarma çalışmalarına ekip gönderildi

Rize'de yaşanan sel felaketi sebebiyle yapılan arama kurtarma çalışmaları AFAD koordinesinde devam ediyor. Diyarbakır'dan da, Anda Arama Kurtarma ekibi olay bölgesine intikal edip, afet bölgesinde koordinasyona katıldı.

15 Temmuz şehitleri anısına Battalgazi'de 251 fidan dikildi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi ve Yardımeli Derneği tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına İspendere Şifalı İçmeleri'nde oluşturulan '15 Temmuz Şehitleri Hatıra Fidanlığı'nda 251 adet fidan toprakla buluşturuldu.