Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Ndong, ilk antrenmanına çıktı

Yeni Malatyaspor'da yeni transfer Ndong ilk antrenmanına çıktı.

Malatya'da 3.7 büyüklüğünde deprem

Malatya'nın Kale ilçesinde 3.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Esnafın taleplerini dinledi, vatandaşla dertleşti

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçenin en işlek ve hareketli noktalarından olan Emek Caddesi'ne çıkarma yaparak esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Samsat'ta güneş enerjisi ile tarımsal sulama yapılıyor

Adıyaman'ın Samsat ilçesinde vatandaşlar güneş enerjisi sistemi kurarak tarımsal sulama yapıyor.

Anadolu'nun gündemi enerji verimliliği

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusunda kamuoyunu bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Türkiye genelinde gerçekleştirdiği Anadolu Buluşmaları'nın son toplantısını, yaz aylarının sıcak, kış aylarının ise soğuk geçtiği Malatya'da düzenledi.

Fendoğlu'nun girişimleriyle asbest sorunu çözülüyor

Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Ballıkaya Mahallesi'nde vatandaşların sağlığını tehlikeye atan asbestli borularının değişimi için MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu'nun da girişimiyle önemli bir adım atıldı.

Abdülkadir Aksu Caddesi'nin Mezopotamya Bulvarı bağlantısı tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Abdülkadir Aksu Caddesi'nin Mezopotamya Bulvarı bağlantısını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Başkan Çınar, asfalt serimi ve imar yolu açma çalışmalarını inceledi

Mollakasım Mahallesi'ndeki asfalt serimi ve yeni imar yolu açma çalışmalarını inceleyen Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Pandemi ve doğal afetlerden dolayı vatandaşlarımızın yoğun ilgi gösterdiği kırsal bölgelerimizin ulaşım alt yapısını daha güçlü ve daha modern hale getirmek için yatırımlarımıza hız verdik' dedi.

Baskil'de Orman İşletme Şefliği binası açıldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde yapımı tamamlanan tam donanımlı Orman İşletme Şefliği binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Şehitkamil'de yeni ve bozuk yollar, kilitli parke taşı ile döşeniyor

Şehitkamil Belediyesi, kırsal bölgede bulunan mahallelerde kilit taşı çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Akçaburç Mahallesi'nde kilitli parke taşı çalışması başlatan Belediye, kısa süre içerisinde mahalle sakinlerinin kullanımına nitelikli yollar sunacak.

Başkan Şerifoğulları: 'Şehrin doğusuna nefes aldıracak projelerimiz devam ediyor'

Elazığ Belediyesi, Ulukent, Doğukent, Sanayi, Salıbaba ve Kırklar mahallelerini kapsayan 'Kanal Boyu Çevre Düzenlemesi ve Park Yapım İşi' çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır'da yılanların çiftleşme dansı böyle görüntülendi

Diyarbakır'da havaların ısınmasıyla birlikte arazilerde çok sık bir şekilde görülmeye başlanan yılanlar, bu defa çiftleşme dansı yaparken köylüler tarafından görüntülendi.

Çınar, Melekbaba'da park alanını inceledi

Melekbaba Mahallesi'nde yapımına başlanan park alanında incelemelerde bulunan Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yeşil alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, basketbol sahası ve oturma alanlarına sahip yeni park alanımızla birlikte 215'nci parkımızı Melekbaba Mahallemizde hizmete sunacağız' dedi.

Diyarbakır'da 80 bin dönümlük koru park

Diyarbakır Yenişehir İlçe Belediyesi, ilçede yeşil alanları arttırarak 80 bin dönüm üzerine ağırlıklı rengarenk çiçekler ve özel motifeler işlenmiş ağaçlarla kaplı koru parkı inşa edecek.

Diyarbakır'da içme suyu terfi istasyonunun kapasitesini artırılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gelecek 20 yılda olası nüfus yoğunluğunun içme suyu ihtiyacını karşılanması amacıyla terfi istasyonunun kapasitesini arttırmak için çalışma başlattı.

Suların çekilmesiyle ortaya çıkan demir yolu, barajı adeta ikiye ayırdı

Malatya'da Karakaya Baraj Gölü'nde suların çekilmesiyle ortaya çıkan demir yolu köprüsü, barajı adeta ikiye ayırdı.

Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altında bulunan Arap tavşanı görüntülendi

Elazığ'ın Baskil ilçesinde Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliğinin (IUCN) 'kırmızı' listesinde bulunan Arap tavşanı görüntülendi.

Ergani'de 300 sülün kuşu doğaya bırakıldı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesi Yoncalı Mahallesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar görevlileri tarafından kuş çeşitliliğinin arttırılması için 300 adet sülün doğaya bırakıldı.

Malatya'da Sivas Caddesi baştan aşağı yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, hat yenileme çalışmalarının tamamlandığı Sivas Caddesinde devam eden kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgiler aldı.