Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

'Ben de varım' yardım kampanyası bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde ülke genelinde başlatılan, 'Ben De Varım' yardım kampanyası bilgilendirme toplantısı Diyarbakır'da da düzenlendi.

Yenişehir Belediyesi üst yapı çalışmalarına devam ediyor

Diyarbakır'da Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından cadde ve sokakların modern ve estetik bir görünüme kavuşması için yürütülen, kilitli parke yol yapım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır'da 50 yıllık karakol binası yıkıldı

Diyarbakır'da depreme dayanıksız olan ve yıkım kararı verilen 50 yıllık Çarşı Karakolu binası güvenlik önlemleri altında yıkıldı. Karakol binası Sur İlçe Emniyet Müdürlüğü binası olarak kullanılırken, taşınma işlemlerinin ardından yıkımı yapıldı.

Elazığ'da 100 bin bin yavru sazan balığı gölete bırakıldı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bulundan Kalecik Baraj Göletine, 100 bin yavru sazan balığı bırakıldı.

Elazığ'da 850 keklik doğaya salındı

Elazığ'da 850 adet kınalı keklik doğaya salındı.

Silvan'da Engelliler için akü sarj istasyonu kuruldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan İlçesi Hükümet Konağı Önündeki Parka akülü tekerlekli sandalyeler için şarj istasyonu kurdu. Aracını şarj etmek için istasyona gelecek olan engelliler aynı zamanda istenilen her hangi bir tanıtım videosunu ya da hizmeti veren kurumun tanıtım videosunu ve şarj miktarı durumu göstergesini de ekranda izleyebilecek.

Başkan Fadıloğlu, kuzey-güney alternatif yolu inceledi

Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, trafik yoğunluğuna bağlı yapılan planlama neticesinde şehrin kuzey-güney aksında başlatılan yol çalışmasını yerinde inceledi. Yürütülen çalışmaya ilişkin bilgiler veren Başkan Fadıloğlu, 'Bu yol, şehrin trafiği açısından çok önemli. Bu tür alternatif yolları arttırmamız lazım' dedi.

Malatya'da kavşak düzenleme çalışmaları son sürat

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya genelinde yaptığı kavşak düzenleme ve kavşaklardaki peyzaj düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Milletvekili Kirazoğlu asfalt çalışmalarını inceledi

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sait Kirazoğlu ve AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke ile birlikte asfalt çalışmalarını inceledi.

Horata deresi etrafındaki dönüşüm yatırımları Eylül'de tamamlanacak

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Horata Deresi etrafında gerçekleştirilen dönüşüm yatırımları Eylül ayı itibariyle tamamlanmış olacak.

Yaban hayvanları avlanmasına başlanıyor

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü 21 Ağustos 2021 tarihinde bıldırcın, üveyik, alakarga, küçük karga, ekinkargası, leşkargası, karabatak, saksağan, yaban domuzu ve çakal avı ile başlayacağı belirtildi.

DİSKİ'den selden zarar gören Ayancık'a araç ve personel desteği

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Sinop'un Ayancık ilçesinde meydana gelen sel felaketi için bölgeye takviye ekip gönderdi.

Diyarbakır sel felaketi yaşanan Sinop için harekete geçti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sinop'ta meydana gelen sel felaketinin izlerinin silinmesi için harekete geçti.

Atatürk Bulvarının altyapısı yenileniyor

Adıyaman Belediyesi, Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından Atatürk Bulvarında sürdürülen düzenleme çalışmalarını fırsat bilerek, bulvar boyunca altyapıyı yenileme işlemine başladı.

Bağlar ilçesindeki 5 Nisan Mahallesine hizmet eli değdi

50 bini aşan nüfusuyla bir çok ilçeden büyük olan Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesi'nde uzun yıllara dayanan ihmallerin sonucu olan alt yapı ve üst yapı sorunları, Diyarbakır'ın AK Partili Bağlar ilçe Belediyesi tarafından son iki buçuk yılda yapılan hizmet seferberliğiyle çözüme kavuşturuldu.

Diyarbakır'ın kırsal ilçelerine 150 durak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma hizmetlerinin daha derli toplu olması için kent merkezi dışındaki ilçelere 150 otobüs bekleme durağı yerleştirecek.

Diyarbakır'da Hat Müzesi olacak Dağkapı Burçları'nda restorasyon başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Diyarbakır Surları'nı gelecek nesillere taşımak amacıyla 'Surlar'da Diriliş Başlıyor' sloganıyla başlattığı restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Bahçesine dökülen molozların kaldırılmasını istiyor

Malatya'da yaşayan Mehmet Atilla, kamyoncular tarafından bahçesine dökülen hafriyatın kaldırılmasını istiyor.

Vali Karaloğlu Güzelköy'de vatandaşlarla bir araya geldi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Güzelköy'de muhtar ve vatandaşların taleplerini dinledi.