Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Diyarbakır'da kentsel dönüşüm projesi anahtar teslim töreni yapıldı

Diyarbakır'da devam eden projeler arasında yer alan Dicle ve Feritköşk Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahiplerine anahtarları düzenlenen törenle verildi. Anahtar teslim töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, 'Diyarbakırlı çok daha çağdaş, çok daha sağlıklı ve her hangi bir afette kendisine tabut olmayacak güvenli evlerde oturmayı hak ediyor' dedi.

Bağlar Belediyesi yürüyüş yolunu tamamladı

AK Partili Bağlar Belediyesi, Gül Bahçesi ve Diyala Parkı'nı Şanlıurfa yoluna bağlayan alana yürüyüş ve bisiklet yolu kazandırdı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla spor yapabileceği güzel bir hizmet oldu. Bu tür hizmetlerimizi ilçemizin diğer bölgelerine de kazandırıyoruz dedi.

Göçmen kuşların mekanı olan göleti kuraklık vurdu

Malatya'da bulunan ve göçmen kuşların uğrak mekanı olan Kaldırım Göleti, bilinçsiz sulamanın ve kuraklığın etkisiyle yok olma noktasına geldi.

Diyarbakır'da belediye sulama ekipleri sıcaktan bunalan çocukları serinletti

Diyarbakır'da sıcaktan bunalan çocukların belediye sulama aracının suyu ile serinlemesi cep telefonu ile görüntülendi.

Kesmek için aldığı horoz kuluçkaya yattı, görenler gözlerine inanamadı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde ikamet eden Muhammed Bulut isimli vatandaşın kesmek için aldığı horuz kuluçkaya yattı. 15 gündür yumurta üzerine yatan horozu görenler gözlerine inanamıyor.

Sosyal medya üzerinden bir araya gelip ormanı temizlediler

Adıyaman'da bir gurup gencin sosyal medya üzerinden başlattığı çöp toplama etkinliği kapsamında ormanlık alandaki çöpler tek tek toplandı.

Çermik'te yol yapım çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çermik ilçesinde yol ve köprü yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır'da kurumaya yüz tutan üzüm bağları itfaiyenin desteği ile sulandı

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde 100 yıllık olduğu değerlendirilen üzüm bağları aşırı kuraklıktan dolayı kurumaya yüz tuttu. Vatandaşlar üzüm bağlarının kurumaması için itfaiye ekiplerinden destek isteyerek bağlarını sulamaya başladı.

Başkan Şerifoğulları Elazığ depreminin yaralarını bir bir sarmaya devam ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından 4 bin yıllık tarihi Harput'ta şehre hakim bir noktada inşa edilen ve sunduğu eşsiz görsel şölen ile konuklarını ağırlayan Balakgazi Parkı ve Cam Seyir Terası düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine açıldı.

Barış Manço'nun ismi Mavikent'te yaşayacak

Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi'ne yaptırılan Barış Manço Parkı vatandaşın hizmetine açıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hipodrom yolunu yeniledi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çınar ilçesinde bulunan Diyarbakır Hipodromu yolunu yeniledi.

Şahin, kırsal mahallelerde yenilenen yol çalışmalarını inceledi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey ilçesine bağlı Kaleboynu, Ufacık ve Çimenli kırsal mahallelerinde yapımı tamamlanan asfalt çalışmalarını inceledi. Mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Şahin, tüm gayretlerinin vatandaşlarının memnuniyetini sağlamak olduklarını belirterek, 'Her türlü sıkıntınızı can kulağıyla dinlemeye teknik ekibimizle birlikte hazırız' dedi.

Diyarbakır'da kırsal mahalle yolları yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 2021 asfalt sezonunda 17 ilçenin kırsal mahalle yollarını yeniliyor.

Şahinbey Belediyesi yeşil alan miktarını arttırdı

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 10 yılda 635 park yaparak Şahinbey'i yaşanılabilir bir ilçe haline getirdi.

Büyükşehir, Gönültaş Caddesini yeniliyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve ilgili şube müdürleri ile birlikte Gönültaş Caddesindeki asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Çilesiz semt pazarı ve yaşam merkezi inşaat alanında çalışmalar yoğunlaştı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, AK Parti Yeşilyurt Kadın Kolları Başkanı Esin Tanrıverdi, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Özcan ve Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Vedat Kaya ile birlikte yapımı süren Çilesiz Semt Pazarı ve Yaşam Merkezi inşaat alanını inceledi.

Aşırı sıcak hava hayvanları da olumsuz etkiliyor

Uzman veteriner hekimler, aşırı sıcak havanın çiftlik hayvanlarında strese neden olarak süt verimini ve sağlığını olumsuz etkilediğini vurguladı.

Diyarabakır'da yollarda alt yapı çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Leyla Kasım Caddesi-Şanlıurfa Yolu kesişiminde altyapı çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sinop Türkeli'de bozulan yollar ve yıkılan köprüleri onarıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sinop'un Türkeli ilçesinde sel nedeniyle kullanılmayacak duruma gelen yol ve köprüleri onarıyor.